Recensie: Mijn loverboy verloren onschuld

Mijn loverboy verloren onschuld vertelt het verhaal van drie meiden: Lisa Latifa en Sanne. Alle drie groeien op in diverse milieus en met diverse tradities. Een ding hebben ze wel gemeen ze zijn allemaal slachtoffers van een loverboy.

mijn_loverboy_-_cover_lowres

Het boek is als volgt opgebouwd:

thumbnail_20160706_171102-1_resized

Stapsgewijs en in eenvoudig taal vertelt Marian Hoefnagel het verhaal van drie meiden. Ze heeft een toegankelijke schrijfstijl en neemt als het ware de lezers letterlijk mee in het boek. Ze heeft het boek zo spannend opgebouwd dat je als lezer denkt nee nu kan ik echt niet meer stoppen met lezen, ik moet weten hoe het afloopt.

thumbnail_20160706_165907-1-1_resized

Allereerst wil ik zeggen dat het boek prachtig is vormgegeven. Ik zie een mooie cover opgedeeld in drie kleuren: zwart, wit en rood. Te zien is een meid in twee kleuren zwart wit. Ik kan daar uit afleiden dat de wereld van loverboysslachtoffers zwart-wit wordt als ze zo iets heftigs hebben meegemaakt. Het boek is erg spannend opgebouwd en boeiend geschreven.  Ik heb met veel plezier de 65 pagina’s tellend boek verslonden. Naar mijn mening is het zeker bruikbaar als lesmateriaal op scholen. Ik zou het zelfs aanbevelen om dit te verfilmen. Dit boek zal veel meiden aanspreken.  Aan het einde van het boek is er hulp en informatie te vinden. Zeer handig. Iedereen zou dit boek gelezen moeten hebben en in huis hebben. Je weet maar nooit….Dit boek krijgt 5 sterren.

Simone Schoemaker is maatschappelijk werkster bij Scharlaken Koord. Dit is een organisatie die zich inzet voor meiden die in de prostitutie zitten. Simone Schoemaker heeft de vrouwen geïnterviewd en auteur Marian Hoefnagel heeft de hertaling gedaan.

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Eenvoudig Communiceren voor €8,50.

Lees ook mijn artikel over loverboys: https://yoo.rs/beautyandbooks/blog/het-gevaar-van-loverboys-1441312278.html

 

PSSST a.s. vrijdag komt er een winactie met dit boek online. Houdt de site in de gaten.

 

0 gedachten over “Recensie: Mijn loverboy verloren onschuld

  1. Je hebt een goede recensie geschreven. Ook handig dat je een stukje uit het boek hebt geciteerd zo kan ik gelijk zien welke schrijfstijl de auteur heeft.
    Het lijkt me zeker een goed boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.