4 tips om het beste uit jezelf te halen

Vandaag gaan we vier tips geven hoe je het beste uit jezelf haalt. Veel mensen zijn onzeker over hun leven en hebben veel angsten tegenwoordig. Hoe ga je hier het beste mee om? Lezen jullie mee??

Een aantal tips op een rijtje:

#1 volg een persoonlijke training

#2 ga mediteren/bidden

#3 lees veel

#4 wandelen

#1 volg een persoonlijke training

Om het beste uit jezelf te halen is het volgen van een persoonlijke trainingen echt een musthave. Je hebt diverse soorten persoonlijke trainingen te denken valt aan: essence, beyond doubt, powerful freedom, source in life, outfit en mile runners. Welke training het beste bij je past is echt persoonsgebonden. Een essence training werkt aan je persoonlijke groei. Een source training werkt aan je kracht hoe je dit het beste kunt gebruiken. Een beyond doubt training die werkt aan je toekomst. Powerful freedom richt zich op een winnaar zijn in het leven. Een source in life richt zich op je levenslust. Outfit richt zich op het afvallen. Tenslotte mile runner zich op een inspiratiebron te zijn voor anderen.

#2 Mediteren en bidden

Voor de gelovigen onder ons zou ik zeggen ga bidden om jezelf te zoeken en het beste uit jezelf te halen. Ben je een jood ga dan de Tenach lezen, ben je een christen lees dan de Bijbel, ben je een moslim lees dan de Koran. Ben je een hinduist lees dan de Gita. Gelovige boeken  kunnen helpen om het maximale uit jezelf te halen. Heb je niets met het bidden of ben je niet gelovig? Dan kan meditatie ook echt een goede reddingsmiddel zijn. Yoga is hier een goed voorbeeld van.  Yoga is niet per se verbonden aan een religie. Je kunt hier ook baat bij hebben als je gelovig bent.

#3 lees veel

Lezen is echt een basisrecht. Lang niet iedereen kan lezen op de wereld of heeft hier geen geld voor. Gelukkig wonen we in Nederland en hebben we hier wel veel kansen. We kunnen lezen maar soms doen we dat niet. Helaas wordt er wereldwijd weinig gelezen. In Nederland lezen we zeker veel maar de jongere generatie leest steeds minder. Zij zijn steeds bezig met Iphones, Ipads en andere technologische middelen. Hier zou verandering in moeten komen. Lezen is echt super belangrijk. Literatuur die echt belangrijk is om aan jezelf te werken enkele voorbeelden: Happy life 365, Sterker dan ooit, Werken aan jezelf, de 7 effectieve eigenschappen van effectief leiderschap, Twintigerstwijfels en dertigersdilemma´s. Dan ga ik nu maar lekker eens van mezelf zitten houden.

#4 wandelen

Wandelen is een uitstekende middel om tot rust te komen. Je kunt als je het eng vindt ook samen wandelen met anderen. Geniet samen anders een van een rustige omgeving. Zoek een groene omgeving op. Ga lekker eens wandelen in een dorp, als je in een stad woont. Wij mensen zoeken weinig groen op tegenwoordig. We zitten teveel aan onze telefoon, teveel achter een laptop. Schaf al deze dingen even voor een paar uur of enkele dagen af. Je voelt je er vast veel beter door. Neem wel je mobiel mee voor noodgevallen. Bel gewoon minder, ga weg van socialemediakanalen. Uit een studie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat sociale media gebruik het leven van jonge mensen negatief beïnvloedt. Ook blijkt uit een onderzoek van het CBS dat de nachtrust wordt verstoord hierdoor. Super slecht natuurlijk. Wij zeggen wandel gewoon even lekker en weg met sociale media.

 

Wat doen jullie om aan jezelf te werken???

7 thoughts on “4 tips om het beste uit jezelf te halen

  1. Meditatie helpt voor mij erg goed, elke avond een momentje voor mezelf voordat lik ga slapen en rustig in slaap val.

  2. Naar mijn mening is het juist belangrijk als je gelovig bent dat je ook andere bronnen leert kennen. Dat is dé manier om te zien dat in essentie geloven vaak veel overlap kennen en om een ander beter te leren begrijpen, ook daar word je een rijker mens van.

    Zelf lees ik veel, op gebied van zelfliefde, spiritualiteit en meditatie. En af en toe telefoon weg en saaie klusjes doen waarmee je echt bezig bent (strijken bv). Dan kom je ook tot jezelf en ontstaan soms bijzondere ideeën of beseffen.

  3. Ik ben het met Merel eens. Ik vind het belangrijk om buiten de gebaande paden te kijken. Dat houdt in dat ik opensta voor meningen en opvattingen van anderen. Daar hoef ik het dan weer niet altijd mee eens te zijn. Maar het openstaan zorgt al voor het ‘prikkelen’ en dus nadenken.
    Yoga en meditatie doe ik veelvuldig en graag. Spiritueel ingesteld was ik al. Ik luister graag naar Hicks en lees de mantra’s van Louise Hay.

  4. Eigenlijk pas ik ze alle 4 toe! Ik probeer iedere ochtend te mediteren, vind het een heerlijke start van mijn ochtend en lees ook elke dag wel. Investeren in mezelf door middel van cursussen vind ik ook ontzettend belangrijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.