Recensie: De groene bakplaat

Bij Uitgeverij Becht verscheen het boek De groene bakplaat. Vandaag gaan we dit boek reviewen. Lezen jullie mee??

 

Groenten:

Oké ik moet eerlijk bekennen ik ben echt niet dol op groenten. Sterker nog ik heb vroeger nog nooit groenten gegeten. Maar sinds kort heb ik de liefde voor groente wel ontdekt vooral omdat ik inzag dat het echt belangrijk is om groenten te eten. Natuurlijk ben ik wel een beetje laat met groenten eten, maar hé beter te laat dan nooit. Wat ik geleerd heb is dat je een stuk vlees en of een stukje kip kunt combineren met een bord vol groenten.  Ik heb langzamerhand de liefde voor groente ook ontdekt en ik kan het nu ook bijvoorbeeld zonder vlees groenten eten, wat me vroeger onmogelijk leek. Dat is nu net wat het boek laat zien: hoe je groenten zo lekker kunt maken en zonder vlees kunt eten. In het boek staan echt heel veel gevarieerde groente recepten. Iets waar ik eigenlijk behoefte aan heb is gevarieerde groenten eten dit boek laat het nou net echt gewoon goed zien hoe dat eigenlijk hoort.

Cover:

De cover van dit boek is supermooi toevallig zit er groente op de cover dat ik zelf ook lekker vindt. We zien aubergine, paprika, tomaten en uien op de cover. Aubergine is een van de lekkerste gerechten voor mij en paprika daar ben ik zelf ook dol op.

Diverse recepten:

Er komen heel veel recepten in het boek voor dat ik niet kende. Zoals de regenboog tabouleh  met advocaat en radijs, granaatappel echt heel erg lekker en het was ook echt een heel apart recept heb er nog nooit van gehoord. Salade van rode kool met appel rozijnen en knoflook croutons vond ik ook wel lekker, paddenstoelen met paksooi en asperges over hebben met pompoen geitenkaas en walnoten ook. Je ontdekt echt hele nieuwe gerechten door dit boek komen waarvan ik nog nooit weet had. Eigenlijk laat de auteur met dit boek gewoon zien dat je heel gevarieerd kan eten ook al als niet vang groenten houdt en geen vegan bent. Ik ben geen vegan maar ik heb toch eigenlijk de liefde extra kunnen vinden door dit boek dus dat betekent dat ik erg meegesleurd wordt door dit boek  om wat meer groente te eten.

Goede vleesvervanger:

Dus ook mensen die alleen van vlees houden zouden eigenlijk moeten kijken naar dit boek want er zit een best wel goede vleesvervanger bij. Ik heb veel gerechten uitgeprobeerd, alhoewel ik een vleeseter ben heb ik echt genoten van groenten in dit boek. Je mist het vlees niet. Het boek is prachtig samengesteld en bevat mooie foto’s en hele goede recepten ik heb er echt heel wat uitgeprobeerd. Je kan gewoon iedere dag een nieuwe recept uitproberen. Ik heb iedere dag een probleem gehad van wat ik moest eten. Nu heb ik het probleem niet want ik kan iedere dag of zelfs twee keer per dag een lekker gerecht gemaakt. In de zomer heb ik geen zin in zware maaltijden. Nou dit boek heeft echt gevarieerde, lichte en gezonde maaltijden voor ons in petto.  Gegrilde gerechten zijn altijd beter dan gefrituurde gerechten, het schijnt ook beter voor de lijn te zijn,  tenminste als je daar op let. Ik doe dat niet maar probeer wel wat bewuster te leven.

Conclusie:

De auteur heeft prachtig werk geleverd wat een prachtige boek heeft de auteur samengesteld. Dit boek krijg vijf sterren.

 

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:#samenwerking

One thought on “Recensie: De groene bakplaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.