Mary Copeland Victoriaanse detective vier verhalen deel 4

Bij Uitgeverij Aspekt verscheen het boek Mary Copeland van auteur Robbert Jan Swiers. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

De cover is supermooi. We zien een dame vanuit een spiegel kijken opzij. Hele mooie blauwe cover. Echt een detective-achtige cover is dit.

Het verhaal:

Mary Copeland – Victoriaanse detective, deel 4 is weer een verhalenbundel met vier verhalen van de vrouwelijke detective die in het laatste decennium van de negentiende eeuw actief is. Mary Copeland, die bij haar oom en tante in het London van de late negentiende eeuw opgroeit en zich ontwikkelt tot een detective van allure, werkt onder meer in opdracht van Scotland Yard en heeft haar eigen team tot haar beschikking. In het eerste verhaal komt Mary in aanraking met een bende die straat kinderen ontvoerd en illegaal naar Canada verscheept. In het tweede deel verhaal wordt haar verloofde Nathaniel Cameron ontvoerd door haar kwelgeest X. In het derde deel verhaal krijgt ze te maken met de diefstal van stukken uit de Hildesheimer Silberfunde en in het vierde met moorden op geestelijken. De titels van de verhalen zijn weer ontleend aan de schilderijen uit die tijd, vervaardigd door de kunstenaars die behoorden tot de Prerafaëlitische Broederschap of de navolgers daarvan. In de verhalen komen de vertegenwoordigers daarvan ruimschoots aan bod. Swiers weet opnieuw op indrukwekkende wijze het London van die tijd te beschrijven, net na The London Dock Strike en The Cleveland Street Scandal.

Onze mening:

Wat een prachtige verhalenbundel is dit. Deze keer heeft de auteur het extra overtroffen. Zijn drie voorgangers waren ook al erg goed. Je hoeft de vorige delen niet gelezen te hebben om deze deel te lezen. Alles was super goed geregeld de dialogen, het verhaal, de spanning. Wij zijn gek op Victoriaanse detectives. Er zijn weinig auteurs die een goed Victoriaans detectives kunnen schrijven. Als je dit boek leest krijg je er echt een Victoriaans gevoel bij.

“Een van de police officers zei zelfs hardop dat ik tenslotte een buitenlander ben en dat die sowieso niet te vertrouwen zijnꓼ ik ben nog nooit in mijn leven zo beledigd. Alma Tadema was rood aangelopen terwijl hij sprak spatten er zelfs vlokjes schuim van zijn lippen. De man was buiten zichzelf van woede. In dergelijke gevallen kon je iemand maar het beste even laten uitrazen, totdat hij zichzelf weer in de hand had dat deden Mary, zijn vrouw Laura en zijn dochters Anna en Laurence dan ook maar. Mary was door Lawerence Alma Tadema gevraagd om bij hem langs te kopen. Het echtpaar had zelfs de deur opengedaan, iets wat ze altijd al deden als ze gasten verwachtten, wat eigenlijk in hun kringen ongebruikelijk was – ze hadden tenslotte zes dienstmeisjes en uit zijn Fries Nederlandse ongedwongenheid en gastvrijheid.”

Het verhaal is super geweldig. De karakterbeschrijvingen, dialogen en het verhaal zelf zijn erg goed. Alle voorgaande boeken waren goed. Deze laatste is echt een grandioos en meesterwerk. Wat heeft hij weer onze verwachtingen overtroffen. Wij hadden hoge verwachtingen van het boek. Aan deze verwachtingen is zeker voldaan. hij bewijst maar weer eens dat geen boek moeilijk is voor hem om te schrijven. Er zijn weinig opvolgende boeken die we leuk vinden. Dit is een van de weinige auteurs die opvolgende boeken schrijft die altijd leuk zijn. Wat was dit een prachtig boek. Een origineel verhaallijn, interessant, prachtig, boeiend boek. Het boek was zo boeiend dat je het niet weg kon leggen. Binnen no-time hadden we dit boek verslonden. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

 

Overige gegevens van het boek:

Mary Copeland

Auteur: Robbert Jan Swiers

ISBN: 9789464247657

Soort boek: Paperback / softback

Aantal pagina’s: 320

Publicatie datum: 30-08-2021

Prijs: € 19.95

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Aspekt.

 

#samenwerking

 

 

One thought on “Mary Copeland Victoriaanse detective vier verhalen deel 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.