Blogtour resultaten: Een verboden dochter uit India

We hebben in samenwerking met Uitgeverij Aspekt een blogtour georganiseerd voor het boek een verboden dochter uit India. Vandaag kunnen jullie de verzamelblog lezen van alle bloggers die hieraan hebben meegedaan. Benieuwd lees dan snel verder…

Verzameling:

We hebben quotes verzameld en het aantal sterren van alle bloggers die meededen. Recensies kun je dan via een hele link lezen.

Onze recensie:

Wij gaven het boek 5 sterren.

Het boek is aangrijpend en meeslepend geschreven. Als jee eenmaal aan het boek begint kun je niet meer stoppen met lezen. Het boek is super goed. Binnen een paar uur hebben we het boek verslonden. Voor je het beseft heb je het 302 pagina´s tellend boek verslonden. Het boek is echt een meesterwerk. Wat moet het toch lastig zijn om over jezelf te schrijven. Een adoptie mee maken is niet makkelijk, je roots opzoeken ook niet. Wij begrijpen de cultuurshock zeker wel. India is ook anders dan ons land. Ook de gebruiken zijn anders. Het moest vast wennen zijn geweest daar. Haar gevoel wordt echt goed uitgedrukt in het boek. Dat vonden we erg goed. Weinig auteurs schrijven hun gevoel goed op papier. Asha heeft dat goed gedaan. Het boek is echt geweldig en krijgt 5 sterren. Zeker een aanrader voor iedereen.

Lees hier de recensie.

 

Wat vond Boeklovers van het boek?

Boeklovers geeft het boek 3 sterren.

De auteur beschrijft in haar boek het trauma van adoptie, de discriminatie, de verbondenheid die ze blijft voelen met haar biologische ouders, de terugkeer naar India en de bezinning van heel het proces rond adoptie. Niettegenstaande dat Asha in een warm gezin terechtkomt wil ze weten waar haar roots liggen en wordt hierin gesteund door haar adoptieouders. Terug in Delhi krijgt Asha een cultuurshock. India is nog steeds op het vlak van vrouwen een zwaar onderontwikkeld land en voor iemand die westers opgevoed is een hele aanpassing.

Lees hier de recensie

 

Wat vond Janneke Groot ervan?

Zij geeft de auteur 4 sterren.

“De auteur schrijft erg leuk. Ondanks dat het onderwerp adoptie erg moeilijk is om te lezen is dat bij dit boek niet het geval. Er worden duizenden kinderen geadopteerd in India naar het buitenland. Veel van die kinderen komen terecht in Nederland. India is een derdewereld land, Nederland niet. Je bent ik veel gevallen beter in Nederland af. Misschien wel beter dat ze hier was, anders hadden we niet zo een goed boek gehad.”

Lees hier de recensie

 

Wat vond Sanders Blog ervan?

Vijf sterren geeft Sander haar boek.

“Heel goed om te lezen dat ze een eigen stichting heeft Aara foundation. Ze is echt mooi bezig geweest. Haar boek is keigoed. Bijzonder veel respect heb ik voor deze vrouw hoe ze met adoptie omgaat en erover schrijft. “

Lees hier de recensie

 

Wat vond Lisa’s Paradise on earth ervan?

Lisa geeft het boek vijf sterren.

“Het boek is erg goed en leuk. Herkenbaar geschreven. Ook mensen die niet geadopteerd zijn zullen dit leuk vinden. 5 sterren verdient een verboden dochter uit India.”

Lees hier de recensie

 

Wat vond Henna ervan?

Henna gaf dit boek 5 sterren. Ze vond de auteur een inspiratiebron.

“Het is erg interessant voor iedereen dit boek. Ik heb het met veel plezier verslonden, ondanks dat ik een adoptie lastig vind. Ze laat zien in haar boek dat het echt niet lastig is. Het is alleen moeilijk om mensen op te sporen dus je adoptieouders. Vroeger werd de registratie niet goed bijgehouden. Nu zijn er duidelijkere regels. Adoptie gaat nu lastiger en vroeger ging dat makkelijker. Nu denken mensen er mee bij na wie geadopteerd moet worden en welke ras. Vroeger stonden mensen er niet bij stil. Maar goed uiteindelijk gaat het erom dat je houdt van je kind geadopteerd of niet dat maakt niets uit. Je kind is je kind.”

Lees hier de recensie

 

 

Wat vond Fony ervan?

Fony geeft dit boek 5 sterren.

“Heel goed van Asha dat ze haar verhaal heeft opgeschreven. Het is belangrijk voor ieder geadopteerde om het boek te lezen. Het verhaal is erg mooi en moest gewoon verteld worden.”

Lees hier de recensie

 

Wat vond ourbodies.nl ervan?

Ourbodies.nl geeft het boek vijf sterren.

“Dreig nooit met verlating lijkt ons echt een hele mooie. Erken de gevoelens van het kind ook. Erkenning voor gevoelens krijgen kinderen zelfs vaak niet die niet geadopteerd zijn. Dit zijn echt goede regels. Het boek is echt goed. Veel mensen zullen het een goed boek vinden. Wij zijn helemaal fan van dit boek. Een redactielid is heeft ook een adoptiezusje, maar helaas voor haar heeft ze geen contact gekregen met haar biologische ouders. Haar vader had haar moeder al verlaten na de geboorte omdat ze voor het huwelijk werd geboren, wat als schande werd gezien in een streng christelijke gezin. Haar moeder kan haar er niet bij hebben want haar nieuwe man weet niet dat ze een kind had gebaard. Goed dat Asha haar moeder heeft kunnen sporen. Om je leven eenvoudiger te maken is het leuker om contact te leggen en te krijgen met je biologische ouders als die nog in leven zijn als je geadopteerd bent.”

Lees hier de recensie

 

Wat vond Sophie ervan?

Sophie gaf dit boek 4 sterren.

”Heel goed van Asha dat ze haar verhaal heeft opgeschreven. Het is belangrijk voor ieder geadopteerde om het boek te lezen. Het verhaal is erg mooi en moest gewoon verteld worden. Ik ben blij dat ik dit boek heb gelezen. Aan het einde van het boek heb ik hem dichtgeklapt met een goed gevoel.”

Lees hier de recensie

Wat vond Melissa ervan?

Melissa gaf dit boek 5 sterren.

“Ik heb totaal niets te maken gehad met het onderwerp maar dat zegt niets. Geadopteerd of niet dit boek is er voor iedereen die het onderwerp interessant vindt. Zo vond ik dat ook. Het boek is persoonlijk geschreven daar houd ik van en daarom geef ik dit boek 5 sterren.“

 

Lees hier de recensie.

Gemiddelde sterrenscore?

We hebben de sterrenscore voor jullie dat is een gemiddelde score van 4,6. Alle recensies zijn opgeteld en gedeeld door het aantal recensies. Best goed bijna een gemiddelde score van een 5 eigenlijk kunnen we het naar boven afronden. Totalescore heeft ze wel behaald.

 

Tot en met 4 april loopt er nog een winactie van het boek. Wij mogen 3 exemplaren verloten van het boek. Via deze link kunnen jullie meedoen met de winactie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.