Recensie: Verslingerd

Bij Brave New Books verscheen het boek Verslingerd. Vandaag gaan we hem reviewen. Lezen jullie mee?

Over het verhaal:

Verslingerd Het liefst tekent Gwen de hele dag, zowel thuis als op school. Behalve op de gang, dan let ze op of ze een groepje jongens met capuchons ziet. Na schooltijd rijdt ze, op haar oude fiets, met haar vriendin Katja naar huis. Onderweg praten ze over jongens en bedenken ze welke docenten een relatie met elkaar hebben. In Katja’s kamer voelt Gwen zich geborgen, ze voelt de liefde die in het huis hangt. Dit is precies wat Gwen thuis mist met een moeder die meestal weg is en als ze al thuis is, schreeuwt tegen haar stiefvader. Op die momenten vlucht Gwen naar haar kamer en is ze blij met de harde muziek van haar broertje Daryll. Tijdens het lopen van haar krantenwijk bedenkt Gwen met Katja hoe ze aan een date kunnen komen. Gwen raakt helemaal verslingerd op Danny. Tot die ene dag…

Cover:

Op de cover zien we een meisje van achteren op een schommel. Naast haar zien we nog een schommel en op de achterkant een schaduw. Super mooi is deze cover

Verleden:

Het verhaal draait om Gwen. Ze heeft twee kinderen. Heeft iets met haar verleden. Die ze onder ogen wil zien. Dit verhaal laat duidelijk zien wat er gebeurt als je een verkeerde stap zet in je leven. Je kunt er een les van leren. Het eerste wat ik dacht toen ik dit boek uithad was: wat een originele verhaallijn. Het verhaal is zo boeiend en spannend geschreven dat het voor ons niet mogelijk was om te stoppen met lezen. Wij moesten weten hoe het boek afliep. Er zitten echt spannende stukken in het boek. Zoals deze:

“De herinneringen van toen.

Het schuldgevoel

Het gemis dat altijd gebleven is.

Nu is het moment om de confrontatie aan te gaan! Na een diepe in en uitademing begint ze. Haar handen zakken en kneden de grond. De koude aarde schept ze opzij en begint te graven. Eerst voorzichtig, maar al te snel haalt ze de ene hand aarde na de andere omhoog. D zware geur van de grond komt naar boven. Steeds dieper graaft ze, tot ze op het juiste diepte is. ”

Meeslepend boek:

Het boek is erg vlot Geschreven. Vanaf de eerste bladzijde zit je meteen in het verhaal. Je hebt soms van die boeken die langzaam beginnen. Hier niet het geval. Het begint meteen leuk. De schrijfstijl is erg mooi. Vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in het verhaal wat leest als een trein. Je hebt het boek met 180 pagina’s binnen no-time verslonden. Dit is de tweede deel van de serie. Je merkt er niets van je kunt het verhaal afzonderlijk van elkaar lezen. Deel 1 hebben we ook niets gelezen. Maar deel 2 is prima te volgen. Susanne beschikt over een vlotte pen. Ze neemt de lezer op een intrigerende manier mee in de wereld van Gwen. Wij vonden dit een goed boek. Vijf sterren krijgt dit boek van ons.

Verkrijgbaar bij klik op de banner om te bestellen:


Tip van Sint: Shop speelgoed bij BookSpot

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.