Surya Brasil conditioner en shampoo review

Gekleurd haar dient extra goed te worden verzorgd anders gaat het haar afbreken. Ik kleur al jaren lang mijn haren. Ik heb vettig maar ook gevoelig haar. Dat betekent dat je echt moet uitkijken wat je er in smeert. Plus mijn haar is erg fijn, extra breekbaar. Nou las ik dat Surya Brasil lijn hele fijne shampoo en conditioner heeft. Vandaag ga ik deze lijn reviewen en ik laat jullie ook het eindresultaat zien met foto’s. Lezen jullie mee?

sham

De producten die ik ga reviewen zijn de:

-Surya Brasil vegal color fixation shampoo

-Surya Brasil vegan color fixation conditioner

Natuurlijke lijn:

Deze shampoo en conditioner zijn 100% natuurlijk. Waar vind je nu tegenwoordig 100% natuurlijke haarlijn? Ik heb me gek gezocht ik vond niet veel merken die dat doen. Dat is alvast al een toppunt van deze lijn.

Voorgeschiedenis van mijn haren:

Ik heb rood haar van nature. Ik verf  met ammoniakvrije mousse vaak goud/bruin of op momenten middenbruin  ( net geen zwart). Ik heb vaak een andere kleur in mijn haren. Ik houd niet van saaie kleuren iedere keer weer dezelfde haarkleur vind ik gewoon niet leuk. Je moet gewoon experimenteren met mooie kleuren.

Ik heb ook zeer vettig haar. Ik moet verplicht dagelijks mijn haren wassen. Ik was het met koud water. Ik waste ze vroeger 1x in de twee weken toen ging ik over na wekelijks daarna ging ik over om de dag en toen iedere dag. Ik kon gewoon niet meer zoveel klitten dat werd teveel. De mensen die zweren op wekelijks haar wassen, sorry dat is niet meer voor mij weggelegd. Dat kan ik allang niet meer. Ik was het gewoon dagelijks. Het is niet slecht voor mijn haren wat ik heb vettig haar dus het maakt allemaal niets uit. Zolang je geen haaruitval hebt is het geen probleem. Geloof me ik heb bijna nooit haaruitval gehad. Misschien 4 haartjes op zijn ergst, maar dat kwam doordat ik mijn haren aan het kammen was.

Deze diashow vereist JavaScript.

Surya Brasil vegal color fixation shampoo:

Deze shampoo is vegan, bevat geen sulfaten is dierproef- en glutenvrij. Volgens mij heb ik bijna nooit een shampoo gezien die aan al deze eisen voldoet. Wow dat is alvast een toppunt van deze shampoo. Het nadeel van een natuurlijke shampoo over het algemeen is dat het je haren hard maakt, vooral als je gaat tangen (krullen, stijlen e.d.) merk je het op je haren. Dan moet je echt een goede shampoo hebben anders merk je dat je haren zeer slecht verzorgd worden wat uiteindelijk kan resulteren in haaruitval/afbreuk.

shm

Sommige shampoo’s voor gekleurd haar maken je haren extra vettiger. Gelukkig was deze shampoo echt geweldig. Hij maakt je haren zacht, zonder vettig te maken en zonder je haren te verzwaren. Hij is bovendien ook zuinig in gebruik. Je hoeft maar een paar keer te pompen en je hele haren zijn echt goed vol met shampoo. Ik shampoo vaak 2x achterelkaar bij de meeste shampoo’s ( een trucje van oma om je haren sneller te laten groeien), dat betekent vaak wel dat je snel door je shampoo heen ben. Hier viel het mee. Een paar keer pompen en het was genoeg, hangt ook van je haarlengte af natuurlijk. Die van mij is nu ineens kort want ik heb driekwart van mijn haren eraf geknipt mijn haren vielen net over mijn rug ( ben 1.78 cm).

Vaak heb ik met veel shampoo’s een extra vettig gevoel of juist de neiging om extra veel shampoo op mijn haren te smeren omdat ik hydratatie tekort kom in mijn haren. Ik heb vaak het gevoel alsof ik iets mis zeg maar. Maar bij deze shampoo was het anders. De meeste shampoo’s zorgen voor een verzwaard gevoel.

Deze shampoo is heerlijk. Ook geschikt voor droog haar. Ik had mijn zusje deze shampoo ook laten testen. Zij heeft zeer droog haar en krullen. Ze was net als ik ook tevreden. Verder heb ik het ook laten testen door  mijn collega  met gemengd haar. Ook zij was tevreden. 3 personen hebben het getest en waren erg tevreden. Dit was een hele fijne shampoo.

shampoo

Testpersoon met gekruld haar! 

a

Hier met gestijld haar. 

