Het leed dat koffiezetten heet

Ik heb gekke dingen meegemaakt als een stagiaire. Ik deed de opleiding tot directiesecretaresse. Ik ging stage lopen bij een advocatankantoor. Het was een middelgroot kantoor. Gelukkig maar denk ik achteraf als het een groot bedrijf was dan had alle personeel mijn blunders meegemaakt. Ik moest als een directiesecretaresse ook koffie zetten voor de advocaten. Wat een rotbezigheid was het want ik hield niet van de geur van koffie. Je had een koffiezetapparaat. Ik wist niet hoe je ermee omging ja en dan heb je in het begin een grote blunder meegemaakt. Mijn kleding werd vies.

Ik kan alle moeilijke dingen maar alle dingen die de meeste mensen makkelijk vinden vind ik weer lastig. Tenminste koffiezetten dan. Thee gaat wel goed. Je zou denken wat kan er misgaan met een koffiezetapparaat en koffiezetten? Nou dat zal ik je vertellen vroeger  13 jaar geleden kon het misgaan omdat de apparaten niet echt lekvrij waren. Ik ben niet goed met apparaten en ik ben onhandig dan maak je blunders mee. Ik wist niet hoe je je de koffiefilters er in moest zetten en dat je eerst het apparaat uitschakelt en dan alle filters gaat verwisselen en poeder in de filter doet of anders spetter je alles onder. Dat is precies wat mij overkwam. Mijn witte nette blouse werd vies ja en koffievlekken krijg je er niet uit. Tegenwoordig heb je koffiezetapparaten met bonen, ons kantoor had koffiepoederapparaat tegenwoordig is hij verkrijgbaar bij bol.com.

De advocaten moesten meerdere keren per dag koffie hebben. Ik heb zelfs de koffiepot laten vallen hij was van glas oeps! IK WAS  bang voor koffiezetapparaten, nu niet meer ik heb mijn angste overwonnen door vaker koffie te zetten. De geur van koffie uit een automaat is wel vele malen sterker dan die van een huisgemaakte koffie. Ook heb ik me laten vertellen dat zelfgemaakte koffie uit een eigen apparaat lekkerder is. Ik kan het nu beter koffie zetten, het is eigenlijk een kunst, ben geen meester maar ik kan me prima redden. Zo een koffiezetapparaat is handig en bruikbaar. Ik heb tot op de dag van vandaag nooit koffie gedronken, volgens mij ben ik een van de weinige personen. Het leed dat koffie drinken heet daar ben ik nu van verlost. Ik ben allang al afgestudeerd en ben hierna een vervolgstudie gaan doen.

Pssst drinken jullie koffie?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.