Owan Drake één van Nederlands succesvolste fantasy auteurs

Met inmiddels 9 boeken die van zijn hand zijn verschenen, waaronder een degelijk aantal korte verhalen, en meer dan 2000 verkochte exemplaren van zijn eerste boek alleen al, is Owan Drake één van Nederlands succesvolste fantasy auteurs van dit moment.

krantjej2


In maart 2017 verscheen zijn eerste boek De Zaden der Hoop #I – De Val van Hymír in eigen beheer, en werd overrompeld met goede kritieken. Ook won hij de literaire prijs De Gouden lettervreter in de categorie Beste Fantasy boek 2017. Owan Drake is het bewijs dat selfpublishers wel degelijk kunnen schrijven!

Zijn volgende boek verschijnt ergens dit jaar.

Wie is toch deze mysterieuze auteur die maar al te graag anoniem wil blijven.

De Val van Hymír, eveneens zijn andere boeken, zijn te koop bij bol.com en zijn eerste boek is zelfs gratis te downloaden als ebook bij deze link, https://www.smashwords.com/books/view/925456 (Voor de volgers op dit blog die zijn ebook al hebben, er is een kans dat je een oude druk hebt met wat fouten erin. Voor alle zekerheid, zouden we zeggen, vervang hem hier!) Met toestemming van de auteur uiteraard:  Ook beschikbaar bij KOBO PLUS!

Flaptekst en quotes van andere auteurs

Heden en verleden vloeien samen als de oude Wijsgeer, genaamd Benedictus, een serie van boeken aan zijn meest bekwame student Xavier wil laten lezen. Deze boeken bevatten vertellingen uit lang vervlogen tijden en Xavier beleeft die verhalen alsof hij zich daar daadwerkelijk bevindt. Twee van deze verhalen worden in dit eerste boek geïntroduceerd, namelijk die van het licht en de duisternis. Ze wisselen elkaar naadloos af, samen met deze Benedictus hoofdstukken, die zich in het heden van de wereld, genaamd Sistna, afspelen. Maar wat Xavier niet weet, is dat hij door het verzoek van Benedictus op te volgen misschien wel een corrupte tak van de regering, genaamd de Bloedraven – die ook in die vertellingen uit het verleden voorkomen – kwaad gemaakt heeft en dat hij misschien wel in een eeuwenoude oorlog is verstrengeld.

”Dit plot laat de lezer versteld staan!” – Saskia Boree(Auteur)

”Shakespeare in Hollywood!” – Martine Pauwels(Auteur)

“Origineel blood and gore fantasy verhaal van Nederlandse bodem.” ~ Elsa Bakker(Redacteur)

Ook wij gaven dit geweldige boek een quote: ”Dit boek is origineel, meeslepend en spannend geschreven!” -Beautyandbooksmagazine.nl

Verder heeft de auteur ook drie korte verhaaltjes geschreven die zich in hetzelfde universum afspelen als De Zaden der Hoop. Deze heeft hij gebundeld in een Omnibus en ook deze is tijdelijk gratis te downloaden. Dat kan hier: https://www.smashwords.com/books/view/927798

Verder is er ook een fanfictie verschenen die Owan Drake zo goed vond dat hij heeft besloten het samen met de desbetreffende auteur te herschrijven en het toe te voegen aan de canon van zijn universum. Kortom, hij beschouwt het verhaal als daadwerkelijk gebeurd in zijn universum en zal er ook in zijn volgende boek De Zaden der Hoop 4 op voortborduren. De auteur die deze fanfictie heeft geschreven heet Martine Pauwels, en ze schrijft onder die naam, maar ook onder de naam M.G Crow.

Owan wil een goed woordje voor haar doen, dus heeft hij een link achtergelaten waar je ook haar werk gratis kunt downloaden: https://www.smashwords.com/books/view/925461

13 thoughts on “Owan Drake één van Nederlands succesvolste fantasy auteurs

  1. Ik ben geloof ik een van zijn eerste fans. Als ik het zo mag zeggen. Ik ga de laatste e-book lezen dat heb ik nog niet gedaan. Ik verwacht daar ook zeker veel van.

  2. 2000 exemplaren zijn best veel. Vooral voor deze schaarse genre.
    Ik ben benieuwd naar nog meer leuke publicaties van deze auteur.

  3. Leuk nieuwtje voor ons allemaal. Ik heb nu al zijn boeken al gelezen. Dankjewel voor het delen. Ik heb het boek van Martine nog niet gelezen. Ik ga dat maar gauw doen.

  4. Ik ben een leesfreak met namw fantasy spreekt me in het bijzonder aan. Dit boek moet ik zeker lezen aangezien jullie er ook lovend over zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.