4 redenen om te kiezen voor vegan bonbons

Of je nu vegan bent omwille van geloofsovertuiging of een gezondere overtuiging we kunnen niet meer om veganisme heen. Veel mensen zijn zich er meer en meer bewust van wat ze eten. Wij ook. Vroeger stonden we er niet bij stil nu wel. Het is ook echt noodzakelijk als je een etiket leest zie je soms ´gekke dingen op een verpakking staan. Vandaag vertellen we 4 redenen waarom je moet kiezen voor vegan bonbons. Lezen jullie mee??

#1 Gezondheid

Als je een vegan bonbon opent zie je niet veel letters op een verpakking. Dat komt omdat ze over het algemeen pure ingrediënten gebruiken zoals plantaardige ingrediënten en geen conserveermiddelen. Ook worden er  geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Oké misschien zal de smaak als je het voor de eerste keer probeert wel anders zijn, maar hé kies goede bonbons uit de iets meer beroemdere/kwalitatieve makers hebben ook echt een lekker smaak. Ook zal je iets meer moeten betalen. Maar als je gezonder eet dan betaal je vaak ook meer. Heb je geen tijd om in de winkel te staan dan kun je ook vegan bonbons bestellen . Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden. Niet iedere vegan bonbon is lekker natuurlijk. Af en toe vinden chocolatiers het niet erg dat je mag proeven in de winkel. Heb ik vaak genoeg gedaan. Het moet dan niet te druk zijn in de winkel dan werken ze niet mee.

#2 Ethiek

Sommige mensen hebben een bepaalde geloofsovertuiging ze mogen geen dierlijke producten consumeren. In dat geval is het super handig dat je vegan wordt of bent.  Ik moet me er ook bij neerleggen soms. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger boos werd omdat ik op persevents en sommige andere gelegenheden geen vlees kon eten als een vlees eten raak je teleurgesteld dan want ik moest ritueel geslacht vlees hebben dat was er niet. Ik moest toen noodgedwongen vegan worden. Dat was ook niet altijd beschikbaar. Dus soms kreeg ik niets behalve een drankje.  Gelukkig komt daar nu een verandering in het lijkt wel alsof er nu drie keuzes zijn vegan, vlees, vegetariër. Er wordt nu steeds vaker rekening gehouden met bewuster eten dan vroeger. Het boek van Alexander Lowe verschenen bij Uitgeverij Spectrum in 2021 ´120 simpele gerechten voor iedereen ook voor kids´, is aan te raden zij deelt heerlijke vegan recepten. Zeker een tip om deze te lezen en de recepten uit te proberen.

#3 Allergieën

Sommige mensen zijn allergisch voor dierlijke producten zoals koemelk en gelatine wat vaak een ingrediënten zijn in de meeste lekkernijen. Het is erg jammer zou je denken want dan kun je bijna niets meer eten behalve vegan. Bijna alle lekkernijen in de supermarkt bevatten dierlijke producten. Gelukkig heb je tegenwoordig lekkere veganproducten dat bewijst maar weer eens dat lekker eten niet altijd dierlijke producten nodig heeft. Ook geeft het boek van Marleen Visser 50x vegan zuivel goede tips.

#4 Milieubewuster

Wij mensen zijn toch wel echt vleeseters. Ik zelf ook. Ik eet al jarenlang vlees. Nu heb ik het wel verminderd waar ik 5x per week at doe ik dat nu 2x per week maximaal. Vooral toen ik las dat je bepaalde ziektes kun krijgen en ook dat je milieubewuster bent ben ik minder vlees gaan eten. Ik blijf nog een liefhebber ervan dus af en toe een lamskotelet kan geen kwaad.  Wereldwijd zouden we per persoon 39 kilo vlees eten jaarlijks.  Nog best veel. Uit een onderzoek van Wageningen Universiteit om 2021 blijkt dat Nederlanders per jaar 76,1 kg vlees eten.  Wow wij Nederlanders houden wel van vlees zo te lezen. Uit een onderzoek van het CBS (2020) blijkt dat 16 procent van de mensen minder vlees eet om de klimaat niet te belasten. Verder zouden 60% van de universitaire hoogopgeleide mensen minder vlees eten.

Niet alleen door vlees te beperken ben je milieubewuster maar ook door vegan shampoo, make-up e.a. accessoires te gebruiken ben je milieubewuster bezig. Te denken valt aan vegan make-up Louis Widmer, Iksinperfection en Inika zijn daar goede voorbeelden van. Er zijn natuurlijk nog meer merken maar we kunnen ze niet allemaal opnoemen in dit artikel.

#4 Afvallen

Vlees maakt kennelijk dik want dierlijke vetten verteren over het algemeen langzaam in je lichaam. Het eerste wat een medicus zegt is om af te vallen stoppen met dierlijk vet. Het risico op hart en vaat ziektes wordt ook verminder door minder vlees te eten. Plantaardige producten bevatten minder calorieën (Bulsciwicz, 2021). Je komt dus minder snel aan. Het is juist geen handig idee om helemaal geen vlees meer te eten dan kun je vitamines tekort krijgen. Een beetje vlees kan geen kwaad (Peters, 2021). Af en toe een heerlijke vegan bonbon kan ook zeker lekker zijn.

Psst eten jullie ook vegan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.