Recensie: Later wil ik klein worden

Bij Uitgeverij Condor verscheen het boek Later wil ik klein worden van Job van Gelder. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

Cover:

De cover is super mooi. We zien een jongetje in een vliegtuig.

Over het boek:

Wat wil jij worden als je later groot bent? De personages in dit boek weten het wel. Zo wil de dochter van de fietsenmaker ietsenmaker zijn. Een jongetje droomt ondertussen van een astronauten carrière en bouwt een raket waar zijn hele familie in past. En een ander kind gaat als archeoloog op pad met een eigen schatgraafmachine…
Job van Gelder maakt al jaren geweldige illustraties. Dit is zijn debuut als schrijver. De teksten en tekeningen die hij voor dit boek maakte zijn grappig, sprookjesachtig en ontroerend. Over later dromen is nog nooit zo leuk geweest!

 

Onze mening:

Uitgeverij Condor is echt een goede uitgeverij. Ze geven vaak echt goede kinderboeken uit. Iedere keer verbazen ze je met een nog leukere uitgave. Zo ook het boek Later als je groot bent. In dit boek leer je van alles. Het jongetje wordt van alles in het boek. Zijn vader is een fietsenmaker, dan wil het jongetje een heks worden, dan op de ridderschool zitten, vogels bekijken, astronaut worden, meespelen in een musical enzovoorts. Hij doet heel veel bijzonder dingen. Wat een leuke prentenboek. De kinderen op de redactie waren helemaal weg van dit boek. Wij stiekem ook. Het was ook een makkelijke weglezer dit boek. De plaatjes en het verhaal waren heel erg leuk en super mooi vormgegeven. Naast een goed verhaal smelt je weg bij de prachtige plaatjes die in het boek voorkomen. Ze zijn zo levendig vormgegeven. Naast een fantasierijke verhaal zie je prachtige tekeningen.

“Ik had een plan voor mij alleen:

In m´n uppie door de ruimte heen.

Maar mijn tweelingzus moest mee..

Vooruit dan, in mijn maanraket

Timmerde ik een stapelbed,

Een stapelbed voor twee.

Maar zonder vlieg- of rijbewijs zo met mijn zus op ruimtereis?

Dat mocht van mama niet.

Ik klom weer in mijn maanraket

En maakte van het stapelbed

Een stapelbed voor drie.”

 

Het boek was super leuk. Met veel plezier hebben de kinderen en wij dit boek verslonden. We begrijpen zeker wel waarom dit als tip aanbevolen wordt voor de kinderboekenjury. Dit boek is een aanrader voor ieder kind. Ze zullen hier vast dol op zijn net als alle kinderen hier op de redactie. De kinderen hier op de redactie wilden het boek vaker opnieuw lezen. Dat komt alleen voor bij ons als het boek echt leuk wordt gevonden. Dat is hier zeker het geval. Dit boek krijgt vijf sterren.

 

Overige gegevens van het boek:

 

Uitgever: WPG Kindermedia
Thema’s: Prentenboeken en doeboeken
Publicatiedatum: 18 augustus 2021
Leeftijden: 3-5 jaar, 6-7 jaar
Auteurs: Job van Gelder
Verschijningvorm: Hardback
Pagina’s: 40
ISBN: 9789493189478

 

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:#samenwerking

 

4 thoughts on “Recensie: Later wil ik klein worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.