Recensie: Slaap maar zacht

Bij Uitgeverij de Crime Compagnie verscheen het boek Slaap maar zacht van Linda Jansma. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

 

Cover:

We zien een injectie op de cover omringt door titel dat in het rood kopt en de uitgeverij als wel. Linda Jansma’s naam kopt in het zwart. De cover is super mooi en spannend vormgegeven.

 

Over het boek:

Als je wakker wordt, begint je nachtmerrie

Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt als laatste mogelijkheid een item over de onbekende man in het programma Opsporing Verzocht, waarna zich een getuige meldt. Maar voordat deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze.

Maud merkt na de uitzending van het programma dat er iemand op zoek is naar haar patiënt – iemand die geen goede bedoelingen heeft. Maar geen van haar collega’s deelt haar bezorgdheid, op de nieuwe verpleegkundige Caristiena na. Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de afdeling gebeuren, fouten die alleen Mauds patiënt betreffen en waar zij de schuld van krijgt, begint ze te vermoeden dat iemand hem dood wil. Maar wie? En waarom?

Onze mening:

Het boek begint met een spannende proloog en dan ben je 20 jaar verder op een maandag een late dagdienst. Tussen de teksten door zie je prachtige injecties afbeeldingen voorbij komen. Dit is echt leuk bedacht. Linda Jansma is een van de weinige Nederlandse thrillerauteurs die we echt waarderen.  Een thriller schrijven kan iedereen, een goede thriller schrijven is een kunst. Dat lukt niet veel mensen. Linda Jansma lukt het zeker wel.  Er komen veel medische termen voor in het boek. Je ziet duidelijk dat de auteur werk heeft gemaakt van haar research voor het boek. Alle medische termen komen er heel duidelijk in voor. Uit de tekst wordt zeker duidelijk waar deze termen over gaan. Heel knap werk.

“Het alarm snerpte over de afdeling. Maud zat net bij de zusterpost wat gegevens in een dossier bij te werken toe het afging. Geschrokken keek ze op.

Tom!

Haastig kwam ze achter de balie vandaan en snelde de gang door. Wat was er mis? Alleen toen hij net op de afdeling lag waren er weleens calamiteiten geweest, vooral door een acuut nierfalen. Maar de laatste tijd was hij stabiel en waren er zelden problemen.

Ze liep de kamer binnen, zette het alarm uit en liet haar blik tegelijkertijd over de apparatuur gaan. Het was zijn bloeddruk! Die was torenhoog! Haastig controleerde ze de infuuspompen – er stonden er diverse, een stuk of twaalf – en ze voelde het bloed naar haar hoofd wegtrekken toen ze het etiket zag.

Noradrenaline!”

Jansma heeft vaker veel boeiende thrillers geschreven. Stiekem waren we bevooroordeeld dat deze thriller ook goed zou zijn. We hadden ook niet anders verwachten. We hebben inmiddels al 10 boeken van haar hand gelezen. We hebben haar ook in het echt ontmoet bij een boekpresentatie van haar collega-auteur. Dan weet je dat ze ook nog eens aardig is naast het feit dat ze een goed boek neerpent. Dit boek heeft echt een goede inhoud, de dialogen zijn erg goed uitgewerkt. De karakterbeschrijvingen zijn ook echt goed gegaan.

Meesterwerk:

Linda Jansma is een auteur die je niet kunt missen in de thrillerwereld. We hebben vaker werk van haar hand gelezen. Alle voorgaande boeken waren goed. Deze laatste is echt een grandioos en meesterwerk. Wat heeft ze weer onze verwachtingen overtroffen. Wij hadden hoge verwachtingen van het boek. Aan deze verwachtingen is zeker voldaan. Ze bewijst maar weer eens dat geen boek moeilijk is voor haar om te schrijven. Ze kan alle niveaus aan. Wat een geweldige auteur is ze. Iedere keer komt ze met een geweldig boek. Iedere keer met een nieuw en origineel verhaallijn. Wauw wat was dit een prachtig boek. Een origineel verhaallijn, interessant, prachtig, boeiend boek. Het boek was zo boeiend dat je het niet weg kon leggen. Binnen no-time hadden we dit boek verslonden. Zeker een aanrader voor iedereen.

 

Klik op de banner om het boek te bestellen:  

#samenwerking

 

Lees hier ook andere recensies van uitgaven van De crime compagnie en interviews met hun auteurs:

De recensie van Verbroken van Linda Jansma vinden jullie hier.

De recensie van De speelgoedman van Heleen van den Hoven vinden jullie hier.

Het interview met Mariska Overman vinden jullie hier.

 

3 gedachten over “Recensie: Slaap maar zacht

  1. Ik was haar eigenlijk een beetje uit het oog verloren, maar nu hebben jullie mij weer nieuwsgierig gemaakt dus ik zet dit boek op mijn lijstje om te reserveren bij de bieb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.