Vuurspuwen: Caja Cazemier

Bij Uitgeverij Ploegsma verscheen het boek Vuurspuwen van Caja Cazemier. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

Cover:

We zien een zwarte mysterieuze cover met de titel in vallende letters naar beneden. De titel en de naam van de uitgeverij kopt in het rood. De naam van de auteur in het blauw. Ook aan de zijkant van het boek kopt de titel in het rood en de naam van de auteur in het blauw. Wat een leuke cover.

 

Over het boek:

Fien (15) baalt ontzettend van het samengestelde gezin waar ze ineens deel van uitmaakt. Hoezo bemoeit haar moeders nieuwe man zich met háár? En waarom gelden er andere regels voor de stiefkinderen? Aan haar wordt nooit gevraagd of ze het eens is met de keuzes van de volwassenen in haar leven. Als alle veranderingen haar leven op z’n kop zetten, is ze niet bang om van zich te laten horen!
Fien is een felle meid. Maar als haar boosheid niks oplost, zoekt ze onverwachte manieren om de aandacht te trekken, en dat lukt… Uiteindelijk vindt Fien in zichzelf de kracht om haar veranderde leven vorm te geven.

 

Topauteur:

Caja Cazemier is echt een bekende auteur, met name onder jongeren. Wij begrijpen wel waarom. Ze publiceert leuke boeken. Ook Vuurspuwen is weer een toptitel van haar hand. Ze maakt het boek vanaf de eerste bladzijde zo interessant dat je als lezer je blik niet van het boek af kunt houden. Je kunt niet meer stoppen met lezen. Toen we begonnen dachten we ondertussen nog wat taken af te kunnen maken. Dat was niet gelukt. Wij waren bezig met het boek en tot onze grote vreugde was dit boek ook weer eens top. Voordat we het beseften was het boek binnen no-time verslonden. Het boek leest als een trein. Fien is echt grappig soms in het boek. De dialogen zijn goed uitgewerkt, de gedachten van de hoofdpersonen ook zeker. Caja Cazemier is echt een topauteur.

 

“Zo snel ze kan sjeest Fien de Kastanjelaan uit. Weg hier! Het is woensdag vandaag, dus moet ze langs haar moeders huis om wat spullen op te halen, en dna door naar haar vaders huis. Maandag en dinsdag is ze bij haar moeder, donderdag en vrijdag bij haar vader, en ehet weekend om en om. Ze doet dit al zo lang dat ze niet meer betere weeg. Fien fiets keihard door. Ineens bedenkt ze dat ze heelmaal geen fotos voor NInaa heeft genomen. Maakt niet uit. Fuck dat huis! Bezweet bereikt ze het dorp waar ze woont.”

Meesterwerk:

De auteur is echt op de hoogte van alle nieuwe zaken die jongeren bezighouden zoals Google Maps daar wordt over gesproken in het boek. Actueler kan je het boek niet maken. Veel kinderen zullen dit erg  waarderen dat de auteur op hun niveau communiceert. Het verhaal is origineel, leuk, de dialogen zijn goed uitgewerkt en herkenbaar. Dit boek is echt geweldig. Zeker een aanrader voor iedereen. Caja Cazemier heeft weer eens goed werk verricht. Wij zijn er niet verbaasd over. Wat een spannend boek is dit. Ze heeft weer een meesterwerk geschreven. Dit boek krijg vijf sterren.

 

Verkrijgbaar bij klik op de banner om het boek te bestellen: One thought on “Vuurspuwen: Caja Cazemier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.