Lezing 15 augustus Witte Kerk Heiloo Conserve-uitgever Kees de Bakker over Indische boeken

Net als vorig jaar, zal de Witte kerk in Heiloo weer aandacht schenken aan de herdenking van de bevrijding van Nederlands-Indië op zondag 15 augustus.

Op zondag 15 augustus zelf wordt er om 15.00 uur een muziek & literaire voorstelling Op Wereldreis: Indonesië georganiseerd met een optreden van gamelan orkest Widosari en een literaire bijdrage van Kees de Bakker van Uitgeverij Conserve, die vertelt over Indische boeken van de uitgeverij uit Groet die al eind jaren tachtig begon met een Indische Letteren-reeks met o.a. Carry van Bruggen en Madelon Székely-Lulofs van wie behalve haar fameuze romans Rubber en De hongertocht ook een ontdekte verhalenbundel verscheen: Ontmoeting met de dood. Later verschenen bij Conserve onder meer Vergeten door het Vaderland van Wilma van der Maten over in de steek gelaten Indische kinderen. Wieteke van Dort schreef daarin het voorwoord, over haar familie verscheen het boek van oud-NHD-kunstredacteur Hans Visser Kind van twee culturen – Schetsen van een Nederlands-Indische familie. Uitgever Kees de Bakker reisde met zijn vrouw Ingrid en zoon IJsbrand tal van keren naar Indonesië. Een planter die toevallig ook Kees de Bakker heet, speelt een rol in de roman De godin die wacht van Augusta de Wit, verschenen in Conserve’s Indische Letteren-reeks.

Er zijn tevens hapjes te koop en er is een uitgebreide boekentafel van uitgeverij Conserve met literatuur van Indische schrijvers en ons gedeelde verleden.

Toegang: € 10/ Reserveren@wittekerk-heiloo.nl

One thought on “Lezing 15 augustus Witte Kerk Heiloo Conserve-uitgever Kees de Bakker over Indische boeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.