Recensie: 50 x vegan zuivel

Bij Uitgeverij Gottmer verscheen het boek 50x vegan zuivel. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

Cover:

Heeft echt een superleuk echt een paar hartige dingen en wat zoetige dingen op tafel drankjes.

Over het boek:

Of je nou 100% vegan bent of gewoon iets vaker plantaardig probeert te eten, het vinden van goede én lekkere zuivelvervangers kan lastig zijn. Maar daar komt nu verandering in. Marleen Visser leert je hoe je alle soorten vegan zuivel makkelijk zelf thuis kunt maken. Denk aan plantaardige drankjes, maar ook aan heerlijke cashewkaasjes, plantaardige chocolademousse of een vegan meringue. Dat is pas smullen geblazen!

 

Veelzijdig boek:

Een echte vegan moet dit boek gewoon echt hebben gelezen staan die gewoon echt zoveel recepten in, je hebt er van alles en nog wat in staan. Het boek is af als volgt opgebouwd:

 1. Voorwoord;
 2. Hoe werkt dit boek;
 3. Mylk;
 4. Boter;
 5. Dranken;
 6. Yoghurt & Room;
 7. Toetjes;
 8. Kaaz;
 9. Ei & saus;
 10. Bedankt;
 11. Register.

Het boek telt 142 bladzijden. Voor je het beseft heb je het boek zo verslonden en heel wat recepten uitgeprobeerd. Ze zijn ook nog eens heerlijk. Er zitten mooie foto´s in het boek. Wat ik ook mooi vond is dat je de auteur in klederdracht ziet melk inschenken omringt door broden op tafel. Het lijkt bijna wel op een levendige Johannes Vermeer schilderij van het meisje met de parel maar dan zonder parel. Wat een mooie foto is dit. Het boek is echt super mooi vormgegeven, leuke foto´s en heeft lekkere recepten. De auteur heeft knap werk geleverd, ze heeft een veganboek gemaakt met veelzijdige recepten. Dat lijkt ons echt heel lastig. Wie denkt dat vegans saai zijn hebben het goed mis. Dat bewijst Guusje zeker wel. Vegans zijn alles behalve saai.

Controversiële pinda:

Je leert veel van het boek. De auteur vertelt dat de pinda controversieel is. Dat wisten we niet. Er komen heel veel nieuwe recepten voor in het boek die ik niet kende. Te denken valt aan de zwarte sesammelk, dat kende ik niet. Ik kende alleen sesamzaad- en olie. De melkvariant niet. Ja rijstmelk ken ik natuurlijk wel dat komt ook heel vaak voor haver melk ook. Ik drink havermelk af en toe en rijstmelk. Rijstmelk kun je ook op je haren smeren om je haargroei te bevorderen.

Hartig & zoet:

Er komen veel recepten voor in het boek zoals de mangolassi, soyamylk, pindamylk, kokosmyl enzovoorts.
Je hebt ook heel veel hartige recept in het boek zoals de: boterkoek en cheesecake. Ik ben helemaal gek op cheesecake met aardbeiensaus dat kwam ook voor in het boek. Ik heb heel wat recepten uitgeprobeerd. Ze waren heerlijk. Wat een goede recepten heeft de auteur samengesteld. Je hoeft niet echt een ster te zijn om dit voor elkaar te krijgen. Het is zo goed beschreven dat zelfs een beginner dit kan maken.

Conclusie:

Wat een prachtig boek met veelzijdige recepten super goed voor vegans, ik dacht dat vegan zijn saai was. Dit boek laat zien dat vegans alles behalve saai zijn. Super goede recepten, ze zijn heel duidelijk en divers. Dit boek krijgt vijf sterren.

Overige gegevens van het boek:

•Auteur: Marleen Visser

•ISBN: 9789023016717
• Soort: Hardback
• Pagina’s: 144 blz
• Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen: 

Ook een uitgave van Uitgeverij Gottmer lees hier de recensie van het boek. 

#samenwerking

One thought on “Recensie: 50 x vegan zuivel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.