5 tips tegen zweetvoeten

Zweetvoeten zijn niet zo fijn. In de zomermaanden hebben mensen vaker last van zweetvoeten. In de wintermaanden iets minder. Vandaag geven we 5 tips tegen zweetvoeten. Lezen jullie mee??

 

Een aantal tips op een rijtje:

#1 voetspray gebruiken

#2 wassen

#3 crème smeren

#4 pedicure

#5 sokken vaker verwisselen

 

Dislcaimer:

Voordat je deze tips wil gebruiken moet je de oorzaak van je zweetvoeten achterhalen. Komt het door een ziekte overleg dan altijd met de arts wat je het beste kunt doen.

 

#1 voetspray gebruiken

Het allerbeste wat je kunt doen is een voetenspray tegen zweetvoeten gebruiken. Een voetenspray werkt heel snel in en is heel effectief. Wij raden het voetenspray aan van Pedifris aan. Deze spray is super goed en belooft dat hij 5 dagen tegen zweetvoeten beschermt. Dit is wel een tijdelijke behandeling. Je kunt hem herhalen na twee weken.

 

#2 wassen

Was je voeten zeker met koud water. Niet met warm water graag. Vind je koud water te heftig gebruik dan lauw water om je voeten te wassen. Koud water helpt het beste. Geef anders je voeten ook een voetenbad. Of een lekkere massage. Scrub ze ook wel eens. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën dood gaan. Lukt het zelf niet ga dan naar een salon verwen jezelf een keertje.

#3 crème smeren

Er zijn veel goede voetencrèmes om zweetvoeten tegen te gaan. Na het wassen droog je je voeten en dan kan je het beste een voetencrème insmeren van Gehwoel voetencrème of die van pedicare. Er zijn nog meer goede voetencrèmes zoals die van voetcreme volatile, voetcreme van Kneipp en die van Ginkels voetencrème. Toch vonden we die van Gehwoel of pedicare beter.

#4 pedicure

Zweetvoeten willen extra aandacht hebben. Een pedicure is echt handig hierbij. Een uitgebreide pedicure. De meeste salons wassen de voeten erbij, geven een massage knippen je nagels, vijlen je voeten. Hierdoor wordt eelt verwijdert en is de kans groot dat je voeten niet meer gaan ruiken.

#5 sokken vaker verwisselen

Sommige mensen houden hun sokken gewoon een week lang aan. Dat kan natuurlijk niet, dan gaan de voeten vaak zweten, tenzij je katoenen sokken draagt. Maar alsnog is het advies om maximaal 3 dagen je sokken te dragen. Als je gesport hebt dan zou ik de sokken niet nog een keer aandoen maar wassen. Voeten zweten in polystersokken. De meeste sokken zijn van polyster. Wat je het beste kan doen is bamboe sokken of katoenen sokken dragen. De bamboesokken van bamboesokken.com zijn zeker een aanrader.

 

Heb je last van zweetvoeten???

 

 

One thought on “5 tips tegen zweetvoeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.