Recensie: Hazelwoud Melissa Albert

Op mijn deurmat plofte een prachtig boek met een blauwe envelop. Het boek was blauw en het heet: Hazelwoud. Een boek van Melissa Albert verschenen bij Uitgeverij Moon.  Dit boek gaan we vandaag reviewen.  Lees je mee??

Sneakpreview--Hazelwoud---Melissa-Albert

 

Dit boek blikt in het leven van Alice. Zij is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’ moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:

Blijf weg uit het Hazelwoud:

Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waaróm hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter
komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

Woord vooraf:

Uitgeverij Moon geeft altijd geweldige boeken uit. Iedere keer wanneer ik hoor dat er een nieuwe boek van hun verschijnt, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Zo leuk vind ik hun titels altijd. Dit boek plofte samen met een prachtige blauwe envelop op mijn deurmat. Zodra je de envelop opende zag je een mooie brief en een gouden veer. Wauw nog nooit eerder zo een prachtige (pers)boek gehad. Een originele en magische perszending.

20180204_180604

Cover:

Allereerst moet ik mijn complimenten uiten over de vormgeving van het boek. Een prachtige blauwe cover met blauwe blaadjes waarop het in het Goud BLIJF WEG UIT HET  kopt. In het Wit kopt het Hazelwoud en daaronder in het goud de naam van de auteur. Het is wel een van de beste covers die ik ooit heb gezien. Complimenten aan de vormgever. Handig dat het boek ook een hardcover heeft.

Spannende young adult:

Zodra je begin met het lezen van het boek merk je al lezer gauw dat Melissa Albert over een votte pen beschikt. Ze heeft het boek spannend opgebouwd, dat je als lezer het boek zeker niet kunt wegleggen. Ik was eerst van plan om een stuk uit het boek te lezen en daarna te gaan trainen. Maar het boek was zo leuk dat ik niet meer kon stoppen met lezen, de spanning wat totaal niet te weerstaan. De training van mij ging niet meer door. Het boek moest ik per se uitlezen en eigenlijk wel onmiddellijk. Het boek was een flinke pil 336 bladzijdes, maar daar merk je tijdens het lezen niets meer van.  Voor je het weet heb je het boek uitgelezen. Een leuke schrijfstijl heeft Albert. Dit boek beschikt over de perfecte ingrediënten voor een heerlijk en spannende young-adult! Magisch, spannend, origineel en een heerlijke weglezer. Met veel plezier heb ik dit boek binnen no-time verslonden. Ik ben erg benieuwd naar haar volgende boek. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Melissa Albert is een redacteur bij Barnes & Noble Teen Blog.  Daarvoor schreeef ze o.a. voor McSweeney’s, Time Out Chicago en MTV. Hazelwoud is haar debuut. Melissa komt uit Illinois en woont nu In Brooklyn.

Overige gegevens van het boek:

Pagina’s: 336

ISBN: 9789048838967

Verschijningsdatum: 31 januari 2018

Uitgeverij: Uitgeverij Moon

 

Klik op de banner om het boek te bestellen!
Gratis Verzending Top100 verzending

Verkrijgbaar bij de boekenwinkels!

14 thoughts on “Recensie: Hazelwoud Melissa Albert

  1. Hij lijkt me erg leuk, was hem al vaker ergens online tegengekomen in een persbericht bij een collega boekblogger. Fijn dat je m hebt mogen lezen/recenseren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.