Recensie Draak des Vuurs van Owan Drake 

Sherry las De Zaden der Hoop II van Owan Drake, vandaag haar recensie! Lezen jullie mee! 
Screenshot_20190126-194224_FBReader

 

Een groep soldaten kwam van tussen de grote groep aangelopen. Ze droegen een gevangene, wiens gezicht bedekt was door de kap van zijn zwarte gevangenislompen. Hij was geketend door de klemmende greep van magie-tenietdoende ketens.
De soldaten zorgden ervoor dat de gevangene in het zichtveld van Heer Frank stond en trokken daarna met ruwe kracht de kap van zijn hoofd. Frank was geschokt, want de gevangene was niemand minder dan zijn eigen zoon.
‘Donderende tavernes, seksende smeden en blaarvormige vaatjes vol met grimmig dwergenbier! Het lijkt erop dat die schurftige slampamper van een Robodar, Wilder in hechtenis heeft genomen!’
‘Hoe ben je gevangen genomen door deze ellendige monsters!?’ beschuldigde Heer Frank hem. ‘Het lijkt er na alles op dat je toch een zielige en nietige zwakkeling bent, Wilder. Je bent inderdaad niet in staat om wie dan ook te beschermen en zelfs niet eens jezelf!´
Vol schaamte ontweek Wilder de blik van zijn vader en fluisterde: ‘Het spijt me, mijn Heer.’
‘Wat, mijn Heer, zo heb je me nog nooit genoemd, jij nietsnut!’
‘Ja, we hebben je zielige zoon!’ siste Robodar terwijl hij zijn zeis trok en deze langzaam naar Wilder’s keel bracht. ‘We zullen hem doden als je ons niet de locatie van de Kluis geeft!’
‘Goed! Doe het dan! Als hij dood is hebben jullie letterlijk jullie enige overgebleven troef, die me zou kunnen laten spreken verspeeld!’
Robodar grijnsde. En terwijl de intensiteit van de wind toenam, zei hij: ‘Probeer je me nou te overbluffen, jij eigenwijze klootzak!’
‘Dood hem dan! Het is niet alsof ik maar iets geef om die verderfelijke nietsnut! Hij neemt nooit enige verantwoordelijkheid. Hij is de Profeet van het Licht, maar hij liet zich zo gemakkelijk te grazen nemen door dwazen zoals jullie inferieure Bloedraven!’
‘Nou weet je,’ zei Robodar, zijn toon cynisch. ‘Misschien moeten we hem niet doden, maar we kunnen in ieder geval een begin maken door hem langzaam maar zeker in stukken te scheuren, stukje bij beetje.’ Hij knikte naar één van zijn soldaten.
Deze soldaat nam een mes uit een schede, die was verbonden met zijn ijzeren riem. Een andere soldaat greep Wilder’s arm en hield het op zijn plaats. De eerste – degene met het mes – bracht het mes naar Wilder’s hand en terwijl de Profeet van het Licht begon te schreeuwen en te worstelen, sneed hij twee van zijn vingers af. ‘Aaw! Auw! Vader alstublieft!’ smeekte Wilder terwijl vers bloed in de modder spatte.
‘Stop alsjeblieft!’ schreeuwde Heer Frank. En hij dacht: Ik heb nog te weinig kracht opgespaard. Ik kan nog niet onverwacht van de muur springen voor een verrassende tegenaanval! Ik wou dat ik je kon helpen Wilder.
‘Seksende smeden!’ schalde de dwerg. ‘Doe iets! Help hem!’ Toen dacht Frank: Ik moet hem de locatie geven! Het maakt niet uit, want als mijn Goddelijkheid eenmaal volledig geactiveerd is, blaas ik hun hele leger weg en nemen ze het geheim mee hun graf in!
‘Vingerende varkenslullen! Ze gaan nog twee vingers eraf snijden, mijn Heer!’
‘Vader, help!’ ‘Stop! Jij hebt gewonnen, Robodar! Ik geef je de locatie!’
‘Zie je nou wel, jij bent de enige slimme onder de familie Driez, Frank. Mensen kunnen nog wat van je leren.’
Zo dadelijk zul je er eens achterkomen hoe slim ik daadwerkelijk ben! dacht Frank.
