Recensie De Medici Matteo Strukul

Bij Uitgeverij Meulenhoff Boekerij verscheen onlangs het boek De Medici van Metteo Strukkel. Vandaag een review van dit boek. Lees snel verder..

De medici

Florence, 1492, Giovanni de´ Medici heeft van het familiebedrijf een van de machtigste banken van de wereld gemaakt. Als hij op mysterieuze wijze om het leven komt, moeten zijn zoons Cosimo en Lorenzo alles op alles zetten om hun vijanden te slim af te zijn en hun bloedverwanten te beschermen.

Allereerst moet ik mijn complimenten uiten over de cover van het boek waarop een prachtige historisch gebouw te zien. Het boek bevat diverse thema´s: familie, cultuur, historie wraak.  Ook de emoties waren op bepaalde plekken goed te voelen. Een van de emotioneelste en krachtigste stuk uit het boek was toch wel dit stuk:

“Giovanni wilde hem nog één ding zeggen voor hij zou sterven. Hij boog zich moeizaam nar Cosimo toe, die hem voorzichtig ondersteunde bij de schouders. Hij boorde zijn donkere ogen in die van zijn zoon. Ze schitterden als onyx knopen door de weerspiegeling van het flakkerde kaarslicht in de schemerige kamer. De stem van de patriarch borrelde rauw en donker op, als water uit een put.

‘Zoon van me,’ murmelde hij, ‘beloof me dat je je in de politieke strijd gematigd zult opstellen. Dat je sober zult leven. Als een eenvoudige Florentijn. Maar dat je niet nalaat stevig op te treden als dat nodig mocht zijn.’

Zijn woorden kwamen hortend maar toch duidelijk gearticuleerd naar buiten, uitgesproken met het laatste restje leven dat  Giovanni had weten op te diepen in zijn stervensuur.

‘Beloof het me,’ drong Giovanni aan, met een laatste krachtinspanning. Onder zijn priemende ogen moest zijn zoon de blik haast afwenden.

‘Dat beloof ik,’antwoordde Cosimo geëmotioneerd, maar zonder aarzelen.

‘Nu kan ik rustig sterven.”

Het boek is verdeeld in diverse tijdlijnen. Het begint met de periode februari 1429 en eindigt in het jaar 1453. Het is een flinke pil van 333 pagina´s en 55 hoofdstukken. Wat een prachtig boek. Ik ben erg te spreken over de meeslepende schrijfstijl van Strukul. Het boek is ook spannend opgebouwd waardoor je als lezer zeker uitgenodigd voelt om verder te lezen. Ik was eerst van plan om een hoofdstuk te lezen en daarna lekker in de tuin te zitten. Daar kwam niets van in. Het boek was nog leuker dan ik verwacht had, daarom kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik kon het boek niet meer wegleggen totdat ik hem niet uit had. Het boek had ik binnen no-time uitgelezen. Werkelijk alles aan dit boek was perfect. Het boek is zeker een aanrader voor iedereen. Een heerlijke zomerboek.

Overige gegevens van het boek:

ISBN: 978902258075-2

NUR: 302

Uitgave: paperback met flappen

Matteo Strukul (1973), heeft rechten gestudeerd en specialiseerde zich daarna in Europees recht. Zijn romans worden momenteel in twintig verschillende landen uitgegeven en ook de filmrechten zijn verkocht. Hij woont met zijn vrouw in Padua, Berlijn en Transsylvaniё.

O.a. verkrijgbaar bij de boekhandels voor €19,95. 

Bestel het boek via deze link:
Duik in een boek

11 thoughts on “Recensie De Medici Matteo Strukul

  1. De kaft vind ik er al prachtig uitzien. Het boek klinkt ook erg spannend wat ik altijd wel een leuk vind. Spannende boeken laten je toch ook vaak doorlezen haha. Ik zet deze op mijn lijstje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.