5 shampoo´s zonder parabenen en sulfaten

Hallo lezers,

Hopelijk gaat alles goed. We naderen bijna het nieuw jaar. Hopelijk hebben jullie een fijne kerst gehad. Vandaag vertellen we welke 5 shampoo´s geen parabenen en sulfaten bevatten. Lezen jullie mee??

Definitie parabenen

Parabenen zorgen voor een langere houdbaarheidsdatum van producten ze doden gisten en schimmels. Ze worden in verband gebracht met onvruchtbaarheid en een sterke vrouwelijke hormonale werking. Parabenen komen via je huid in de bloedbaan terecht, ook al zit er per product een heel klein beetje in, opgeteld bouw je wat smerend al wat behoorlijk op (Eyskoot, 2020).

Definitie sulfaten

Sulfaten zorgen ervoor dat de haren goed gereinigd worden. Ze kunnen haaruitval veroorzaken. Ze halen de olie en vuiligheden van het haar. Ze kunnen de natuurlijke oliën van je haren verwijderen. Dit zorgt weer voor droogheid en irritatie (Xspurt, 2005).

#1 Keune keratine smooth shampoo

Dit is een van de beste shampoo´s zonder sulfaten en parabenen. De haren krijgen hun glans terug na gebruik. Mijn haar leefde weer. Dit ook geschikt voor vettig haar. Mijn haar wordt snel vettig een shampoo zonder sulfaten en parabenen maakt je haren vaak nog vettiger deze niet. Deze is juist heerlijk hiervoor. Mijn haren voelde wel ook zachter aan na gebruik. Echt een aanrader.  Keune shampoo kun je bij de kappers kopen of bestellen op bol.com.

#2 Revitaltex collagan shampoo

Oké als je collageen te kort hebt in je haren dan worden ze vaak slapper. Revitaltex collagen volume shampoo bevat ook geen sulfaten en parabenen en hij is ook erg goed in gebruik. Lekker veel glans krijg je erdoor en klitvrij wordt je haar.

#3 Yves Rocher reparation shampoo

Yves Rocher is een van de weinige merken die bijna 100 procent natuurlijke producten heeft. Vaak zijn ze ook parabeen en sulfaatvrij zoals deze shampoo. Hij is super goed. Bijna alle shampoo´s van deze lijn zijn parabeen en sulfaatvrij. Je haren glanzen en stralen hiervan.

#4 Chi Keratin shampoo

Deze shampoo bevat geen sulfaten en parabenen. Hij ruikt heerlijk. Er is alleen een nadeel hij is volgens mij echt puur zonder sulfaten en parabenen want hij schuimt totaal niet. Je moet meer moeite doen om de haren te laten schuimen, de haren worden wel helemaal kreukelig na het wassen ervan. Hij is voor de rest wel erg goed en glans geeft hij ook.

#5 Keratine Care shampoo van Urban Keratin

Deze shampoo is echt heel neutraal. Hij is verkrijgbaar bij Hairdis. Deze shampoo bevat ook geen sulfaten en parabenen. Hij geeft echt een hoge glans in je haren. Je haren stralen ervan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.