Recensie: De Gorgels Jochem Meyjer

Bij Uitgeverij Leopold verscheen het boek in zijn 33ste druk De Gorgels van Jochem Myjer. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

Een knal oranjecover heeft dit boek. We zien een blonde jongen met blauwe ogen en een groene jas. Op zijn hoofd zien we een wezentje met een stokje in zijn handen. Op de achtergrond een gedeelte van een tent, gras vogels en de zon.  Wat een mooie cover heeft dit boek.

Over het boek:

Fantasierijk en spannend jeugdboek over de avonturen van een jongen met superogen, die vreemde, harige wezentjes kan zien… En ze bestaan echt! Het eerste kinderboek van de bekende cabaretier Jochem Myjer.

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen, van Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend van Mees Kees, en natuurlijk De Gorgels.

Bekroond door de Nederlandse Kinderjury.

Jochem Myjer is een van ‘s lands grootste en meest geliefde komieken. Hij staat voor uitverkochte zalen, tot de nok toe gevuld met jong en oud. Zijn boeken over de Gorgels zijn inmiddels net zo geliefd.

 

Onze mening:

Een bekroning zegt ons vaak niets. Niet alle goede boeken krijgen een prijs. Maar bij dit boek begrijpen we een bekroning zeker wel. Het is het helemaal waard. Wat een goed boek. Heel origineel idee om een boek over gorgels te maken. Het boek heeft naast een goed verhaal ook prachtige illustraties. We zien vogels meeuwen voorbij komen in het boek. De hoofdpersoon zelf Melle, kraaien, Melle en zijn vader, Melle mama en zijn zusje Liomoni enzovoorts. Echt wat een mooie plaatjes zijn het. Ze maken het verhaal helemaal af.

 

“Melle had nu de kans om de Gorgel goed te bekijken. Hij zag de grote ogen en de gekke lange harige oren. Hij begreep ook waarom hij de Gorgel een ´bolletje wol´had genoemd. Bobba droeg een jas van schapenvacht.

Uit de wollen jas staken gespierde armpjes en beetnjes. De Gorgel zag er topfit uit. Bobba pakte zijn stok en ging net als de vorige keer op de rand van het bed zitten. Hij keek Melle aan.

´Jij-kan-Bobba-dus-gewoon-zien-zeg-maar-of-niet-of-wel,´zei Bobbba. Melle moest heel goed luisteren, want Bobba sprak net zo snel als hij kon rennen.

Melle knikte. ´Mijn vader zegt dat ik altijd superogen heb.´

Bobba keek naar melle en keek hem met nog grote ogen aan.

Melle hoorde Bobba zachtjes mompelen. Net als de Krulman, net als de Krulman, zei hij snel achter elkaar.

´Wat zeg je?´vroeg Melle. ´De krulman wie is dat?´

Bobba schork. ´Nou, eh, niets, zeg maar. De Krulman kan ook Gorgels zien, zeg maar.”

 

Meesterwerk:

Het idee van het verhaal is origineel en de uitwerking van het verhaal is echt een meesterwerk. Wat een briljant idee is dit. Het leek wel een beetje Harry potterachtig dit boek. Maar dan voor hele kleine kinderen. Wat een fantasierijke auteur is Myer. Het boek is echt een meesterwerk. Het lukt heel weinig auteurs om een kinderboek te schrijven dat zo goed is.  Stiekem heeft hij zichzelf vast in het boek verwerkt. Melle lijkt veel op Jochem. We zijn echt benieuwd of het echt zo is. Het boek is spannend, leuk, origineel en fantasierijk.  Dit boek krijgt vijf sterren en is zeker een aanrader voor iedereen.

Verkrijgbaar bij klik op de banner om het boek te bestellen:

 



#samenwerking

2 thoughts on “Recensie: De Gorgels Jochem Meyjer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.