Mannen grijpen steeds sneller naar haartransplantatie

Mannen ondergaan steeds jonger een haartransplantatie. Dat blijkt uit de ervaringen van Zantman Kliniek. “Waar mannen vroeger een behandeling uitstelden tot ze volledig kaal waren, ondergaan ze tegenwoordig al een haartransplantatie bij inhammen of haaruitval op de kruin”, vertelt Dr. Olga van Putten – Rademaker, haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. De kliniek ziet vooral bij het aantal mannen een fikse toename in het aantal haartransplantaties.

thumbnail_IMG_9921

De toename van het aantal behandelingen en de keuze om op jongere leeftijd een haartransplantatie te ondergaan heeft volgens Dr. Olga van Putten – Rademaker meerdere oorzaken. “De technieken zijn steeds verder verbeterd, waardoor een behandeling minder ingrijpend is in vergelijking met een aantal jaar geleden. Daarnaast is het taboe op de behandeling grotendeels verdwenen. Mannen schamen zich niet meer voor een haartransplantatie.” Voorheen was het bij een haartransplantatie noodzakelijk dat het haar van de cliënt werd afgeschoren of gemillimeterd. Dit was voor veel mannen een flinke barricade om een behandeling te ondergaan. “Maar tegenwoordig kunnen wij ook FUE-methode haarsparend uitvoeren. Hierdoor is deze behandeling, die in Nederland veruit het meest wordt ingezet, ook uit te voeren wanneer de cliënt wat langer haar heeft en dit niet wil afscheren”, legt Van Putten – Rademaker uit.

thumbnail_Zantman_Voor-Na-Fotos_2 (1)

 

Volgens Van Putten – Rademaker adviseert een goede haartransplantatiekliniek niet alleen over het beste resultaat voor dit moment, maar ook voor het beste effect op de lange termijn. “Het advies voor een behandeling verschilt nogal per leeftijd. De haarlijn van iemand van 20 is anders dan die van iemand van 50. Wanneer je op je 25e een lage haarlijn plaatst, dan ziet dit er op je 50e heel onnatuurlijk uit. Zulke zaken willen wij graag voorkomen”, legt de arts uit. Wanneer haaruitval op jonge leeftijd begint, is de kans dat dit doorgaat ook groter. “Daarom is het onverstandig om het donorgebied volledig uit te putten. Op deze manier is een vervolgbehandeling op latere leeftijd mogelijk. Met de steeds jongere leeftijd waarop haartransplantatie wordt ondergaan, wordt het advies met oog op de lange termijn steeds belangrijker”, besluit Van Putten – Rademaker.

 

Dit is een artikel van Zantman Kliniek!

 

13 thoughts on “Mannen grijpen steeds sneller naar haartransplantatie

  1. Ik ben blij dat ik nog haar over heb op mijn 45ste. Ik ben geloof ik een van de weinige personen in mijn vriendengroepje dat nog haren overheeft.

  2. met kaal zijn is het net zo als met grijs worden, men denkt dan ouder te worden. Ik denk dat als je er erg veel last van hebt, je er iets aan moet doen, aan de andere kant het is ook gewoon natuurlijk.

  3. Het is mij opgevallen dat steeds meer jongens om mij heen op een vroegere leeftijd kaal beginnen te worden (begin 20). Ik vraag me af of hier een oorzaak achter zit.

  4. Ik merk dat de haarlijn bij mijn man (iets over de 50) ook omhoog gaat. Hij heeft sowieso veel minder haar gekregen. Aan de ene kant ‘gek’ maar als ik het zo lees gebeurt het heel frequent. Onlangs heb ik bij Aveda een test ondergaan waarbij ze de kwaliteit van mijn haar (ik ben 48) hebben bekeken. Van de 5 sterren kreeg mijn haar, hoofdhuid en eigenlijk alles in zijn totaliteit 4 sterren. Erg blij mee.

  5. Wat bijzonder dat het steeds meer worden. Ergens snap ik het maar ergens ook weer niet, je bent zoals je bent toch? Maar ik snap ook dat je niet meer zo snel jezelf wilt zijn als je zo snel bekritiseerd word. Tegenwoordig moet alles perfect zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.