Recensie: Het geeft niet Miranda Hillers

Vandaag gaan we het boek Het geeft niet van Miranda Hillers reviewen. Lezen julie mee?

97BB1FE9-2221-47DA-970E-0AFFDF80794D

 

Het geeft niet vertelt het verhaal van Sophie,  die samen met haar zus Gwen een kledingzaak runt. Sophie heeft alles wat haar hart haar begeert, een huis, familie en vrienden. Met de liefde wil het niet vlotten, ze is een mannenverslindster. Ze is nooit verliefd geweest en is wel van de korte avontuurtjes met mooie mannen. Totdat ze denkt dat ze haar ware tegenkomst. Dan beginnen de problemen pas echt.

De zon brandt fel op mijn schouders en mijn rug. Ik krijg het ook warm van de gedachte dat Freddie het geheim tussen Rens en mij nog niet weet. Wanneer vind ik het lef om het aan hem te vertellen?

Ze is verliefd op Frederick (Freddie). Rens is haar beste vriend, zij hebben ook regelmatig lichamelijke contacten. Iets waar Freddie niet erg van gediend is. Ook Eddie heeft een oogje op Sophie. Eddie heeft het op iedere minnaar van Freddie gemunt. Tot nu toe is het hem altijd gelukt.

´Dat doet zeer!´ Ik word kwaad en gil het uit. Alle kracht die ik heb verzameld en met het afschuwelijke idee dat hij mij zonder toestemming heeft genomen, trap ik hem van me af. Hij kreunt. Ik heb hem nu wel goed weten te raken. Eddie laat zich eindelijk van me afrollen. Vliegensvlug kom ik overeind en kruip van het bed af. Ik wil me wassen. Ik voel me zo vies.´Je hebt me gehoord, Fie. Ik pak alles wat van Frederique is en denk maar niet dat dit de laatste keer is geweest.´Ik ben razend. Wat denkt hij wel niet. ´Donder op!´ hoor ik mezelf schreeuwen.

Wie denkt dat dit een typische chicklit is komt bedrogen uit. Wat een geweldige chicklit. Een heerlijke boek voor de zomer. Ik ben normaal niet zo een fan van chicklits, meestal zijn ze eenzijdig geschreven. Maar Het geeft niet is anders. Het boek is geweldig. Ik heb er erg van genoten. Ik heb het boek binnen een paar uur verslonden. Het eerste wat in mij opkwam was dat Sophie een mannelijke eigenschap heeft. Normaal is het de man die vrouwen verslindt, hier zijn de rollen omgedraaid. De schrijfstijl van Hillers is erg toegankelijk. Ik werd vanaf het eerste bladzijde meegezogen in het 294 pagina´s tellend boek. Ook de cover is erg mooi. Op de cover zien we een man en een vrouw. De man houdt de vrouw begerig vast. In het wit kopt de naam van de auteur boven en beneden de titel van het boek. Vervolgens zien we in het zwart deel 1 van de blingg serie staan. Dit is de eerste chicklit die 5 sterren van ons krijgt. Echt een topboek. Dit boek kent 4 vervolgen Breek mijn hart niet (deel 2), Vergis je niet (deel 3) en Niets is wat het lijkt (deel 4) en Kijk niet achterom waar we ook erg benieuwd naar zijn.

Miranda Hillers ( 1971), woont in Lienden samen met haar man en kinderen. Ze is werkzaam in de modebranche. Hield vanaf jonge leeftijd dagboeken bij. Op 16-jarige leeftijd begon ze met uitgaan. De belevenissen met haar vriendinnen, het stappen tot in de late uurtjes en alle liefdesperikelen, hebben haar gedreven tot het schrijven van haar boek Het geeft niet. Inmiddels heeft deze auteur al 11 boeken op haar naam staan. Twee boeken van haar vielen zelfs in de prijzen Kai en Liam. 

 

Verkrijgbaar bij:  klik op de banner om het boek te bestellen

25 gedachten over “Recensie: Het geeft niet Miranda Hillers

  1. Ik heb haar heel vaak voorbij zien komen op Facebook, nog nooit heb ik haar boeken gelezen. Jullie recensie spoort me zeker aan om dit boek te gaan lezen.

  2. Jullie zijn een van de weinige blogs die alle genres lezen. Dat waardeer ik enorm. Je ontmoet dat veel pareltjes die best veel mensen zouden overslaan als het in de bieb of de boekhandels zou liggen.

  3. Hoe vond je het om te lezen dat de rollen zijn omgedraaid? Ook vrouwen kunnen er wat van hoor. Ik vraag me af of er spanning in het boek zit, want ik krijg nu de indruk dat het wat vlakjes is. Wel een hele mooie recensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.