4 tips om een goede influencer te worden

Omdat we al heel wat jaren als influencer meedraaien dachten we jullie om wat tips te geven hoe je een goede influencer kunt worden of blijven. Lezen jullie mee?

De allerbelangrijkste hebben we hieronder weergegevenꓽ

#1 zorg voor betrouwbaarheid

#2 kijk niet alleen naar geld

#3 zorg voor langdurige samenwerkingen

#4 maak duidelijke afspraken

#1 zorg voor betrouwbaarheid

Je kunt op diverse manieren geld verdienen met bloggen zoals affiliate marketing, het schrijven van sponsored posts, het posten van foto’s op sociale media enz. Maar toch is buiten dit alles regel nummer 1 betrouwbaar blijven, dit is echt super belangrijk. Zorg ervoor dat je je aan de gemaakte afspraken houdt. Zoals de deadline van een artikel. Het kan natuurlijk gebeuren dat dat niet altijd lukt geen zorgen e-mail of bel de klant en leg de situatie uit. Je hebt dan tenminste voor betrouwbaarheid gezorgd. De klant zal dit vast waarderen. Zeker als het maar een keertje gebeurt vinden mensen het vast niet erg.

Wat ook erg belangrijk is dat je de artikelen ook betrouwbaar schrijft, dit kun je doen door betrouwbare bronnen toe te voegen. Betrouwbare bronnen zijn bijvoorbeeld professoren, artsen en of advocaten noemen in je artikel afhankelijk van waar het artikel over gaat. Een website is niet vaak een betrouwbare bron ook afhankelijk van welke type website het is natuurlijk. Gelieve haal je de informatie uit boeken, databanken of een gerelateerd persoon.

#2 kijk niet alleen naar geld                                                                       

We weten dat geld misschien verleidelijk is maar kijk niet alleen maar naar geld. Kijk ook naar de inhoud van het artikel. Sta je er ook echt achter? Het klinkt leuk hoor al die duizenden euro’s maar is het artikel/social post ook echt hetgeen waar je achter staat of doe je het alleen voor het geld? Als je het alleen voor het geld doet dan raakt over het algemeen de inspiratie wel op na een tijdje. Je zult dat ook merken in de artikelen-posts die je plaatst. Uit het boek Maakt geld gelukkig van Ap Dijksterhuis (Dijksterhuis, 2018) blijkt dat geld niet gelukkig maakt vriendschap en liefde zou belangrijker zijn. Als geld gelukkig maakt dan zouden partners in een relatie even gelukkig moeten zijn. Geld is geen medicijn tegen ongeluk. En iemand die in een depressie zit is echt niet ineens genezen, wanneer hij een half miljoen euro krijgt. Een depressie dan ook een ziekte, en die genees je niet alleen maar met geld. Wat heftig is dat mensen psychologisch geprogrammeerd zijn om meer geld te willen hebben, terwijl de conclusie luidt dat een te grote geldzucht ongelukkig maakt. Geld moet je niet graag willen schrijft de auteur in zijn boek. Het is zeker wel een punt om over na te denken en dat we psychologisch geprogrammeerd zijn om meer geld te willen hebben dat is zeker wel grotendeels de waarheid. Ook blijkt uit het onderzoek van het CBS IN 2015 ‘Sociaal samenhang’ dat geld niet gelukkig maakt.

