6 methodes om MSM-poeder in te zetten

Wij hebben vandaag 4 tips om MSM-poeder in te zetten. Lezen jullie mee?

#1 Afvallen

#2 Tegen slijtages

#3 Hooikoorts

#4 Tegen vermoeidheid

#5 Herstellen van bloedcirculatie

#6 Maag- en darmproblematiek

Definitie MSM-poeder

Mythyl sulfonyl Methaan (MSM) is een organische voedingszwavel. Het is een lichaamseigen, natuurlijk gebonden vorm van zwavel die voorkomt in elk organisme. MSM bevordert de opname van mineralen en vitamines (Lelieveld, 2013). MSM- poeder heeft veel voordelen. Zo staat het bekend dat het helpt tegen artritis, met afvallen, tegen huidproblemen, tegen slijtages, darmslijmvliezen worden hersteld, tegen vermoeidheid, een betere bloedsomloop, kortom tegen diverse ziektes dus. Orthokliniek verkoopt MSM-poeder voor vegetariërs en veganisten.

#1 Afvallen

Veel mensen kampen de laatste tijd met overgewicht. Dit kan diverse redenen hebben. Naast overvloedig eten kunnen er hormoonproblemen of diverse ziektes zijn die men heeft. Ook medicijngebruik kan soms voor overgewicht zorgen. Vaak gaan mensen diëten. Dit kan een oplossing zijn, maar soms ook niet. MSM-poeder zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel gereguleerd wordt. Een stabiele bloedsuikerspiegel zou ervoor zorgen dat men makkelijker kan afvallen.

#2 Slijtages

Bij een artrose is de kraakbeenlaag verdund of verdwenen. Botten schuren langs elkaar heen en veroorzaken pijn (Van Drunen, 2014). Sommige mensen hebben zoveel last dat ze dagelijkse activiteiten niet kunnen uitvoeren. Veel mensen krijgen er injecties voor. Op sommige plekken, zoals de kaak, is het wat lastiger om dit te doen. Deze injecties kunnen maag-darm en veel andere klachten veroorzaken naast dat ze de pijn verlichten. Slijtages kunnen op elke leeftijd voorkomen. Ook bij jonge mensen. Het is een fabel dat het een oudemensenkwaal is. Het kraakbeen zou hersteld kunnen worden door een combinatie van twee voedingstoffen in te nemen die voor een opbouw van kraakbeen zorgen: glucosaminesulfaat (gedurende minimaal zes weken twee keer per dag 70 milligram) en MSM (drie keer per dag 400 milligram).

#3 Hooikoorts

Hooikoorts is echt een heftige kwaal. Redactieleden hebben hier zoveel jaren last van. Hier gebruiken ze al jarenlang Cetrizine voor. Dit verhelpt de klachten tijdelijk door de persoon in slaap te brengen. Wat soms ook helpt is dat de jeuk wegtrekt. Als je de pillen stopt keren de klachten weer terug. Ook bij hooikoortsklachten wordt MSM ingezet (Hundscheid, 2014). Het zou de luchtwegen schoonmaken. Enkele redactieleden hebben MSM gebruikt en zijn wel van mening dat de klachten echt verminderd zijn. Verder blijkt uit een experiment van Genesis Center for Integrative Medicine in Graham in de staat Virginia dat 50 mensen met hooikoortsklachten verdeeld waren in twee groepen: de ene groep nam 30 dagen 2600 milligram MSM, de andere groep niet. Na een week waren de symptomen verminderd (Teitelbaum & Gottlieb, 2014).

#4 Tegen vermoeidheid

Ben je super vermoeid en heb je weinig energie? Dan doe je jezelf echt tekort door geen MSM-poeder te gebruiken. Vermoeidheid, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromilagie zou te genezen zijn met MSM (pilliewillie, 2023).

#5 Herstellen van bloedcirculatie

MSM stimuleert de bloedcirculatie. Handig voor mensen met spataderproblematiek. De bloedsomloop zou beter werken na inname van deze poeder.

#6 Maag- en darmproblematiek

Uit veel onderzoeken met muizen blijkt dat MSM de maagslijmvliesbeschadeging vermindert, maagzuur, en tegen obesitas beschermt. Experimenten werden uitgevoerd op Zwitserse albinomuizen met een gewicht van 25-30 g. De dieren werden onder gecontroleerde omstandigheden in een dierenverblijf gehouden en kregen vrije toegang tot water en een standaarddieet. Muizen moesten ‘s nachts vasten  met vrije toegang tot water vóór de inductie van maagzweren. Dierproeven werden uitgevoerd in overeenstemming met de National Institute of Health’s Guide for the Care and Use of Laboratory Animals NIH. Er worden tegenwoordig teveel maag-en darmonderzoeken gedaan. Het beste is, als je geen grote kwaal hebt, om zo een poeder te proberen. Wel in overleg met je huisarts natuurlijk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.