3 tips om je scriptie in te binden

Scriptie geeft je vaak de kriebels van de spanning maar als het af is dan heb je wel een mooi product van jezelf in handen. Dat is bijzonder en dat moet je op een bijzondere manier uitprinten. Vandaag geven we drie tips om je scriptie af te drukken. Lezen jullie mee?

Wat is een scriptie?

Voor de mensen die er te jong zijn of niet weten wat het is scriptie schrijven doe je in je laatste fase van je studie. Je rond hiermee je studie af. Door middel van je scriptie laat je zien:

  • Dat je zelfstandig zinnige dingen kunt zeggen over de stof betreffende je vakgebiedꓼ
  • Dat je krtisch om kunt gaan met teksten en beweringen van anderenꓼ
  • Dat je commentaar kunt geven dat hout snijdtꓼ
  • Dat je objectief naar zaken kunt kijkenꓼ
  • Dat je je eigen mening kunt formulerenꓼ
  • En een eigen visie kunt hebben over de zaken waarover je schrijft (Palm-Hoebé, 2016).

Je kunt je scriptie op diverse manieren presenteren in boekvorm drukken, inbinden en in een tijdschrift vorm drukken. Wat mensen nog meer erbij doen is om het leuk te maken een leuke mok erbij mee te nemen met scriptie erop of als je al afgestudeerd bent. Wij hadden een leuke van Etsy meegenomen. Je kunt het personaliseren met je naam.

#1 In boekvorm drukken

Een originele manier om je scriptie te bewaren is in boekvorm. Dat kun je doen op een webshop die daarin gespecialiseerd is Bookadew is daar een goede voorbeeld voor. Je kunt kiezen voor een hardcover of een softcover boek. Het boek wordt dan genaaid en gebonden. Gelieve nemen jullie een hardcover boek deze beschadigd minder snel. Ook krijg je op Booadew een gratis proefexemplaar. Wat is nu mooie dan je eigen werk in handen te hebben in boekvorm? De prijs begint bij €8,30. Het is een A4 staand boek met 64 pagina´s volledig in kleur. Het wordt zeker wel gewaardeerd als je je scriptie in boekvorm inlevert. Wij hadden dat gedaan.

#2 inbinden in spiraal

De meeste mensen zullen de scriptie in een spiraal inbinden. Inbinden met een spiraal wil zeggen dat je om de scriptie heen een spiraal plaats. Dit kan met metaal, dan blijft het heel lang goed en stevig. Veel studenten gaan naar Lowie copy om hun scriptie te laten inbinden. Je moet alles op een usb-stick zetten op een pdf format. Dan druk je op printen en het boekje wordt ingebonden bij de shop. Hiervoor wordt extra gevraagd. Je kunt op de voorblad een glanspapier plaatsen dat beschermt je tegen stof en andere viezigheden.

#3 als een tijdschrift drukken

Je scriptie als tijdschrift vorm is ook erg leuk, zeker als je een student journalistiek bent. Het voegt net iets extras´s toe aan je scriptie. Vanaf 2,23 kun je op sommige sites je scriptie in tijdschift vorm drukken. Let goed op hoe je het wil hebben de lay-out. En tijdschrift kan op soft-of harcover manier. Deze worden dus gelijmd. Je hebt vier soorten papieren glad, mat, standaard en premium.

 

Pssst hoe hebben jullie je scriptie laten drukken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.