Recensie: het isisgeheim

Jeroen Windmeijer en Jacob Dalvenburg vertellen het verhaal van een beeldje en Godin Isis in Het Isisgeheim. Dit boek is verschenen bij uitgeverij Harper Collins vandaag gaan we Het Isisgeheim reviewen Lezen jullie mee?

1052


In het boek wordt geblikt in het vraag van Godin Isis. Het verhaal gaat over leidde Rijksmuseum die zich opmaakt voor een grote tentoonstelling over Egypte. Conservator Adrianna ontdekt een bijzonder gouden beeldje van godin Isis die eeuwenlang een groot gezien met zich meedraagt.

Als eerst wil ik zeggen dat de cover mega gaaf is vormgegeven. Op de gele cover zien we het standbeeld van Isis. Het isisgeheim kopt in het rood en de naam de auteurs in het wit eronder. Wat een prachtige cover. Het spoort je als lezer meteen aan om verder te lezen. Dan heb je als lezer buitengewone en hoge verwachtingen van het verhaal.

‘Een schatkaart, Adriana Jones? Vroeg bij spottend.
Gek schatkaart gek, hoewel… ze gaf hem een plagerig stootje in zijn zij. ‘ Nee, gewoon. Als iemand er iets in heeft verstopt, dan zal het vast geen boodschappenlijstje zijn, maar zelfs als het iets alledaags is, voor die tijd dan, bijvoorbeeld  een gebed, een hymne, dan kan het voor ons heel spectaculair zijn. We zouden de pers ermee halen, met gemak, het oude Egypte spreekt nog heel veel mensen tot de verbeelding . Wat een mooi begin zou het zijn van onze tentoonstelling. Misschien moeten we het zelfs filmen.  En dat filmpje kunnen we dan non-stop projecteren op een muur naast de vitrine waarin het beeldje staat. Adriana sloot haar ogen om het tafereel goed voor zich te zien.

Aan deze verwachtingen wordt zeker voldaan. Bij het lezen van de eerste paar zinnen uit het boek werd het al gauw duidelijk dat beide auteurs super goed kunnen schrijven. Des te verder je las des te interessanter het boek werk. Bovendien was het verhaal spannend geschreven. Het was zo spannend dat je niet meer kon stoppen met lezen. Als je van Egypte en oudheid houd dan moet je dit boek echt lezen. Het is een mysterieuze boek met een spannende verhaal. Beide auteurs kende ik niet voordat ik het boek las, ben nu super benieuwd naar hun volgende werk. De samenwerking was zeker en goed idee. Het boek heeft de perfecte ingrediënten voor een super thriller: spannende verhaallijn, origineel, meeslepend. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Klik op de banner om het boek te bestellen:

#samenwerking


6 thoughts on “Recensie: het isisgeheim

  1. Ik hou enorm van oude culturen. Dit boek spreekt me wat dat betreft wel aan. Maar ik heb veel te weinig tijd om te lezen, dat doe ik eigenlijk alleen op reis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.