Wolverine Standaard Uitgeverij review

Wisten jullie dat Standaard Uitgeverij geweldige strips in zijn assortiment heeft? De redactie hier is dol op strips.  Wolverine is mijn favoriete superheld van X-men. Toen ik dit boek mocht reviewen sprong ik een gat in de lucht. Vandaag review ik het boek Wolverine in de Marvel reeks. Lezen jullie mee???

 

9789002260681.jpg

Het leuke aan dit boek was dat het verscheen in mijn geboortemaand ;). Daar kan ik zeker wel blij om worden. Dit boek heeft 72 pagina’s. Wat een mooie strip, complimenten aan de cartoonisten van dit boek.

Jaren geleden werd Logan ontvoerd door een geheimzinnige overheidsdienst. Toen was hij nog een mutant met messcherpe beenderklwauen die razendsnel genas wanneer iemand hem verwondde. Logan zou het perfecte wapen worden. Zij skelet werd bekleed met het onverwoestbare metaal adamantium. Het experiment was pijnlijk….. ondraaglijk …. Maar het slaagde. Alleen was van de mens Logan niet veel meer over. Die dag werd hij…. Wolverine.

Wolverine wordt naar Madripoor gestuurd om een geheimzinnig voorwerp te vinden voordat Sabretooth dit kan bemachtigen. Wolverine’s collega Pinch ontdekt echter dat hij het aan de Britse geheime dienst wil geven en neemt hem het voorwerp, een mysterieuze bol, af. De missie mislukt en ze worden gevangengenomen door Sabretooth. Logan worstelt met zijn sterfelijkheid en gaat te rade bij de dood…

wolverine

Paul Cornell is de auteur van dit boek. Gerardo Sandoval, Kris Anka zijn de cartoonists. David Curiel is verantwoordelijk voor de kleuren en Steve McNiven is de verantwoordelijk voor de cover. Het eerste wat ik dacht toen ik deze strip las: “Wat een geweldig stripboek.” Dit boek heeft de perfecte ingredienten voor een geweldige stripboek: orginele verhaallijn, mooie illustraties en spanning in het verhaal. Toen ik eenmaal aan dit boek begon kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik moest per se het boek uitlezen. Ik heb de film ook al gezien maar toch vind ik deze strip veel leuker. Een van de leukste stuk uit het boek was die van de biochip:

“Wat het voorwerp ook is, het heeft een uniek, buitenaards stralingspatroon. We waten waar het is, maar we kunnnen het niet zien. Alsof iemand ons dwarsboomt.

“Iemand die schijnbaar belang heeft bij verwoesting. Waar het kwam is het chaos.

Maar je kunt het ook volgen. Met deze zintuigenversterkende biochip.”

“Zelf ontworden vor inwendig gebruik.”

“Inwen.”

“Hij verstopt zich in je. Voel je niets van.”

Door te vibreren vertelt de chip waar en hoe ver weg het voorwerp is. Echt briljant al zeg ik het zelf.”

 

 

woll.png

De strips lijken zo realistisch getekend. Ik ben er helemaal verliefd op geworden. Ik ben dol op de gevechten en actiehelden. Woverine is echt een van mijn favoriete superhelden. Tussen alle X-men figuren vind ik hem erg geweldig. Ook vonden veel andere fans van X-men vonden Wolverine erg gaaf, vandaar dat hij een aparte strip kreeg. Ik snap wel waarom hij ongekend lief was. Deze strip bevat 72 bladzijdes. Dit boek heb je zo verslonden. De strips zijn werkelijk mooi getekend. Ik bleef er maar naar kijken. Werkelijk alles klopt gewoon aan dit boek tussen het lezen van de strip zie je prachtige plaatjes voorbij komen. Deze strip is zo geweldig en het verhaal ook. Een echte Wolverine fan moet dit boek in huis halen. Ik ben zeker benieuwd naar meer strips in deze reeks. Een aantal uit de selectie: Iron Man, The Superior Spider-Man, Thor, Captain America.

Wolverine 007 is een geweldige marvel, het boek dat ik met veel plezier heb verslonden. Ik zou dit boek een meesterwerk willen noemen.

Verkrijgbaar bij Standaard Uitgeverij. 

 

 

 

38 gedachten over “Wolverine Standaard Uitgeverij review

  1. Ik las vroeger altijd strips, zo leuk! Als mijn zoontje straks kan lezen zou hij deze helemaal geweldig vinden!

  2. Het ziet er mooi uit inderdaad, ik heb alleen echt helemaal niks met strips haha. Kan me voorstellen dat het heel cool is als je er wel fan van bent!

  3. Leuk dat de strip weer zo hip aan het worden is. En wat een verschil met Suske en Wiske en Kuifje, met x plaatjes met pagina. Ziet er mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.