Review: ganbatte

Bij Uitgeverij Boekerij verscheen het boek Ganbatte. Dit boek gaan we vandaag reviewen. Lezen jullie mee??

Cover:

Een knalgele en prachtige cover zien we. Het past exact bij de inhoud van het boek.

 

Japanlovers & geluk:

Wij zijn gek op Japan en alles wat ermee te maken heeft. Dit boek leert iedereen hoe je gelukkig kunt worden. In 50 hoofdstukken leren we hoe je je leven kunt indelen op Japanse filosofie. Er zitten echt heel veel wijsheden in dit boek. Er kwamen echt heel veel inspirerende dingen tussen. Het boek begon al vanaf het begin erg goed. De auteur kan echt goed schrijven. Dat merk je al meteen tijdens het lezen van de eerste paar bladzijdes. Des te verder je leest des te leuker het boek wordt. Dit boek maakt je echt happy. Wij zijn op het moment niet echt happy: corona gooit roet in het eten helaas.

“Doe dingen die op je pad komen zo goed mogelijk

en maak optimaal gebruik,

houd vol,

ga door,

ga voorwaarts,

geeft niet op.

En als het toch niet lukt:

Raak dan niet ontmoedigd,

Voel je niet schuldig

Het geeft niet,

Je hebt gedaan wat je kon

Ganbatte!”

 

Haastig spoed is zelden goed:

Aan het einde van iedere hoofdstuk legt de auteur uit wat ieder woord betekent. Bij hoofdstuk twee komt het boek extra in actie. Je ziet eerst een foto van golvenzee. Heel erg leuk dat er ook foto´s voorbij komen in het boek. Wij allemaal hebben haast. Dit boek laat zien dat haast geen nut heeft.

“Haast leidt nergens toe,

Hooguit tot stress.”

Dit is wel een quote om over na te denken. Wij zijn altijd zo druk bezig. Dit boek gaf je echt geruststelling. Het maakt je rustiger. Dit boek lees je niet maar voel je. Wij hebben weinig boeken gezien tegenwoordig die je dit gevoel geven. Alles klopt aan het boek: inhoud, opbouw, plaatsjes, thema, geluk. Het heeft echt goede wijsheden. Dit is precies wat we zoeken in een boek. Des te verder je las des te interessanter het boek werd. De auteur schreef het boek Ikigai. Dat een grote hit werd. Dus te verwachten is dat het volgende boek goed is en ook vast een succes zal worden. Voor ons is het al succesvol.

Filosofisch boek:

Wat een filosofisch boek. Het boek staat vol met wijsheden. Het boek is super goed geschreven. Het is echt een meesterwerk. Heel origineel, leerzaam en spannend geschreven. Het boek leest als een trein. Voordat je het beseft heb je dit 192 tellend pagina´s boek zo verslonden. Het boek konden we niet wegleggen. We hebben het in een stuk doorgelezen. Je leert veel mensen kennen. Marco Polo, de reiziger komt ook voorbij in het boek.

“In de middeleeuwen vormden reizigers een verschijnsel dat zorgde voor een netwerk van relaties tussen verschillende werelddelen. De bekendste van deze reizigers was misschien wel Marco Polo, zowel doordat hij een geschreven verslag van zijn reis achterliet waarmee hij internationale  faam verwierf en dat in zijn eigen leven oversteeg. “

Een echte Japanfan moet dit boek hebben gelezen. Ook als je niets met Japan hebt is het boek interessant. Het staat vol wijsheden. Op sommige momenten word je echt blij. Sommige stukken zijn echt een blijmaker. Als je hoofd te vol zit dan is dit boek ook een aanrader. Het boek maakt je rustiger. Zeker een aanrader voor iedereen. Dit boek krijgt vijf sterren.

Verkrijgbaar bij klik op de banner om het boek te bestellen: #samenwerking

 

4 thoughts on “Review: ganbatte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.