5 tips voor een goede mondverzorging

Vandaag geven we 5 tips voor een goede mondverzorging. Lezen jullie mee?

“Poets, poets,

Poets je tanden,

Altijd heel erg goed!

Poets, poets,

Poets je tanden,

Weet je hoe dat moet?”

Wie kent dit bekende kinderliedje nu niet? Misschien heb jij het wel eens gezongen voor je (klein)kinderen of hebben jouw (groot)ouders het vroeger voor jou gezongen. Vanaf jonge leeftijd leer je hoe belangrijk een goede mondverzorging is en hoe je het beste je tanden, kiezen en tandvlees kunt verzorging voor een gezond en sterk gebit.

Toch zijn er veel mensen die op latere leeftijd (als ze bijvoorbeeld het huis uit zijn) de dagelijkse mondverzorging wat minder nauwkeurig nemen. Dat kan verschillende redenen hebben. Denk hierbij onder meer aan minder tijd hebben door studie of werk of dat er niemand is die tegen je zegt dat je eerst moet tandenpoetsen voordat je iets anders kunt gaan doen. Een goede mondverzorging is juist heel belangrijk. Niet alleen voor je gebit maar voor je algehele gezondheid. Begin vandaag nog met een optimale verzorging van je gebit en zorg dat dit een vast onderdeel van je dagelijkse routine wordt.

 

Hoe zorg je voor een goede mondhygiëne?

Naast het tweemaal per jaar de tandarts voor controle te bezoeken, kun je zelf ook het een en ander doen om je gebit sterk te houden. Wij zetten graag een aantal handige tips voor je op een rijtje, zodat jij met een stralende glimlach en een gezond gebit door het leven kan:

 

  1. Poets twee keer per dag minimaal twee minuten je gebit en zorg dat je daarbij al je tanden en kiezen poetst. Kies een vaste volgorde en houd je daar iedere keer aan. Dan weet je zeker dat je alle plekken van je gebit gehad hebt.
  2. Denk aan het schoonhouden van je tong, want dit is een plaats waar veel bacteriën zich weten op te hopen. Je kunt hiervoor het beste een tongschraper gebruiken.
  3. Kies voor een elektrische tandenborstel in plaats van een handtandenborstel. Als je op de juiste manier elektrisch poetst, verwijder je meer tandplak en achtergebleven etensresten dan met een handtandenborstel en zorg je ervoor dat er minder kans is op tandvleesontstekingen, gaatjes en andere gebitsproblemen.
  4. Gebruik tandpasta met fluoride, bijvoorbeeld van Bluem, voor een extra bescherming van je gebit. Fluoride helpt onder andere om gaatjes te voorkomen. Spoel daarom na het tandenpoetsen niet te lang na met water, zodat er nog wat fluoride in je gebit blijft zitten.
  5. Vergeet niet om ook tussen je tanden en kiezen grondig te reinigen. Hiervoor kun je Interprox ragers, tandenstokers of flossdraad gebruiken. Het ligt er hier maar net aan wat jij het prettigste vindt om te gebruiken en wat het beste bij jouw gebit past. Let er wel op dat je de juiste maat gebruikt, zodat je de interdentale ruimtes optimaal kunt reinigen en dat je geen onnodige beschadigingen aan je gebit veroorzaakt.

 

Online bestellen!

Kiesrijk.nl gelooft dat een goede en gezonde mondverzorging de basis vormt voor een gezond lichaam. Hoe beter je voor jouw gebit zorgt, hoe meer positieve effecten dat heeft op je algehele gezondheid. Daar wil Kiesrijk.nl graag aan bijdragen met een uitgebreid assortiment van de beste merken en de fijnste producten, zodat jij met jouw favoriete mondverzorgingsproducten een gezond en sterk gebit kunt blijven behouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Interprox ragers, GUM tandenborstels, Halita tongschrapers, Vitis tandpasta en O7 Active mondspoelmiddel.

 

Ben jij eruit welke mondverzorgingsproducten jij op dit moment nodig hebt? Plaats dan vandaag nog je bestelling op Kiesrijk.nl. Vanaf 35 euro betaal je zelfs geen verzendkosten. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.