Recensie: Koos zoekt een huis

Bij Uitgeverij Billy Bones verscheen het boek Koos Zoekt Een Huis. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

Cover:

Een hele schattige en vrolijke cover zien we. Een koala in het midden omringt met nog een koala op een boom en wat vogels en muizen in struiken. Wauw wat een mooie cover is dit.

 

Over het verhaal:

Op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om! Gelukkig weet Koos te ontsnappen, maar zijn geliefde huisje met al zijn spulletjes is weg. Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Help jij hem een nieuw huis te vinden?

Kids en hun (groot)ouders ontdekken met Koos waarom en hoe we voor onze aarde moeten zorgen. Milieuthema’s worden klein en toegankelijk gemaakt en hierdoor zie je dat je zelf meer kunt doen dan je denkt om de aarde groen door te geven aan volgende generaties.

 

Onze mening:

Wat een super schattige boek over een avontuur met koala. Koos de koala woont in een bos met zijn vrienden. Heel mooi bedacht om een koala in de hoofdrol te plaatsen. Het boek deed ons een beetje denken aan Blinky Bill programma dat we vroeger op t.v. zagen. Deze koala heeft alleen een gele tuinbroek aan. Deze koala is super schattig vormgegeven. De kinderen op de redactie waren dol op dit boek. Ze vonden het erg leuk. Het verhaal vonden ze zo leuk dat ze een paar keer voorgelezen wilden worden. Als een kind vraagt om een verhaal nog een keer voor te lezen of samen te lezen dan is de auteur van een kinderboek echt geslaagd.

In het begin van het boek worden de hoofdpersonen voorgesteld. Twee muizen Harry en Harold gaan graag op avontuur. Koos’s ouders op een schilderij. Pops blikje (drankje) en twee vogels: Coco en Barry zijn vrienden van Koos. Koos zien we in een boom hangen samen met drie andere koala’s en zijn vogels. Daarna trekt hij zijn favoriete tuinbroek aan. Wauw wat een mooi verhaal is dit. Origineel bedacht. Heel leerzaam voor kinderen. Zeker een aanrader voor iedere kind. Stiekem vonden wij het ook erg leuk. 32 pagina’s leesplezier. Dit boek krijgt vijf sterren.

Verkrijgbaar via Uitgeverij Billy Bones.

 

#samenwerking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.