Recensie: Gevangen in dilemma’s

Norman Jansen schreef het boek Gevangen in dilemma’s. Dit verscheen bij Uitgeverij Futuro en gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

Over het boek:

Ze gaan voor elkaar door het vuur, gemeenschappelijk bloed vloeit immers door hun aderen. Vanuit hun erbarmelijke en uitzichtloze situatie in Venezuela proberen Rafaely en Sharina een beter bestaan op te bouwen op het nabijgelegen eiland Curaçao. Met gevaar voor eigen leven wagen zij – op illegale wijze – de overtocht naar het tropische eiland, in de hoop hun achtergebleven familieleden te voorzien van voldoende financiële middelen om daar in Venezuela te overleven. Tegelijkertijd vertrekt aan de andere kant van de wereld een Nederlandse jongen vol goede moed naar het onbekende avontuur, op dat moment nog in het ongewis van het onwerkelijke drama dat hem en zijn familie te wachten staat. Onbedoeld raken ze betrokken bij schokkende – en haast onmenselijke – incidenten waarbij criminele organisaties geen enkele vorm van geweld schuwen. Op nog geen steenworp afstand, en onder de tropische zon, genieten toeristen ondertussen van hun welverdiende vakantie. Onwetend van het drama dat zich vlak voor hun voeten afspeelt.

Cover:

We zien een prachtige cover oranje wolken zwarte huizen en palen. In het oranje en deels in het wit kopt de titel en de naam van de auteur in oranje.

 

Trailer:

 

 

Onze mening:

Zo spannend als ze titel is de inhoud van dit boek. Voor je het beseft heb je het 232 pagina’s tellend boek binnen no-time verslonden. De dialogen laten de gedachten van de hoofdpersonen goed zien. De dialogen zijn ook super goed uitgewerkt. De schrijfstijl van Norman is erg meeslepend. Je wordt als het ware meegezogen in het verhaal. Je kunt niet meer stoppen met lezen. Het verhaal is origineel. Je ziet niet veel van dit soort type verhalen. Als je die hebt dan zijn ze toch vaak zoals andere boeken. Tegenwoordig blinken niet veel auteurs meer uit met een origineel en interessant verhaal. Norman Jansen juist wel. Zijn boek Gevangen in dilemma’s is origineel, interessant en meeslepend geschreven.

Onrustig blijft Chris staan en merkt dat Rafaely niet er groot is. Ook valt het op dat dit niet de persoon is die hij verwacht had. Integendeel, Chris had verwacht dat een grote crimineel met veel tatoeages of zels iemand die er uit ziet als een lid van een verboden motorclub- mannen met baarden en clubshirts – tegen over hem zou staan. Niet een gewone jongen zoasl Rafealy, bij wie de jongens de angst uit de ogen te lezen is.

Meesterwerk:

Dit boek is echt alle moeite waard om hem te lezen. Dat Norman over een vlotte pen beschikt dat wordt algauw duidelijk na het lezen van de eerste paar zinnen in het boek. Werkelijk alles klopt aan dit boek: de dialogen, plot, schrijfstijl en verhaal.  Het valt in de genre waargebeurd. Wie denkt dat dit een typisch waargebeurde verhaal is komt bedrogen uit. Het is meer dan dat. Heel interessant geschreven. De titel past goed bij het verhaal. Wat een meesterwerk. Dit boek leest als een trein. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

 

Verkrijgbaar bij Bruna

 

 

#samenwerking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.