Stoere e-bikes voor toeristen ‘Hunebed Highway krijgt steeds meer body’

EMMEN – De ‘bestemming Hunebed Highway’ wordt steeds meer dan alleen maar een spannende naam, een aanduiding van een toeristisch gebied in Nederland. De naamsbekendheid van dit ‘merk’ is binnen drie jaar enorm gestegen maar nog lang niet compleet. Recreatieondernemers slaan steeds meer de handen ineen om gasten (vooral van buiten Drenthe) het naar de zin te maken. Vanaf nu zijn er op 10 locaties stoere ‘Hunebed Highway e-bikes’ te huur. 

 

Herkenbaar aan de opvallende oranje kleur en de logo’s van de ‘Hunebed Highway’. Gedeputeerde Henk Brink (VVD) van Economische zaken en Jacob Bruintjes (voorzitter Leadercommissie Zuidoost Drenthe) zijn blij met dit initiatief van de ondernemers. “Ondernemers moeten het uiteindelijk waarmaken. Overheden, zoals provincie, Recreatieschap Drenthe, gemeenten maar ook Europa, kunnen een zetje in de goede richting geven zoals hier bij dit project”, zegt Brink. “De samenwerking tussen de ondernemers was voor de Leadercommissie (Europa) een belangrijke reden om dit initiatief te ondersteunen”, vult Bruintjes aan. “Door samenwerking in de toeristische sector rond de Hunebed Highway kan op de e-bike de mooie omgeving verkend worden” zegt hij.

Een van de aanjagers van dit project is directeur Ton Duivenvoorden van hotel ‘Emmen’ Van der Valk Emmen. “Fietsen is ‘hot’, nu en straks ook na Covid-19. Mensen willen genieten van de buitensfeer; wandelen en fietsen. Deze e-bikes geven letterlijk een beetje kleur aan de ‘Hunebed Highway’ met comfort voor onze gasten. Duivenvoorden is blij met de samenwerking tussen de collegae. “Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen zakelijke belangen, maar door samenwerking kom je wel verder” zegt ondernemer/participant Klaas Jan Niezing van ‘De Oringer Marke’ “Er komt steeds meer body van dit merk”

Deelnemende bedrijven

Van der Valk hotel Emmen, Parc Sandur Emmen, Landal Land van Bartje Ees, Puur Exloo, Exloo, de Oringer Marke Odoorn, Hotel Drouwenerzand Drouwen, Hotel Eeserhof Ees, Hotel Talens Coevorden, Brinkhotel Zuidlaren, Tourist info Emmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.