Blogtour: De leeuwenvader van Mosul 

Wij doen mee met een blogtour van Uitgeverij Harper Collins. Hiervoor lazen we het boek De leeuwenvader van Mosul. Vandaag gaan we dit boek reviewen. Lezen jullie mee?

1018

Over het boek:

Tussen 2014 en 2017 werd de Iraakse stad Mosul geregeerd door IS: ‘verraders’ werden vermoord, boeken vernield en vrouwen onderdrukt. De stad veranderde in een hel. Miraculeus genoeg bleef te midden van alle verwoestingen aan de oever van de Tigris een dierenpark overeind.

Mosul Zoo wist het oorlogsgeweld te overleven dankzij de sympathieke Imad. Iedereen noemt hem Abu Laith, ‘de leeuwenvader’, vanwege zijn onvoorwaardelijke liefde en zorg voor de dieren. Als het steeds moeilijker wordt om in de straten van het verscheurde Mosul voedsel te vinden, neemt Abu Laith een besluit: hij kan de dieren onmogelijk aan hun lot overlaten. Samen met enkele heldhaftige buren riskeert hij zijn leven om hen Irak uit te smokkelen…

Cover:

De cover is zeer prachtig en echt levendig. Een leeuw kijkt je rechtstreeks aan. Het is duidelijk te zien dat er veel werk in heeft gezeten. Zeer mooi vormgegeven. Een van de beste covers ooit gezien.

Dierenliefde:

Dit is een waargebeurd verhaal. Dit boek blikt in het leven van Abu Laith de leeuwenvader.  In 52 hoofdstukken neemt Louise Callanghan je mee naar zijn wereld. De liefde voor dieren dat hij heeft. 335 pagina´s en 52 hoofdstukken telt dit boek. Ieder hoofdstuk is vernoemd naar de naam van de (hoofd)personen in het boek  Dit boek heb je binnen no-time verslonden. Als lezer voel je je verbonden met Abu Laith. De passie voor dierenliefde is zo uitvoerig beschreven in dit boek, dat heb ik zelden in andere boeken gezien. Ik ben zelf een dierenliefhebber en ik voelde met Abu Laith mee.

“Het punt met leeuwen, bedacht Abu Laith zich op een middag toen hij Zombie in de tuin ging bezoeken, was dat ze maar heel weinig tijd nodig hadden om op te groeien. In de loop van de jaren dat hij thuis in zijn woonkamer National Graphic had gekeken, was hem opgevallen hoe snel leeuwen van kleine, hulploze wezens veranderden in grote roofdieren die de mens in één mep van hun poot kon doden. De verklaring daarvoor, wist hij, lag in hun moedermelk, die hen in verbazendwekkende tempo liet groeien.”

Meesterwerk:

Dit boek bevat ook foto’s, o.a. zien we een leeuw en Lula de beer in haar kooi.  Callaghan heeft een leuke schrijfstijl. Dit boek bevat de perfecte ingrediënten voor een meesterwerk: emoties, spanning, moed, originaliteit, meeslependheid. Verder maak je ook kennis met de Iraakse cultuur. Ik weet niet of de auteur dat bewust of onbewus heeft verwerkt in het boek. Het is haar sowieso gelukt om een goed boek te schrijven. Het boek is zo goed beschreven dat je als lezer niet meer kunt stoppen met lezen. Binnen een paar uur verslond ik dit  boek. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Overige gegevens:

ISBN: 9789402704754

Publicatiedatum: 04/02/2020

Pagina’s: 336

Prijs: €21.99

Verkrijgbaar bij bookspot. Klik op de banner om te bestellen:

#samenwerking lees disclaimer

Pssst gaan jullie dit boek op jullie leeslijst plaatsen?

 

2 thoughts on “Blogtour: De leeuwenvader van Mosul 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.