Recensie: Overleefd Karin van den Ven

Recentelijk verscheen het boek Overleefd van Karin van de Ven. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee???

Cover:

Een donkere, mysterieus en prachtige cover zien we. We zien een dame met bruin haar en een hartje in haar handen. Op de achterkant zien we pauwenveren. Wauw wat een levendige cover.

Verlies:

Het boek begint met een voorwoord waarin Karin vertelt over het overlijden van haar partner. Zes jaar een 4 maanden bracht ze met haar geliefde door. Karin heeft echt een prachtige schrijfstijl. Vanaf de eerste bladzijde wordt je echt meegezogen in het boek. Je kunt niet meer stoppen met lezen, ook al is het onderwerp niet zo prettig: verlies. Ze verwerkt het op zo een manier dat je het niet eens door hebt dat het een zware onderwerp is. Het is geen heavy boek. Het onderwerp wordt op een luchtige manier geschreven. Je hebt als lezer niet eens door dat het eigenlijk een zwaar onderwerp is. Als we even reflecteren op ons verlies in het leven. Bij redactielid Kellys sterven heel veel mensen op een jonge leeftijd. Zij is een van de weinige mensen in haar familie die nog oud is geworden 58 jaar. De rest is allemaal onder de 40ste gestorven. Vrij jong dus. De rest heeft verschillende verliezen op verschillende leeftijden gehad. Maar over een partnerverlies kunnen we niet spreken daar heeft niemand mee te maken gehad. Ieder verlies is erg. Maar als we het over verlies hebben kunnen we zeker meeleven met Karin. Wie je ook verliest het blijft erg.

 

Meesterwerk:

217 pagina’s over verlies en 21 mensen vertellen over hun verlies. Prachtig werk heeft Karin neergezet. Diverse mensen laten vertellen over verlies. Er zouden veel meer boeken over dit onderwerp moeten geschreven worden. Verlies is geen fijn onderwerp maar helaas krijgen we hier mee te maken. Iedereen krijgt er wel een keer in hun leven mee te maken want de dood is sowieso zeker. Aan het einde van het boek vertelt Karin haar verhaal. Hoe ze haar partner had ontmoet. Hoe ze zich voelde bij hem. Deze quote vond ik erg mooi

“Ik ben hem eeuwig dankbaar voor alle liefde en dierbare herinneringen en die zal ik blijven meedragen zolang ik leef.”

Zoveel liefde voor een persoon en zoveel dierbare herinneringen lijken ons erg mooi.

We kunnen ons niet voorstellen wat het verlies van je partner zal meebrengen. Wel heeft de oma van redactielid Sherry haar partner verloren. Dus daar kan zij zich zeker wel iets bij voorstellen. Ze ziet wat voor impact het heeft op haar oma. Zij kon niet tegen het verlies van haar man dus Sherry’s opa. Haar oma huilde iedere dag zo een 10 jaar lang. Door het verlies van haar man huilde ze zichzelf blind. Ze ziet nu bijna niets meer.

“Het leven had anders moeten verlopen, want Wim had dolgraag de rest van zijn leven willen delen met zijn Diny. Zes jaar geleden werd in het gezin van hun oudste dochter een tweede kind geboren, een meisje. Hoe mooi zou het zijn geweest als Diny haar kleindochter ook kon bewonderen? Nu hun jongste dochter deze zomer ook een meisje verwacht, voelen ze allemaal het gemis weer sterker.”

Wat een meesterwerk is dit boek. Super goed geschreven. Diverse verhalen en diverse verliezen van mensen. Stuk voor stuk interessante verhalen. Verlies is niet fijn maar het is natuurlijk erg leerzaam om er over te lezen. Dit boek is erg informatief. Heel handig om te weten om dit boek te lezen. Zo weet je hoe je omgaat met verlies. Dit boek is geweldig en krijgt vijf sterren.

Verkrijgbaar bij https://overleefd.com/

#samenwerking

3 gedachten over “Recensie: Overleefd Karin van den Ven

  1. leuk te lezen hoe enthousiast je over dit boek bent, want dat is toch de kern van lezen: je wil als lezer geraakt worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.