Winactie: De nazi moord fabrieken 3x (Gesloten)

Onlangs verscheen het bijzondere boek: De Nazi moord fabrieken. Wij mogen in samenwerking met Uitgeverij Aspekt 3 exemplaren van het boek verloten. Ook kans maken? Lees dan snel verder…

Roozeboom_9789461888877_3D

 

Over het boek:

Er bestaan verschillende biografieën over Erich Ludendorff. Ze hebben gemeenschappelijk dat ze stoppen bij het jaar 1918, het einde van de Eerste Wereldoorlog. Dit is onterecht. Ludendorff ontwikkelde zich gedurende de piek van zijn lange carrière, tussen 1915 en grofweg 1925, tot de sterkste man op ‘rechts’. Dus ook de jaren na de oorlog waren van groot belang. Hij was niet alleen een belangrijke veldheer die met Paul von Hindenburg het opperbevel voerde dat Duitsland militair de facto leidde na het ontslag van generaal Von Falkenhayn, maar hij was ook de belangrijkste intrigant tegen de Republiek van Weimar na de Eerste Wereldoorlog. Hij werkte direct samen met de moordenaars van Karl Liebknecht en Rosa Luxemburg, hij stond dicht bij de moordenaars op Walter Rathenau, hij was voorman in twee staatsgreeppogingen, de Kapp-putsch en de Feldherrnhalleputsch en hij pacteerde bijna opnieuw, ditmaal tegen Hitler, in 1935.

Ludendorff was tevens uitgever en verspreider van smaadschriften van ongekende felheid, zoals de Protocollen van de wijzen van Sion, waarmee hij het humus schiep waaruit de holocaust kon ontstaan en bovendien was hij een ongekende complotdenker. Hij onderhandelde al in de beruchte Wannseevila met de Duitse regering 17 jaar voordat daar tot de ‘Endlösung’ besloten werd, en in zijn huis werd de fataalste vriendschap van de 20ste eeuw gesloten: die tussen Heinrich Himmler en Auschwitz-commandant Rudolf Höss. Koppelen we daar zijn rol aan bij de communistische revolutie en de geblindeerde trein waarmee Lenin vanuit Zwitserland naar St. Petersburg reisde, dan is het beeld van deze man al heel wat veelzijdiger dan alleen de veldheer zoals de geschiedenis hem kent.

Dr. Perry Pierik verdiepte zich lange tijd in het leven van deze omstreden man, wiens invloed nog nauwelijks begrepen wordt. Hitler dook niet uit het niets op in 1933. De zogenaamde ‘missing years’ van de ‘Führer’ waren in werkelijkheid het dictaat van Erich Ludendorff. Pierik schreef en redigeerde talloze boeken over de Eerste- en Tweede Wereldoorlog.

 

Hoe maak je kans op een exemplaar van het boek?

 • Like de facebookpagina van Uitgeverij Aspekt;
 • Abonneer op onze  nieuwe youtubekanaal ( openbaar);
 • Reageer op het commentformulier dat je meedoet.

 

Reglement:

– Een boek per persoon;

-Winnaars worden bekend gemaakt op onze youtubekanaal ( daar worden lootjes getrokken).

-de winnaars worden geselecteerd door middel van een loting.

-over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd;

– De winnaar(s) dien(en) te reageren binnen 7 dagen na  bekendmaking van de winnaars. Gebeurt dit niet dan kiezen we helaas een andere winnaar uit. Nadat de winnaars zijn bekendgemaakt op de kanaal zullen we dit vermelden op onze facebookpagina. Houdt deze in de gaten.

– Deze winactie loopt tot en met 30 mei 2017.

-Beauty & Books behoudt zich het recht voort om tussentijds wijzigen aan te brengen in het reglement ( o.a als fraude wordt geconstateerd).

cute-1258612_960_720

Heel veel succes iedereen.

Graag willen wij Uitgeverij Aspekt hartelijk bedanken voor het  beschikbaar stellen van deze boeken voor onze lezers!

#Psssst we gaan binnenkort ook actief worden op youtube houdt ons in de gaten. 

61 gedachten over “Winactie: De nazi moord fabrieken 3x (Gesloten)

 1. Geliked en geabonneerd! Ik zou het boek erg graag willen winnen, lijkt me een bijzonder en interessant boek!

 2. Lijkt mij een super. Spannend en ik heb een vriend op school die ook van dit boek kan genieten hij houd van zulke verhalen. Ik ben van plan met hem te delen nu hopen dat ik win .??

 3. Wow mega interessant boek lijkt mij dit, niet eentje die je zomaar even leest maar zeker wel met flinke aandacht! Heel benieuwd 🙂

  Liefs,

  Elsa.

 4. Wie zegt dat je geen twee keer in korte tijd een buitengewoon interessant boek zou kunnen winnen 😉

 5. Over WOII is nog zoveel te leren. Dit is weer een onbekend stuk en graag zou ik ik dit boek winnen om weer een stukje geschiedenis tot me te nemen.
  Groetjes Helga

 6. Dit boek lijkt mij heel indrukwekkend, ik doe graag mee. Ik heb de uitgeverij geliked, mij geabonneerd op jullie youtube kanaal en ga vanaf nu duimen! 🙂

 7. Ik zou het boek graag lezen, ik ben enorm geinteresseerd in dit soort boeken. Nadat ik het boek gelezen heb, zal ik het graag uitlenen aan mijn beste vriendin die deze passie met me deelt.

 8. Mijn vader heeft als 19 jarige Canadees soldaat meegevochten om Europa te bevrijden van de Nazi’s.
  Getraumatiseerd én gewond is hij hier uitgekomen…
  Hij heeft na WOII veel gelezen en getracht te verwerken..
  Na zijn overlijden heb ik veel van zijn overlevings reis d.m.v. boeken mogen ontvangen.
  Dit boek zou hij zéker hebben gekocht..
  Ik hoop dat ik dit boek zou mogen winnen zodat ik het voor hem kan lezen….

 9. Een verschrikkelijke periode in onze geschiedenis. Graag wil ik het gaan lezen en gaan behandelen in de klas.

 10. Ik heb van huis uit de interesse over de 2de wereldoorlog meegekregen en wil ALLE kanten,aspecten,bekijken ! ,De daders,de slachtoffers,de verzetmensen,de onderduikadressen en de overlevenden! Het Hoe het mogelijk was,waarom ze het deden,waarom geen verzet plegen? ,wat de nasleep van dit alles is en was !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.