Conditioner: 

Ik gebruik normaliter echt veel conditioner bij normale merken. Vaak heb ik het gevoel dat er hydratie tekort is op mijn haren. Bij mij gaat conditioner altijd sneller op dan de shampoo. Ik weet niet hoe het met jullie zit. Bij deze lijn was het anders. Zodra je deze conditioner op je haren smeert voel je je haren lekker glad worden, geen klitten meer. Je hebt slechts een beetje nodig. Kokosnoot was echt heerlijk op mijn haar. Je voelde alsof je haar gevoed werd. Meestal heb je een groot probleem als je je haren kleurt en dan condtionert. Ik zit met het volgende probleem: mijn haar zit helemaal in de klitten en wordt zo hard als stro soms tijdens het wassen.

cond

Deze conditioner zorgde voor een anti-klit effect. Heerlijk en makkelijk doorkambaar. Geen harde haren meer. Wat wil je nu nog meer? Ook deze conditioner was geschikt voor droog haar heb hem mijn collega met droog haar laten testen, ook zij was hier tevreden over . Ook lekker voor vet haar. Ik heb bijna nooit een conditioner gezien die ik dagelijks kon gebruiken. Vaak irriteren de meeste conditioners van veel merken mij als ik het dagelijks gebruik. Mijn haren willen bijna dagelijks een andere conditioner. Ik ben blij dat deze conditioner gewoon natuurlijk en goed is. Ook blijft je haar lekker in model zitten met deze fijne lijn. Mijn haar heeft de golven van de zee overleefd. Ook was het erg goed voor na het zwemmen. Chloor beschadigd je haren altijd. Ik ben al jaren lang een grote zwemfanaat. Dat betekent dat ik mijn haren altijd met de juiste shampoo/conditioner moet wassen. Helaas zijn veel lijnen niet afgestemd hierop. Deze lijn voelde erg fijn aan ook na het zwemmen. Het verzwaart je haren ook niet. Heel erg fijn.

a

Testpersoon 2 met stijl haar!

Resultaat:

Het toppunt van deze lijn was dat het gewoon lekker vegan, dierproefvij en glutenvrij is. Plus hij is erg goedkoop maar slechts 14,75 euro voor 250 ml en zuinig in gebruik.  Deze shampoo en conditioner zal ik toevoegen aan mijn lijstje beste haarlijn ooit gebruikt. Ik moet zeggen dat dat lijstje niet zo lang is, helaas zijn er niet veel merken die echt shampoos/condtioners hebben die ik elke dag kan gebruiken zonder irritaties op mijn hoofdhuid. Deze condtioner/shampoo van Surya Brasil waren een van de merken die echt lekker aanvoelden op je hoofdhuid en waarvan je echt het gevoel had dat je troepvrij doucht en ook nog eens goed voor je haren. De perfecte haarlijn.

 

Verkrijgbaar bij solobiomooi.nl

Directe link shampoo

Directe link conditioner

#samenwerking!

 

 

18 thoughts on “Surya Brasil conditioner en shampoo review

  1. Hoi ja ik heb ook hele lange haren ik ga zeker deze bestellen sherry

    Benieuwd hoe het bij mijn is bedankt voor je leuke revieuw

  2. Dankjewel voor je uitgebreide review. Deze blog waardeer ik daarom enorm. Op de andere blogs van bloggers zie je toch vaak korte reviews. Dan denk ik jammer want ik had toch iets meer informatie gehad. Ik ga zeker de shampoo en de conditioner kopen.

  3. Wat een leuke review. Ik ken Surya Brasil van verf. Ik wist niet dat ze ook een haarlijn hadden. Ik ga het zeker kopen.

  4. Ik ga ook alleen maar voor de 100% natuurlijke merken. Je hebt inderdaad gelijk dat er weinig van zijn. Ik ga ze aanschaffen.

  5. Mooi haar hoor op de foto’s. Ik vind deze shampoo toch wel prijzig maar begrijp wel dat je moet betalen voor natuurlijke producten.

  6. Mooie haar. De producten zijn zeker betaalbaar zeker als je het vergelijkt met andere ´natuurlijke´ merken. Volgende maand koop ik ze alle twee.

  7. Mooie haar. De producten zijn zeker betaalbaar zeker als je het vergelijkt met andere ´natuurlijke´ merken. Volgende maand koop ik ze alle twee.

  8. Ik verf mijn haren ook heel vaak maar ik merkte dat er maar 2 lijnen waren die erbij pasten. Deze kende ik nog niet. Ik ga deze lijn uitproberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.