Recensie: Lily’s Rozen

Bij Uitgeverij Aspekt verscheen recentelijk het boek Lilly’s Rozen van Sven Cohen Stuart. Vandaag gaan we dit boek reviewen. Lezen jullie mee??

Over het boek:

Rik is gelukkig getrouwd en vader van twee kinderen. Als mededirecteur van een architectenbureau heeft hij bovendien een druk zakelijk leven. Hij realiseert zich echter dat zowel zijn zakelijk- als zijn privé leven nog slechts rusten op de angst om los te laten, te verliezen. Zijn huwelijk vertoont scheuren, constructiefouten, en hij verliest de grip op de gang van zaken op kantoor. Hij moet de strijd aangaan met zichzelf over waar het in het leven werkelijk om draait. Als de ouder wordende Manie, zijn yogaleraar, tegen wie hij
enorm opkijkt in de gevangenis belandt en diens vrouw Christien op een mooie zomerdag zelfmoord pleegt, storten ook de laatste zekerheden in Riks leven in elkaar.

Cover:

Een mysterieuze en prachtige cover ligt voor ons. De cover is donker en er liggen bloeken in een vaas. Wat een mooie cover is dit. Echt levendig. Het past echt goed bij het verhaal.

Onze mening:

Al vanaf de eerste paar zinnen voor je je als lezer echt aangetrokken tot het verhaal. Het boek leest als een trein. De schrijfstijl van de auteur is super goed. Het verhaal is zo goed geschreven dat je als lezer het boek niet kunt wegleggen. Het verhaal zou zo iedereen kunnen overkomen. Wij denken zeker wel dat veel mensen op wat momenten zouden zeggen ja dit is ons ook overkomen. Zeker herkenbare momenten kwamen er in voor. Dit was een hele prettige kennismaking van auteur Sven. We zouden graag nog meer werk van hem willen lezen.

Dit is niet een typische boek op de Nederlandse markt. De hoofdpersoon krijgt veel tegenslagen te verwerken. Iets wat veel mensen meemaken. Veel thema’s worden erin verwerkt: suicidaliteit, criminaliteit (gevangenis), het leven. Een boek waarin de hoofdpersoon op zichzelf blikt. Wat een mooi verhaal was dit. Alsof je een zoektocht naar jezelf begint. De dialogen waren goed afgestemd. Wereklijk alles klopte aan het verhaal. Veel mensen zullen dit verhaal erg goed vinden. Wij geven dit boek vijf sterren.

Overige gegevens:

Lilly’s Rozen

Auteur: Sven Cohen Stuart

ISBN: 9789463389303

Soort boek: Paperback / softback

Aantal pagina’s: 196

Publicatie datum: 23-11-2020

Prijs: € 17.95

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Aspekt klik hier om te bestellen.

2 thoughts on “Recensie: Lily’s Rozen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.