‘Ah, Frank de fragiele voelt zich gevleid,’ zette Robodar zijn gespot voort. ‘Beloof me Wilder vrij te laten.’ ‘Natuurlijk. Je kunt zeggen over me wat je wilt, maar ik ben een man van mijn woord.’
‘Oké dan. Het is naar het noorden. coördinaat X tweehonderd, en Y zesenzestig.’ ‘Goed,’ zei Robodar toen. Even was hij stil en toen vervolgde hij: ‘Hé, maar wacht eens, dat is…’
‘Ja, het hol van de gekken,’ zei Frank. ‘De put, genaamd Emer.’
‘Hahaha! Wat een bederfelijke plek om de Wolreliek te bewaren.’ Met dat Robodar dit zei, bracht hij de zeis naar Wilder’s keel.
‘Je hebt beloofd om hem vrij te laten!’ schalde Frank terwijl hij dacht: Verdomme, ik kan nog net niet de sprong maken. Kom op Wilder hou het nog even uit!
‘Ik ben van plan om die belofte na te komen, lieve Frank. Ik zal hem bevrijden.’
‘Echt?’
‘Ja, ik zal hem bevrijden van zijn gruwelijke leven!’ Met een snelle haal ontdeed hij Wilder van zijn hoofd. Zijn hoofd viel op de grond en Wilder was op slag dood. ‘Verdomme! Hier gaan jullie voor boeten! Ik neem al jullie klootzakken met me mee!’
Terwijl Wilder’s hoofd met een laatste uiting van angst en pijn zijn vader aanstaarde, ontstak het leger van de Bloedraven honderden, zo niet duizenden pijlen. ‘Vuur!’ beval Robodar zijn leger. Dus begonnen de soldaten van de Bloedraven met het spannen van hun bogen.
‘Uw orders, mijn Heer?’ vroeg de nieuwe Vazal, terwijl de brandende projectielen al op hen afvlogen.
‘Vuur terug! Vuur terug!’
Wauw! Wat een boek. De mensen die zeggen dat deze serie beter dan Game of Thrones is, hebben ABSOLUUT gelijk. Waanzin dit boek! Waar haalt Owan Drake deze inspiratie vandaan! Ik ben er helemaal stil van. Deze shit zit echt GOED in elkaar. Het valt meteen al op dat Owans schrijfstijl enorm gegroeid is! Er wordt nog aardig wat gescholden, maar zonder dit schelden komt het verhaal niet tot zijn recht. Je wordt ook aardig op het verkeerde been gezet, want aanvankelijk lijkt het verhaal zeer vrouwonvriendelijk, maar ik heb goed contact met Owan, en het is een hele sympathieke kerel, wat blijkt uit het nawoord:
Mijn excuses voor de vrouwonvriendelijke uitspraken die sommige personages deden. Ook mijn excuses voor wat er aan het einde met Yolanda gebeurde. De reden dat ik van de wereld van De Zaden der Hoop, een wereld heb gemaakt waar vrouwen niks te zeggen hebben, is omdat ik vrouwenonderdrukking juist tegen wil gaan door erover te schrijven. Helaas is er nog veel te veel vrouwenonderdrukking – ook in onze wereld – en als een vrouw hier over schrijft wordt ze vaak een zeikerd genoemd. Daarom besloot ik als man zijnde het voor jullie op te nemen en dit onderwerp aan de kaak te stellen.
Ondanks de scenes in het boek, you know I love you ladies!
Wauw! Ik doe het niet gauw, maar dit boek is meer waard dan 5 sterren! 6 sterren en een daverend applaus voor deze geniale man! Draak des Vuurs en zijn andere boeken en ebooks kun je hier kopen: https://www.bol.com/nl/c/owandrake/15680695/ Tevens zijn de ebooks beschikbaar in het KOBO PLUS assortiment! Mensen! Ga dit lezen! Je gaat er geen spijt van krijgen!
PSSSST gaan jullie dit boek lezen???

14 gedachten over “Recensie Draak des Vuurs van Owan Drake 

  1. Dank je, Sherry. 😀 Oei, alleen die scene die ik je gestuurd heb … Op de een of andere manier staat alles naast elkaar en zijn de alineas verdwenen! Mensen, zo staat het dus niet in het boek!

  2. Al zijn boeken zijn leuk geschreven. Ik kan wel tegen een stootje, dat vrouwonvriendelijke gedoe past bij zijn schrijfstijl. Ik vind het echt niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.