6 tips om je mindset te veranderen

Continu heb je te maken met gedachtes die door je hoofd spoken. Iedereen heeft wel eens last van een negatieve mindset wanneer iets even niet gaat zoals je zou willen. Hoe verander je op deze momenten je mindset? Wij geven je 6 tips!

Afbeelding 1 - rechtenvrij

 

Tip 1: Relativeren

Negentig procent van het nieuws dat we dagelijks via mobiel of televisie te zien krijgen, is negatief. Negatief nieuws zorgt voor negatieve energie en dus een negatieve mindset. Probeer daarom het meeste nieuws wat je ziet te relativeren, zodat je er niet te lang in blijft hangen.

 

Tip 2: Open mind

Mensen staan erom bekend snel overal een oordeel over te hebben. Oordeel niet te snel en doe een stapje achteruit om de dingen te zien zoals ze zijn. Dit observeren in plaats van oordelen wordt ook wel een ‘open mind’ genoemd.

 

Tip 3: Positieve kritiek

Roddelen, afkraken en mensen naar beneden halen, draagt niet bij aan een positieve mindset. Kritisch zijn is goed, maar probeer jezelf te trainen om het positieve van dingen in te zien en als je het echt nodig vindt positief opbouwende kritiek te geven.

 

Tip 4: Leer van fouten

Uit alle gedachtes die door je hoofd spoken, kun je zelf kiezen waar je aandacht aan schenkt. Blijf niet eindeloos hangen in vervelende gebeurtennissen of gemiste kansen. Probeer er juist van te leren, zodat je de volgende keer wel de juiste beslissing maakt.

 

Tip 5: Zorg voor balans

Veel mensen voelen druk van anderen, doordat ze van alles en nog wat ‘moeten’. Dit is vaak al op jonge leeftijd al dan niet bewust aangeleerd. Trek je minder aan van wat anderen van je vinden en trek je eigen plan. Je zult merken dat je meer rust ervaart en een goede balans vindt tussen moeten en mogen.

 

Tip 6: Nachtrust

Iets wat ervoor kan zorgen dat je goed in je vel zit en waardoor je dus een grotere kans op een positieve mindset hebt, is een goede nachtrust. De juiste raamdecoratie kan hier voor zorgen. Goedkope gordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer. Kies voor jaloezieën en combineer ze met verduisterende gordijnen voor een optimaal verduisterde kamer.

 

Wat doe jij al om voor een positieve mindset te zorgen?

10 thoughts on “6 tips om je mindset te veranderen

  1. Ai, balans en nachtrust gaan bij mij fout. Relativeren en open mind lukken goed. Ik houd een ‘gratitude journal’ bij. Elke dag schrijf ik 3 concrete dingen op waar ik dankbaar voor ben. Alles wat je aandacht geeft, groeit… Dit helpt enorm om positiever te zijn, zeker op dagen dat ik niet zo lekker in m’n vel zit. Want ook die dagen hebben mooie momenten, als je er even goed naar kijkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.