Recensie: Oscar Yvonne Franssen

Yvonne Fransen kennen we van het boek Kamer 305 dit boek hadden we een tijdje geleden verloot op onze blog. Ze heeft inmiddels een nieuwe boek geschreven Oscar wat verschenen is bij Futuro Uitgevers. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

 

 

Cover:

Op de prachtige cover zien we prikkeldraad. Wat een leuke cover is dit. Onze complimenten aan de vormgever. De cover past precies bij de inhoud van het boek.

 

Over het boek:

“Mijn hart staat stil. Ik heb de tegenwoordigheid van geest om de motor uit te zetten. Daan kijkt verstoord op. ‘Waarom rijden we niet?’ Ik negeer hem. Ik staar via de achteruitkijkspiegel naar de plek op de achterbank waar ik twee minuten geleden de Maxi-Cosi met Oscar erin in de gordel heb vastgeklikt. De Maxi-Cosi staat nog keurig op zijn plek. Leeg. Op de achterbank ligt een spijkerjasje van Daan, meer niet.”

In de psychologische thriller Oscar verandert Ilse’s leven in een ware nachtmerrie als haar vier maanden oude zoontje Oscar op klaarlichte dag verdwijnt. Een grootscheepse zoekactie wordt op touw gezet en al gauw lijkt er een verband te bestaan met een moordzaak en de mysterieuze verdwijning van een baby uit het verleden. Maar welke rol speelt Ilse zelf in deze kwestie? En wat heeft de rechercheur die de zaak onderzoekt te verbergen?

 

Onze mening:

Psychologische thrillers zijn altijd alleen leuk als ze spannend zijn geschreven. Dat is hier echt het geval. Oscar is echt een heel spannend boek. Het begint vanaf de eerste bladzijde al erg spannend. De meeste thrillers moeten vaak nog op gang komen. Vaak zijn de eerste paar hoofdstukken rustig. Dit boek begint meteen al spannend. Dit was al een pluspunt. Eerst maken we een flashback mee dan gaan we naar het heden. Wij zijn niet zo een Nederlandse thrillerfans, dit komt omdat auteurs van eigen bodem vaak op een rustige manier schrijven. Het verhaal is vaak niet origineel en spannen geschreven. Er zijn maar weinig auteurs van eigen bodem die een goede en spannende thriller neerzetten. Yvonne Franssen is daar zeker een van. Yvonne Fransen schrijft een beetje op een dichterlijke manier. Eindelijk een auteur van eigen bodem die echt spannende boeken schrijft. Alles klopt aan het boek, de opbouw, spanning, verhaallijn (originaliteit) en dialogen. Het is erg lastig voor een auteur om een spannende thriller te schrijven met een originele verhaallijn waarvan de dialogen ook de hele tijd spannend blijven. Het boek leest als een trein. Voordat je het beseft heb je dit 276 pagina´s tellend boek binnen no-time verslonden. Dit was onze eerste kennismaking met Yvonne Franssen. Nu zijn we benieuwd naar nog meer boeken van haar.

“Als ik met twee flessen rode wijn bij de slijter naar buiten stap, komen er juist in hoog tempo twee politieauto´s om de bocht scheuren . Geen sirenes, wel blauwe zwaailichten. Wat zou er aan de hand zijn? Hoewel er geen enkele reden voor is, ben ik meteen op mijn hoede. Wat dat betreft hebben de gebeurtenissen van tien jaar geleden en alles wat daarop volgde me behoorlijk wantrouwig gemaakt. Wie de slogan bedacht dat de politie je beste vriend is, heeft vast nooit met ze te maken gehad. De politieauto´s rijden de markt op en stoppen helemaal aan het begin, naast de afvalcontainers. Een donker gevoel van een naderend onheil dringt zich aan me op en nestelt zich in mijn hoofd. Herinneringen aan toen schieten door me heen. Die dag. Overal bloed. Haar bloed. Ik zal die metalige geur de rest van mijn leven associëren met intens verdriet. Met het verlies wat me het meest diervaar was.”

Meesterwerk:

Yvonne Fransen heeft met Oscar echt een meesterwerk neergepend. Een spannende thriller dat meteen tot actie overkomt. De meeste thrillers zijn langzaam en dan haken wij in ieder geval af. Deze thriller is snel. Het komt meteen over tot actie. Je zit als lezer meteen in het verhaal. Dit boek bevat de perfecte ingrediënten voor een goede thriller: spanning, goede dialogen en  een origineel verhaallijn. De auteur beschikt over een vlotte pen. Dat wordt al heel gauw duidelijk bij het lezen van de eerste paar bladzijdes van het boek. Tijdens het lezen van het verhaal lijkt het alsof je naar een film kijkt. Dit boek leent echt voor een verfilming. Wij zouden er graag naar kijken. Dit boek is een aanrader voor iedereen en krijgt vijf sterren.

 

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:#samenwerking

2 thoughts on “Recensie: Oscar Yvonne Franssen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.