Een grote voorbeeld op dit gebied momenteel is voor ons wel Monique Westenberg. Zij post dus ook veel privé-dingen op het internet het maakt je kwetsbaar maar dit wordt over het algemeen echt gewaardeerd door fans-lezers. Je geeft een stukje over je privéleven weer de meeste mensen vinden dat echt leuk om te zien-lezen. De meeste gaan dan vergelijken met zichzelf of dat ook zo is. Vooral als je leuke alledaagse dingen deelt zoals de foto van je kind met ontwikkeling dan kunnen veel het leuk vinden. Monique deelt ook echt leuke dingen op Instagram zo deelde ze een keertje dat ze naar de verjaardagsfeest was gegaan met haar vriendinnen en dat ze veel lol had. Je hoeft niet altijd geld te hebben om lol te hebben. Alhoewel niet iedereen het met ons eens zal zijn.  Verder deelde ze ook een keer iets heel privés dat ze trots was op haar broer die nu sober is. Het is iets heel kwetsbaar om dit te delen maar ook echt geweldig.  Mensen vinden het over het algemeen leuk om iets over iemands privé-leven te lezen. Zo nieuwsgierig zijn we nu eenmaal wel. Ook zijn we vaak benieuwd naar de portemonnee van anderen, zeker als het een influencer is. Zo waren we ook erg nieuwsgierig naar de portemonnee van een van onze favoriete influencer Monique. Het vermogen van Monique Westenberg wordt geschat op 7 miljoen, maar we zien geen gekke dingen van haar voorbij komen. We hebben nooit gezien dat ze heel arrogant doet omdat ze ‘rijk’ zou zijn. Dat is maar goed ook een hoge dunk is nergens voor nodig. Je moet jezelf blijven ook al heb je veel geld. Online kun je ook wel af en toe haat verwachten, zeker als je een groot netwerk hebt opgebouwd, de insteek is om daarmee om te gaan. Je kunt af en toe ook echt rotreacties plaatsen. Dat kan twee kanten op als eerste negeer je het of je gaat er voorzichtig op in. Dit is echt afhankelijk van het type haat dat je kunt krijgen. Of geld echt gelukkig maakt? Wij denken van niet het maakt je leven eenvoudiger maar gelukkiger. Dat is niet afhankelijk van geld.

Een keer werd Monique beschuldigd van diefstal, dit bleek later niet waar te zijn dit had ze ook bevestigd op Instagram. Dat was dus goed opgelost. Conclusie kijk dus niet altijd alleen naar geld. Kijk meer naar hoeveel moeite en liefde erin wordt gestoken in een artikel. Natuurlijk moet je ook je brood verdienen, om nou gigantisch hoge bedragen te noemen bij een klein bedrijf dat is not done.

#3 zorg voor langdurige samenwerkingen

Langdurige samenwerkingen zijn natuurlijk de beste. Vaak heb je niets aan een klant die je veel geld hebt gevraagd en daarna nooit meer terugziet. Dit is zonde. Probeer altijd te vragen wat de klant verwacht van de samenwerking en welke type samenwerking hij voor zich ziet langdurige of eenmalige. Dat laatste komt niet heel vaak voor. Veel bedrijven willen engagement dat behaal je vaak als de lezers het bedrijf kennen, dat bereik je vaak weer afhankelijk van de opdracht langdurige samenwerkingen aan te gaan.

# 4 maak duidelijke afspraken

Maak ook altijd duidelijke afspraken. Informeer altijd naar wat de klant van je verwacht. Weet je dat niet dan zal het niet  vaak uitlopen op een goede samenwerking. Duidelijke afspraken zijn erg belangrijk. Wat wil de klant is super super belangrijk. Niet veel klanten weten ook wat influencers doen leg dan ook uit wat het is. Vaak hebben ze iets gehoord en dan huren ze er eentje in zonder dat ze werkelijk weten wat ze doen. Soms is een influencersberoep een ondankbare beroep. Sommige mensen denken dat je dat maar even zo doet een post schrijven, een foto op sociale media delen maar wat doet dat met de mensen die het plaatsen en wat betekent zoiets voor de influencer daar staan niet veel mensen bij stil. Veel mensen horen oh die krijgt gratis producten en of geld ervoor? Ja dat klopt er wordt ook veel tijd en moeite in gestoken is hetzelfde alsof je ene 9-17 baan hebt in de winkel alleen daar krijg je sowieso je loon. Bij influencers moet je toch wel heel creatief foto’s posten er goed uitzien, evenementen bijwonen, privé informatie delen afhankelijk van je blog en dat kost allemaal tijd en vele moeite. Plus je bent een publieke persoon voor je doelgroep of dat allemaal zo makkelijk is nee maar het is wel leuk.

Vinden jullie het belangrijk om veel geld te hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.