Recensie: Een beperking wat nu?

Door Maria E. Luten 

Na zijn twee eerdere boeken ‘Leven met beperkingen’ en ‘Beperkt en toch Genieten’, is er nu een derde boek verschenen van auteur Frans Claessens: ‘Een beperking, wat nu? Wat staat de ouders te wachten?’ Vandaag ga ik dit boek reviewen. Lezen jullie mee?

cover

In dit boek beschrijft de auteur 6 ziektebeelden op een verhelderende manier. Onder andere behandelt hij oogziektes, spasme en dwarslaesie. Hij zet op duidelijke wijze uiteen wat de verschillende beperkingen nu precies inhouden, niet alleen de medische zaken maar ook het menselijke aspect verliest hij niet uit het oog. Hij geeft ook oplossingen aan om het leven zo goed mogelijk te kunnen leiden.

De auteur kan spreken uit zijn eigen ervaring met verschillende beperkingen, echter, hij heeft zich hierdoor nooit laten beperken in het dagelijks leven. De illustraties in dit boek zijn ook weer kleine kunstwerkjes op zich, net als in zijn vorige boeken. Het boek wordt uitgegeven in een groot lettertype zodat mensen die niet zo goed kunnen zien, het toch makkelijk kunnen lezen.

Alle waardering voor deze auteur, die met zoveel volharding het toch weer voor elkaar heeft gekregen een prachtig boek te schrijven en te illustreren. Een aanrader voor iedereen die te maken heeft met ziekte en beperking in het leven, de schrijver die de klappen van het leven goed kent, is het gelukt om een hele positieve draai te geven aan de dingen die in het leven kunnen gebeuren. Gezondheid is een groot goed, helaas is niet iedereen gezond, maar daarom niet minder waardevol. Dat is wat er te leren valt uit dit nieuwe boek.

cover achterkant

Binnenkort verkrijgbaar bij 1boek.nl.

Op 15 december 2018 wordt dit boek feestelijk gepresenteerd. Zie voor meer informatie hieronder:

boekpresentatie.jpg

Pssst gaan jullie dit boek ook lezen? Of naar de boekpresentatie?

16 gedachten over “Recensie: Een beperking wat nu?

  1. Goede recensie, ik ga dit boek bestellen wanneer hij uit is. Ik woon veel te ver weg vandaag van Helmond anders had ik zeker bij de presentatie geweest.

  2. Interessant boek. Ik ben benieuwd naar Een beperking wat nu? Komt hij ook in de winkels te liggen. Of is het alleen per se online?

  3. Een boek over ziektes en beperkingen wil ik zeker lezen. Ik wil graag de presentatie bijwonen. Even overleggen met mijn vriendin. Zijn jullie er ook?

  4. De beschrijving ziet er boeiend uit. Dit boek zal het ook vast zijn. Ik zal het boek bestellen wanneer hij verschijnt via je onderstaande link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.