Sony introduceert de ZV-1F: de ultieme vlogcamera voor beginnende content creators

Sony lanceerde onlangs de nieuwe ZV-1F vlogcamera. YouTube vlogs, Instagram reels, Twitch streams, TikTok video’s – ze zijn niet meer weg te denken in het digitale medialandschap. Om deze content naar een hoger niveau te tillen en dit voor iedereen toegankelijk te maken introduceert Sony de compacte en milieubewuste ZV-1F vlogcamera.

Deze camera weegt slechts 229 gram, is uitgerust met Sony’s nieuwste cameratechnologie en biedt eenvoudige connectiviteit om snel te kunnen delen met alle sociale netwerken via de Imaging Edge Mobile Plus-app. Het is kortom dé camera voor vloggers en content creators. Zo kan de content creator zich volledig focussen op de storytelling en doet de ZV-1F de rest.

Belangrijkste kenmerken van de ZV-1F:

 • 20 mm 0 wide angle primelens, ideaal voor selfie shots
 • Achtergrond-bokeh en Face priority AE om ervoor te zorgen dat objecten er uitspringen
 • Optimalisatie van huidtinten inclusief de optie Soft Skin Effect
 • Scherpstellen met hoge nauwkeurigheid en Eye AF voor zowel mensen als dieren
 • Active Mode (elektronische) beeldstabilisatie tijdens het opnemen van video
 • Creative Look-voorinstellingen voor ultieme visuele expressie
 • Opties voor slow motion & hyperlapse om creativiteit te stimuleren
 • Product Showcase-instelling voor productbeoordelingen
 • Verbeterde touchscreenfuncties met Touch Zoom- en Step Zoom-functionaliteit
 • Heldere spraakopnamen met 3-capsule-microfoon en windscherm
 • 4K 30p/FHD 120p
 • Eenvoudige smartphoneverbinding om content over te zetten naar sociale platforms

Milieuvriendelijke eigenschappen voor een kleinere milieu-impact

De ZV-1F vlogcamera is uitgerust met Sony’s bekroonde cameratechnologie voor video en geluid van uitstekende kwaliteit, zelfs tijdens uitdagende omstandigheden. Hierbij een aantal kenmerkende eigenschappen en functies toegelicht:

Ultra-wide primelens

De ZV-1F is ontworpen om elk object uitstekend in beeld te brengen. De ultra-wide primelens van 20mm garandeert optimale selfie-opnamen en een breed gezichtsveld. De vlogcamera biedt ook achtergrond-bokeh voor foto en video om objecten nog beter uit te lichten of een zachtere uitstraling te creëren.

Soft skin effect

Bij het maken van zowel foto’s als video’s, is er een ‘Soft Skin Effect’-optie beschikbaar. Deze optie maakt rimpels gladder tijdens het opnemen van video en creëert een natuurlijk huidtinteffect voor foto’s.

Face priority AE

Face Priority AE past automatisch de helderheid aan tijdens opnamen, zodat gezichten met optimale helderheid kunnen worden vastgelegd, zelfs in situaties waarin het licht verandert.

Eye AF voor mensen en dieren

Met de ZV-1F komt alles nauwkeuriger scherp in beeld. De camera beschikt over Eye AF voor zowel mensen als dieren, zodat de autofocus kan blijven fixeren op gezicht en ogen. Met deze tool kan de content creator bijvoorbeeld haarscherpe content van zijn of haar huisdier maken. De camera stelt volledig automatisch scherp op het oog van het dier waardoor de foto altijd scherp is. Eye AF kan eenvoudig op een ander object ingesteld worden via het touchscreen van de camera.

Beeldstabilisatie

De ZV-1F beschikt over (elektronische) beeldstabilisatie in Active Mode voor het opnemen van video’s. Deze Active Mode zorgt ervoor dat het beeld scherp blijft onder alle omstandigheden.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe ZV-1F is vanaf deze maand verkrijgbaar in de Benelux voor €650.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.