Hoe verdien je geld met bloggen?

Een van de veelgestelde vragen op het gebied van bloggen is nog altijd hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Vandaag gaan we deze vraag beantwoorden. Lezen jullie mee?

blog-327073_960_720

Geld verdienen met bloggen kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door affiliate marketing,  het plaatsen van gesponsorde artikelen, aanmelden bij bloggers netwerken.

Affliliate marketing

Affliate what?, zul je nu denken als je niet bekend met deze term. Stel, iemand wil zijn juridische bedrijf promoten door middel van een banner (afbeelding met reclame-uitingen van een bedrijf). Dan wordt er gezocht naar een juridisch blog met veel bereik. Deze blogger wordt benaderd en ook over het bedrag wordt bemiddeld. Hierna krijgt de blogger het promotiemateriaal vaak een afbeelding (de banner) voor op zijn blog. Ieder banner heeft een code. Zodra iemand vanuit het blog van de blogger op deze banner klikt en een aankoop doet, dan krijgt de blogger een gedeelte van de verkoop (winstcommissie). Dit proces wordt ‘affiliate marketing’ genoemd. Bekende affliatenetwerken zijn Daisycon, Awin, Bol.com, Wehkamp, Tradetracker enzovoorts.

photo-1491975474562-1f4e30bc9468

PR-bureau:

Veel bloggers kiezen er in het begin voor om zich aan te melden bij een PR-bureau. Een PR-bureau vertegenwoordigt diverse merken. Het PR-bureau xx PR vertegenwoordigt bijvoorbeeld het nagellakmerk OPI. Stel een blogger wil reclame maken voor OPI, dan kan xx PR bemiddelen. Dit kan vaak alleen als de blogger op de perslijst staat bij het PR-bureau. Om in aanmerking te komen voor plaatsing op de perslijst wordt er naar de bezoekersaantallen van het blog gekeken. Hoe groter het bereik van de blogger, des te groter de kans om op de perslijst te komen. Hoe grote het bereik, des te meer perspakketten een blogger krijgt. Klik hier voor een lijst met bekende PR-bureaus.

photo-1513201099705-a9746e1e201f

Perslijst:

Op een perslijst staan heeft grote voordelen. Veel PR-bureaus en merken sturen vaak gratis (nieuwe) producten op naar de aangesloten bloggers. Een andere manier om samen te werken met grote merken is door zich in te schrijven bij een bloggersnetwerk. Grote voorbeelden zijn Blogmij ( Socialreblz), Beste Bloggers, Bloggersnetwork en Social1 Influencers. Deze bloggersnetwerken zorgen voor bemiddeling tussen de blogger en de adverteerder. Winstcommissie houdt in dat een blogger reclame maakt voor een bedrijf en een gedeelte van de winst krijgt. Voordat er geld verdiend kan worden met bloggen, dient de blogger de juridische voorwaarden daarvoor in de gaten te houden.

photo-1513672494107-cd9d848a383e

Socialemediakanalen en sponsored posts:

Ook met socialemediakanalen kun je geld verdienen. Zoals met Instagram. Veel bloggers verdienen geld met het posten van een foto. Verder zouden Pinterest en Facebook ook platformen zijn om geld mee te verdienen. Ook verdienen bloggers geld aan sponsored posts. Dit zijn artikelen die gesponsord worden door bedrijven. Vaak zie je het al staan boven of onderaan een artikel dit is een gesponsorde artikel.

photo-1505322747495-6afdd3b70760

Verdien jij geld aan bloggen, zo ja op welke wijze? 

De volgende keer een artikel over 7 fouten die PR-bureaus maken!

21 thoughts on “Hoe verdien je geld met bloggen?

  1. Bij mij zijn alle inkomsten van banners mooi meegenomen. Veel verdien ik er niet aan, heb nog niet zoveel bezoekers.

  2. Ja ik verdien geld aan bloggen maar niet via alle bovenstaande manieren, sommige passen niet bij mij en gebruik ik daarom erg weinig zoals affiliatie marketing.

  3. Ik blog ook voornamelijk voor m’n plezier. Doe hier en daar wel een samenwerking maar alleen met merken of bedrijven waar ik ook echt achter sta. Ga niks promoten omdat ik er nou eenmaal voor betaald krijg.

  4. Leuke blog! Ik heb 2 keer producten ontvangen maar verder niks. En dat is ook niet waarom ik blog. Het is gewoon een grote hobby en een keer iets ontvangen is natuurlijk wel leuk maar zeker geen must

  5. Barterdeals en advertorials, daar heb ik zeker wel ervaring mee. Maar ik kijk altijd heel goed of het bij mij, mijn blog en mijn doelgroep past. Dus ik doe zeker niet alles. De afgelopen maanden heb ik door omstandigheden even wat meer events bij kunnen wonen en dat vond ik wel heel fijn. Zo leer je meer merken en mensen kennen. Netwerken (maar niet omdat je wat wilt van een ander, maar oprecht, vanuit jezelf) vind ik ook altijd fijn om te doen.

  6. In de jaren dat ik mijn vorige blog had werkte ik geregeld samen met bedrijven in de vorm van betaalde artikelen, maar nu houd ik dat veel meer af. Wel begin ik affiliate marketing langzaam te ontdekken.

  7. ja ik verdien er geld mee op meerdere manieren. affiliate marketing maar ook bartel deals en betaalde opdrachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.