Recensie: Eeuwig donker Tjeerd Langstraat

Eeuwig Donker het boek van Tjeerd Langstraat verscheen in mei bij Uitgeverij Jalapeno Books. Lovende recensies kreeg dit prachtige boek. Ook staat dit boek op de shortlist van de Indie Awards. Vandaag een review van dit boek. Lezen jullie mee??

3D cover Eeuwig Donker Tjeerd Langstraat Jalapeno Books (3)

 

Samenvatting van het boek:

Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet. Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween? Eeuwig Donker speelt in Rotterdam en is een actuele thriller over de schimmige wereld van de mensenhandel.

 

Cover:

Allereerst moet ik mijn complimenten uiten over de cover. Het lijkt me een klus om bij dit onderwerp een gepaste cover zien te vinden. Op de  prachtige zwarte cover zien we een vrouw met donker haar, lichte ogen met lippenstift  in het donker kijkt ze de lezers recht aan in de ogen. In het geel kopt de titel EEUWIG DONKER.  De cover is waarschijnlijk zwart gemaakt vanwege het onderwerp duistere wereld van de prostitutie waar het altijd al donker blijft. De cover past zeker bij de titel en het onderwerp.

“Carla blijft een tijd zo zitten, gedachteloos. Dan staat ze op, loopt ze naar de slaapkamer waar ze haar weinige bezittingen bij elkaar raapt en Alexander wakker maakt. Buiten begint het licht te worden, binnen hangt de dood als een zware deken over een ieder die zich daar bevindt.”

 

Spannende thriller:

Met zijn boek Eeuwig Donker geeft Tjeerd Langstraat een kijkje in de wereld van de mensenhandel. Het lijkt me een klus om zo een moeilijke wereld als verhaalvorm in een thrillervorm te schrijven. Het is hem zeker goed gelukt. Dat hij bijzonder goed kan schrijven is de lezer zeker al duidelijk vanaf de eerste paar zinnen die je meteen verslind. Het boek is zo goed geschreven dat je als lezer het idee hebt dat je naar een film kijkt.

 

“De gang is donker en koud. Het ruikt er muf. Wolken stof dwarrelen over de vloer. In de verte klinkt muziek. Aan weerszijden van de gang zitten deuren, om en om vier in totaal. Een valse lichtstreep verlicht de vloer aan het einde van de gang. Uit een van de kamers klinkt zacht gehuil, een meisjesstem.

‘Ik wil niet!’zegt Carla als ze het gehuil hoort. Ze houdt haar armen kruislings voor haar borst haar handen tot vuisten gebald onder haar kin. Mo draait zich om en pakt haar bij haar pols. Met zachte dwang trekt hij haar naar zich toe tot zijn gezicht bijna de hare raakt. Zijn adem ruikt naar verschaalde drank van het voorbije nacht.

‘Luister schatje, we hebben geen keus, we hebben het geld nodig.’

Het meisje in de kamer naast hen geeft een harde gil, gevolgd door een doffe klap en glasgerinkel, waarna het stil wordt.”

 

Origineel boek:

Er zijn veel boeken over mensenhandel geschreven, helaas lijken ze qua verhaallijn veel op elkaar. Dat is best jammer. Aan originaliteit ontbreekt het vaak in dit type boeken. Het boek van Tjeerd is anders. Eeuwig donker is erg goed geschreven. Nog beter dan ik had verwacht. Ik verwachtte eerst een zoveelste boek over mensenhandel te lezen dat weer veel op elkaar zo lijken. Bij het lezen van de eerste paar zinnen van dit boek werd me algauw duidelijk dat dit echt een geweldig boek is. Het boek was erg spannend. Zo spannend dat ik bijna mijn afspraak was vergeten in het ziekenhuis tijdens het lezen van dit boek in de wachtkamer. Maar ik had dit toffe boek binnen no-time verslonden. Dit boek krijgt vijf sterren!

Over de auteur: 

Tjeerd Langstraat debuteerde in 2013 met de thriller Villa Gladiola. In 2017 verscheen Eeuwig Donker. Tjeerd is freelance journalist, uitgever en auteur. Tjeerd staat op de shortlist van de Indie Awards in diverse categorieën: Meest Spannende Boek 2017,  Mooiste Cover 2017, Beste Boek 2017 & Meest Verrassende Plottwist.

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandels!

Klik hier om een gesigneerde versie van het boek te bestellen.  

14 gedachten over “Recensie: Eeuwig donker Tjeerd Langstraat

  1. Door jouw recensie vind ik altijd weer een motivatie om te gaan lezen. Ik zat tijdelijk in een lezersdip. Nu ik deze recensie zie ben ik nieuwsgierig geworden naar het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.