Koert Koster Job en het persoonlijke lijden

Koert Koster heeft een nieuw boek geschreven Job. Eerder verschenen o.a. Ik ben Allochtoon en Geef mij je angst. Vandaag vertellen we iets over het bijzonder boek van Koert Koster.

job

Koert Koster hebben jullie vaker voorbij zien komen op het blog. Zijn werken zijn prachtig. Toen we hoorden dat Koert met een nieuw boek komt sprongen we een gat in de lucht van blijdschap. De eerdere recensies van Geef mij je angst en Ik ben Allochtoon lezen jullie hier. Binnenkort verschijnt een interview met hem op het blog. Stay tuned..

 

We zijn allemaal gewond, maar sommigen zijn meer gewond dan anderen.

 

Dit boek gaat over Job. Maar het gaat ook over jou en mij. Vroeg of laat komen we allemaal in aanraking met persoonlijk lijden. In dit boek wordt dit lijden benoemd aan de hand van het Bijbelboek Job. Job was iemand die onnoemlijk veel geleden heeft. Hij kreeg te maken met ziekte, dood, grote verliezen en het niet-begrepen worden door vrienden en familie. Jobs lijden was zowel psychisch, lichamelijk, geestelijk als sociaal. Deze vier vormen van lijden komen ook in dit boek aan de orde.

Koert Koster verstaat de kunst om theologische diepgang en reflectie op het lijden te combineren met voorbeelden uit het alledaagse leven. Hij schuwt daarbij niet om zijn persoonlijk lijden te benoemen en zich kwetsbaar op te stellen. Zo houdt hij de lezer een spiegel voor. In de hoop dat anderen daardoor een weg vinden om met hun eigen lijden om te gaan.

Job is verplichte literatuur voor de pastorale opleiding van Corlien Doodkorte in Ermelo.

Overige gegevens:

Paperback
232 pagina’s
ISBN 978-90-825461-8-7
Prijs: € 17,95

Dit boek is verkrijgbaar bij de auteur (gesigneerd) of te bestellen via bol.com

Koert Koster (Hoogeveen, 1973), studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij is getrouwd met Marleen. Samen hebben ze een zoon Jens. Ze wonen in Giessenburg. Koert schreef diverse theologisch-pastorale boeken. www.koertkoster.nl.

61099023_303177950617906_8736183687332233216_n

PSSST gaan jullie dit boek lezen?

Hier een leuke winactie met het boek.

14 thoughts on “Koert Koster Job en het persoonlijke lijden

  1. Review klinkt veelbelovend, maar nog een beetje te zwaar na alle zomerse “lichte” literatuur, dus misschien meer een winterboek. (Kan helemaal aan mij liggen hoor, ben niet zeker of het normaal is om bij boeken lezen aan seizoenen te denken. 🙂 )

  2. Interessant, ik mag sowieso graag over dit soort topics lezen. En aangezien ik altijd grap ‘leven is lijden’, ben ik benieuwd naar een filosofische gedachte over dit onderwerp.

  3. Interessant! Ik ben zeker wel van dit type boeken. Met name omdat het leven uit meerdere facetten bestaat. Het een kan naast het ander bestaan. Lijden naast vrolijkheid. Verdriet naast geluk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.