Blogtour: Sterker door Strijd

Bij Uitgeverij Palmslag is onlangs het boek Sterker door Strijd verschenen. Wij hadden samen met een aantal andere bloggers de eer om dit boek te lezen en te recenseren voor de blogtour dat georganiseerd is door de uitgeverij.

Cover Sterker door strijd (1)

Sterker door strijd is een boek dat blikt in het leven van een 32- jarige Nijmeegse carrièrevrouw. Zij Verhuist vanwege haar studie van Nijmegen naar Utrecht. Wanneer ze een baan aangeboden krijgt verhuist ze naar Rotterdam.  Ze ontmoet haar liefde: Amsterdamse clubeigenaar. Hij wil kinderen maar zij wil liever een hondje. Het boek speelt zich af in 2007. Twee jaar voor de crisis. De tijd waarin Hyves erg populair was.

Wie denkt dat dit een typisch ‘liefdesboek’ is komt bedrogen uit. Je verwacht een boek te lezen over een vrouw met rammelende eierstokken zeker nu ze 32 jaar is maar gelukkig is dit niet helemaal het geval. Dit boek vertelt eerder het verhaal van een vrouw die echt een carrièretijger is. Toevallig loopt ze de liefde van haar leven tegemoet. Hyves speelt een grote rol in dit boek. De jonge vrouw is er vaak op te vinden.

“Ik stelde vast dat Hyves me meer had gebracht dan ik had durven denken. Zo omgaan met onbekenden voelde natuurlijk. De verleiding om er uren aan te spenderen lonkte. Het liefst wilde ik nu uitgebreid krabbelen bij hen die hadden gereageerd op mijn blog, uitgelichte blogs lezen, meer krabbels aan en van Mark uitpluizen. Tijdverkwisting. Ik moest me zo aan mijn werk wijden en het geplande afkrijgen, voor rust en overzicht in mijn hoofd. Tot het hoognodige beperkte ik me: ik bedankte kort al mijn bloglezers die wat hadden achtergelaten.”

Je ziet dat ze promotie maakt. Helaas wordt ze tegengewerkt door haar collega. Dit was een prachtig debuutroman. De liefde van haar leven heeft kinderen en ontmoet ze via Hyves.

Ik ben dol op vrouwgerichte boeken die de focus hebben liggen op carrière maken. Helaas kunnen zulke type boeken ook de plank volledig misslaan. Dat heeft vaak twee redenen: commercieel karakter van het boek of een eenzijdige verhaallijn.  Sterker door Strijd is een boeiend en veelzijdig boek dat de lezer echt aanspoort om verder te lezen. Het was voor mij erg moeilijk om het boek weg te leggen. Ik heb dit boek binnen no-time uitgelezen. Veel  (jonge) vrouwen zullen dit boek geweldig vinden.  Dit  boek krijgt vijf sterren!

Julie van Mol ( 1974) woont in Rotterdam en werkt als freelancer marketing en communicatie overal binnen Nederland. Vanaf haar tiende schreef ze in dagboeken daarna voor haar werk. In 2005 durfde ze het aan om op Hyves verhalen te publiceren, en werd zo een van de bekendste bloggers. Aan sterker door strijd begon ze in 2007. Ze liep vertraging op doordat ze als freelancer moest zien om te gaan met de economische crisis die haar later juist inspiratie bracht.

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Palmslag.

 

4 thoughts on “Blogtour: Sterker door Strijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.