Recensie: Smash

Bij Uitgeverij Fontein verscheen het boek Smash van Margje Woodrow. Vandaag ga ik dit boek reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

Wauw de cover is super mooi.  We zien twee keer en jonge dame met blauwe ogen en donkere wenkbrauwen achter een kapot glas. Er zit ook een lintje om de cover heen waarop het kopt POLITIE NIET BTREDEN EN www.politienietbetreden.com. Dit is echt een van de leukste covers die ik dit jaar heb gezien. Het deed me denken aan het boek van Mel Wallis de Vries Vals.

Over het boek:

Smash is een actuele en bloedstollende jeugdthriller van Margje Woodrow, voor fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Voor stoere jongens en meiden vanaf 13 jaar. Met POLITIE NIET BETREDEN-elastiek.
Luna gaat met haar vrienden naar een populaire jongerencamping op Terschelling. Ze willen feesten en relaxen. Op de avond voor vertrek zoeken ze via Zoom contact met een medium. Voor de grap laten ze de ene na de andere foto lezen. De stemming verkilt als ze een akelige waarschuwing krijgen: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’ De spanningen in de groep lopen op. Moeten ze dit serieus nemen? Wie kan het zijn? Durven ze nog wel te gaan? Zijn ze met en voor elkaar wel veilig?

 

Mijn mening:

Tot nu toe hebben ze totaal niet in de gaten wat hun te wachten staat. Onbewust werkt iedereen op zijn op haar eigen manier mee aan mijn plan. Door hoe ze reageren, aan zichzelf denken en niet opletten. Mooi, dan kan ik ongestoord mijn ding doen. Het boek heeft echt een smash effect. Het boek begint zeker als een smash. We zien een zwarte achtergrond met kapotte glas. Het verhaal begint al heel snel. Beter ook. Ik heb een hekel aan langzame boeken. Ik raak me geduld dan kwijt. Wiens begin niet meteen spannend is dan haak ik vaak af, het hangt ook van het type boek af natuurlijk.  Het boek is erg actief. Super mooie foto´s op de achtergrond, plaatjes en tekeningen vinden we naast een verhaal. Dit type boeken zijn altijd het leukst. Een jeugdthriller lezen is echt heel erg fijn. Er worden niet heel veel geschreven en al zeker niet in deze vorm. Het verhaal is super spannend. Je gaat op sommige momenten op het puntje van je stoel zitten.

Ik heb gedaan wat ik wilde doen. Een toch voel ik weinig opluchting. Alsof ik nog niet klaar ben. Ik heb mijn wraak genomen. Alsof ik nog niet klaar ben, ik heb mijn wraak genoeg. Ik voel het. Ze moet weten wat haar acties met mij hebben gedaan. Maar hoe dan? Ga ik het over haar uitstorten? Als een kletterende waterval? Of… wacht.. een tsunami is nog beter.

 

Meeslepend verhaal:

Het verhaal leest als een trein. Het boek kun je dus echt niet wegleggen tijdens het lezen, daarvoor is het veel te goed en spannend. Ik vond dit echt een heel leuk boek. Eindelijk weer een leuke jeugdthriller dit jaar. Er worden zoveel thrillers geschreven in Nederland dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ook merk ik tijdens het lezen van veel thrillers dat het verhaal niet echt origineel meer is. Dit boek is juist origineel, meeslepend en spannend geschreven. Margje Moordrow kan echt goed schrijven. Ik ben benieuwd naar haar volgende boek. Dit boek krijgt vijf sterren.

Overige gegevens van het boek:

Taal: Nederlands

ISBN: 9789026154751

Pagina’s: 155

Publicatiedatum: 06-07-2021

Bestel dit boek via deze banner:Lees hier ook de recensie van Het boek Nooit meer hetzelfde ( Puttense Moordzaak).

#samenwerking

5 thoughts on “Recensie: Smash

  1. iksnap mijn mening niet helemaal: ik geloof dat daar een citaat uit het boek wordt gegeven.
    Het idee van het boek klinkt wel spannend

  2. Ik ben de leeftijd al voorbij voor dit soort boeken maar inderdaad een leuke cover en dat elastiek ken ik inderdaad nog van de boeken van Wallis de Vries. Ik dacht dat het echt bij haar boek hoorde maar het is dus meer een genre-ding blijkt nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.