5 dingen die ik laat doen bij de kapper

Een taak dat ik driejaarlijks doe is een bezoekje brengen aan de kapper. Ik ga iets vaker als ik naar een feest moet dan laat ik mijn haren brushen bij de kapper. Dit laat ik regelmatig doen. Als er meerdere feesten zijn dan gebeurt dat wel echt twee keer per maand minimaal.  Anders laat ik ze maximaal 3 keer per jaar knippen. Ik ga niet alleen bij kappers in de buurt mijn haren laten doen maar ook uit mijn eigen regio. Ik vind het leuk om te zien welke kapper echt bij je past. Omdat ik veel reis vind ik het niet erg waar hij of zij zit als ze maar goed zijn is mijn motto. Ik ga vandaag vier leuke haarstijlen laten zien bij de kapper.

#1 Brushen

Brushen is het wassen, stijlen en in model föhnen van het haar. Ik heb het op een aantal locaties laten doen. Bij de kapper in Breda heb je veel keuze. Ik let echt op kwaliteit, prijs en service van een kapper. Wie deze drie kwaliteiten niet heeft kan mij als kant verliezen. Verder let ik op welke producten ze gebruiken. Ik heb vettig haar. Ik geef dit van te voren aan. Niet iedere kapper kan goed omgaan met vettig haar. Je was niet te warm en je moet goed de haren voordrogen alvorens je de haren gaat brushen. Een onervaren kapper weet dit niet. Ik geef graag de wensen aan. Ik heb twee keer meegemaakt dat brushen niet goed ging. Als er niet goed voorgedroogd is er is geen goede shampoo gebruikt dan is het resultaat van brushen echt niet goed. Ik gebruik zelf een aantal shampoos aanraders voor vettig haar zijn Najal, Yves Rocher nette shampoo,  Natuurlijk zijn niet alle shampoos geschikt om je haren mee te stijlen. Maar heb vaak genoeg gezien dat sommige kappers geen professionele shampoo hadden maar een aantal merken van de action en daar betaal je een torenhoge prijs voor. Mij niet gezien.  Brushen is de meeste voorkomende behandeling van mij. Ik vind echt erg goed. Je hoeft dan je haren niet zelf te doen. Lekker jezelf verwennen mag af en toe al is er geen feest.

#2 Blonderen

Mijn haren zijn nu halflang. Ik laat mijn haren wel eens blonderen bij de kapper. Ik kan ze ook zelf doen, maar daar ben ik de laatste tijd te lui voor. Ik werk teveel en laat mezelf graag in de watten leggen bij de kapper. Ik heb vaak niet dezelfde kleur in mijn haren, dat vind ik saai. Ik ben een kameleon wat dat betreft.

#3 knippen

Knippen vind ik de minst leukste bezigheid uit mijn leven. Knippen daar ben ik kritisch over. Niet iedere kapper kan goed knippen al is hij er goed voor opgeleid. Een echt ervaren kapper knipt heel goed over het algemeen. Ik heb laatst mijn haren laten knippen bij een kapper die 8 jaa ervaring zou hebben nou het was scheef geknipt een andere kapper maakte er een opmerking over. Even kritisch in de spiegel gekeken ja het was waar. Dit was mij voor de derde keer overkomen. Je kunt niet vaak naar dezelfde vast kapper, want veel vrouwen werken niet op vaste tijdstippen. Je krijgt  zomaar iemand. Is niet erg als ze maar goed knippen. Ook merk Ik dat sommige kappers een harde hand hebben. Bij sommige kappers heb ik meegemaakt dat mijn haren heel langzaam groeien nadat ze knippen. Bij een paar groeiden ze sneller. Dus wie goed knipt heeft kassa geboekt.

# 4 Stijlen

Heel af en toe als ik naar een feest moet dan laat ik mijn haren wassen en dan stijlen na het drogen. Ik wil ze dan echt gladsteil hebben. Dit echt voor een bruiloft bestemd. Het blijft dan echt lang zitten en je hoeft als het niet te vettig wordt een paar dagen je haren niet te wassen. Als je er geen zin in hebt dan pak je gewoon een stijltang die van Babyliss hydro fusion bijvoorbeeld en dan ga je lekker je haren stijlen. Dat kan ook natuurlijk. Af en toe doe ik dat ook wel.

#5 make-up laten zetten

Wisten jullie dat sommige kappers ook feestmake-up of bruiloftsmake-up plaatsen. De ervaring leert dat je het beste een foto kan meenemen en eerst een trial doet alvorens je make-up op diezelfde dag laat zetten. Sommige kappers maken gebruik van fotoshop en om teleurstellingen te voorkomen moet je toch wel eerst proef make-up doen. Ik had zelf een keer op de bruiloft zonder een trial make-up laten zetten dat was echt niet goed. Bleek later dat de kapper te kennen had gegeven dat ze toch niet de juiste make-up kon plaatsen en de benodigde spullen niet had en erbij aangaf dat ze expres fotoshop gebruikte om de klant te lokken. Jammer en dat was mijn les voor de volgende keer. Ik kon toen geen make-up zetten nu wel. Dan is het niet vaak meer nodig om make-up laten zetten maar af en toe wil je jezelf in de watten leggen wat dus echt kan en mag. Dan is een goede kapper met MUA (make-up artist) wel een goed idee.

Gaan jullie wel eens naar de kapper zo ja, wat laten jullie doen?

 

 

 

 

One thought on “5 dingen die ik laat doen bij de kapper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.