Recensie: Tot nooit meer

Sterre Carron is terug met haar nieuwste thriller Tot nooit meer. Dit boek dat verschenen is bij Witsand Uitgevers gaan we vandaag reviewen.

Cover:

Het boek is super mooi vormgegeven. We zien vleermuizen. De titel van het boek kopt in het paars. De naam van de auteur, de onderkop een Rani Diaz thriller en de naam van de uitgeverij is in het zwart.

 

Over het boek:

Wanneer Zaira het geluid van brekend glas hoort, spat haar luxeleven uiteen. De ontdekking van een gevaarlijk geheim dwingt haar te vluchten. Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken, krijgt een onrustwekkende oproep. Aan de rand van een bos wordt een zwaar verminkt slachtoffer gevonden. De case is maar net geopend of er volgt nóg een moordpartij. Rani probeert angstvallig alle ballen uit haar persoonlijke en professionele leven in de lucht te houden, maar kan niet verhinderen dat een tsunami aan misdaden haar team overspoelt. Stapsgewijs komt de vijand heel dichtbij. Té dichtbij. Wie is in godsnaam te vertrouwen en wie speelt er een gevaarlijk spel? Tot nooit meer is een meesterlijk spannend boek van een van onze meest gelezen leading ladies of crime. Dat heeft alles te maken met de wendingen in de onvoorspelbare plot. Rani Diaz combineert de baan van hoofdinspecteur met een druk en chaotisch privéleven. Als lezer ben je volop betrokken bij haar pogingen om de puzzel te leggen en de misdaden op te lossen. Aan Rani en de lezer om het aantal verdachten te reduceren en de schuldigen aan te wijzen.

Onze mening:

Het boek begint meteen erg goed. Dit is ook te verwachten, want van Sterre verwacht je ook niet anders. Al haar boeken zijn gewoon echt goed. Wij hadden omdat al haar voorgaande boeken goed zijn hele hoge verwachtingen van dit boek. Aan deze verwachtingen is zeker voldaan. Ze heeft ons weer verwend met een geweldige thriller deze keer. Alles was super goed geregeld de dialogen, het verhaal, de spanning.

DE VOLGENDE DAG

´Help me! Ik voel me bedreigd!´

Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken, nam een slok water en observeerde de jonge vrouw die voor haar zat en die had zich voorgesteld als Onah Callens. Ze was een natuurlijke schoonheid, had donkere ogen, brede wenkbrauwen en een uitgesproken scherpe kin. Haar platinablonde haren vielen in brede lokken tot halverwege haar borst. Ze droeg een roze fitnessoutfit met een bijpassend zwart jasje. De angst en de triest in haar ogen waren opvallend. Haar starende blik verraadde en zeker verwardheid.

´Onah? Hier ben je veilig. Vertel ons waar je bang voor bent.´

Rani keek naar Fien Segers, één van Rani´s collega´s, die Onah bemoedigend aankeek. Fien was tien minuten geleden Rani´s bureau binnengelopen terwijl Rani voor de spiegel stond, IN EEN POGING EEN VERWAADLDE WIMPER UIT HAAR OGEN TE HALEN.  ´Werk aan de winkel, Rani´, had Fien gezegd. ´Een jonge vrouw is helemaal over haar toeren. Ze wil aangifte doen tegen onbekenden. Ze beweert dat ze wordt geschaduwd.´

´Hmm, breng haar maar naar verhoorkamer een en geef me vijf minuten´, had Rani geantwoord. ´Ik ben op jacht naar een wimper.´

Fien had gelachen. ´Haast je maar wat! Ik wil snel naar huis.

Deze dag lijkt eindeloos te duren.´

Rani had haar duim omhoog gestoken en was zo snel ze kon de verhoorkamer binnengelopen. Ze had zich voorgesteld, was gaan zitten en had water ingeschonken in drie glazen die op tafel stonden.

´Wik word achtervolgd.´Onah Callens keek op haar roodlopende ogen waren groot van ontzetting. Ze beefde over haar hele lichaam.

 

Thrillerkoniging:

Het barst in Nederland van de thrillers. Met name de vrouwen domineren de thrillergenre. Niet automatisch elke thriller is goed. De meeste thrillers lijken op elkaar en beginnen heel langzaam en bouwen dan op. Hier niet het geval. Deze thriller was al interessant vanaf het begin. Hiermee onderscheidt het zich van andere thrillers. Dit boek was zo interessant en spannend geschreven dat we het niet meer konden wegleggen. We hebben dit boek binnen no-time verslonden. Wat ons betreft is Sterre Nederlandse thrillerkoningin. Ze blinkt echt ver boven de meeste thrillerauteurs uit in de Benelux. Ook haar verhaal is echt origineel, dat zie je ook niet vaak bij andere auteurs tegenwoordig. Dit is een boek uit een serie maar de boeken kun je afzonderlijk van elkaar lezen. Je hoeft niet de voorgaande boeken te hebben gelezen om te snappen waar dit boek over gaat. Heel erg fijn dit. Je kunt dit boek zo eruit pakken en blanco gaan lezen.

 

Meesterwerk:

Het boek is echt een meesterwerk. Sterre Carron heeft ons weer verrast met een prachtig boek. We hadden ook niet anders verwacht. Iedere keer brengt Sterre weer een geweldig boek uit. Iedere keer is het boek gewoon goed en de spanning blijft er gewoon in. Na zoveel boeken lijkt het soms erop dat je inspiratie kwijt raakt als auteur. Het moeilijkste van het schrijven van een boek in een serie is om nieuwe inspiratie te rijgen en het verhaal origineel te houden. Knap werk Sterre je houdt de serie superspannend. Iedere keer kom je met een meesterlijk boek. Het boek leent zich voor een verfilming. We zouden er graag naar willen kijken. Hopelijk wordt het boek verfilmd. Zeker aanbevelenswaardig voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Verkrijgbaar bij  klik op de banner om het boek te bestellen: 

#samenwerking 

 

 

 

 

2 thoughts on “Recensie: Tot nooit meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.