Recensie: Billy de binnenjongen

Bij uitgeverij Kluitman verscheen het boek Billy de binnenjongen dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee?

Cover:
Op de cover zien we vrolijk blauwe achtergrond met diverse muziek instrumenten verder kijker computer touwtjes koptelefoon. De cover is supermooi misschien wil hij een beetje boos vooruitkijken met een koptelefoon op en daarna zien we de titel van het boek in het rood de achtergrond staan. Willy staat in het wit binnenjongen staat in het zwart en daarna in het wit. Het boek zelf bevat ook heel veel illustraties en dat maakt het boek echt super vrolijk met name voor kinderen om dit te lezen, illustraties maken het extra aantrekkelijker en specialer. De auteur vertelt het verhaal op een leuke wijze en daarbij maken de illustraties  het kinderboek nog interessanter.


Verhaal:

Het verhaal is echt super leuk met een heel goed verhaal de auteur van dit boek Frans heeft het boek zo leuk geschreven dat alle kinderen hier dol op zullen zijn. De kinderen hier op de redactie konden niet meer kon stoppen met lezen. Niet alle kinderen zijn altijd zo gek op lezen hier op de redactie houden ook niet alle kinderen van alle soorten boeken. Sommigen zijn niet echt dol op lezen. Maar toch vonden de kinderen hier op de redactie dit boek super leuk inclusief de kinderen die niet van lezen hielden hadden toch wel echt boek graag uitgelezen. Dat betekent eigenlijk dat auteur gelukt is om een goed verhaal neerzetten voor alle kinderen, ook die niet van lezen houden. Wat het verhaal nog leuker maakt zijn de illustraties hierdoor wordt het verhaal levendiger en krijgen kinderen een beeld bij het verhaal.

Origineel:

Het verhaal wordt verteld in dagboektijd, de datum is op iedere hoofdstuk te vinden. Dit boek doet me een beetje denken aan het leven van een loser. Nou wat een spannend en origineel verhaal was dit.  Ik ben zelden echt zo’n soort boek tegengekomen waar alle kinderen dol op waren. Omdat er al zoveel kinderboeken op de markt zijn en wij best veel hebben gelezen merken we wel dat er niet veel originele verhalen zijn en vaak spreken niet alle type boeken kinderen aan. Het is de auteur goed gelukt om een goed verhaal neer te zetten dat voor alle kinderen ongeacht jongen of meisje heel erg leuk maakt. Dit is echt een aanrader voor iedereen.

Overige gegevens:

LEEFTIJD: 10+
ISBN: 9789020622911
VERSCHIJNINGSDATUM: November 2018
PRIJS: € 14,99
AFMETINGEN: 21,8 x 14,2 x 2,4 cm
BINDWIJZE: Hardcover
PAGINA’S: 200 pagina’s
Illustrator(s): Wilbert van der Steen

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Kluitman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.