6 tips om je droom trouwjurk te vinden

Trouwen is echt iets leuks maar het kan ook iets stressvols worden als je bruiloft eraan komt en er nog van alles geregeld moet worden zeker het vinden van een droomtrouwjurk is vaak een groot probleem. Wij geven vandaag 6 tips hoe je je droom trouwjurk kunt vinden. Lezen jullie mee??

#1 Type jurk en budget

Allereest moet je je bedenken welke type jurk en kleur je in gedachten hebt. Type jurk wil zeggen mermaidjurk, stijlvolle jurk, klassieke jurk enzovoort. Bedenk goed wat je wil en wat bij je figuur past. Ook kijk je naar je budget wat heb je te besteden. Volgens het CBW zou een gemiddelde trouwjurk tussen de 1500 en 2000 euro kosten. Vanaf 2000 euro krijg je kwalitatievere jurk. Je kijkt natuurlijk wel echt eerst naar je portemonnee. Kun je dit allemaal wel kwijt? Soms kun je ook als je minder te besteden hebt een minder bekend en goede mode-ontwerpster vragen om je bruidsjurk te maken, dit kost vaak minder geld.

#2 merk jurk

Kijk naar de merk van de jurk die je wil hebben. Wij vinden Rosa Clara trouwjurken leuk we gaan dan natuurlijk naar dit merk kijken. Deze type jurken beginnen bij de 2000 euro. Als je dat budget hebt zou ik zeker voor dit soort jurken gaan. Ze zien er ook erg kwalitatief uit naast het feit dat ze erg mooi zijn.

#3 Reviews lezen

Voordat je in zee gaat met iemand lees de reviews online. Heeft degene geen website vraag dan altijd aan mensen die eerder naar de ontwerpster of boetiek zijn geweest of ze er tevreden over waren. Niet zomaar gaan kopen zonder informatie in te winnen. Is dat er niet ga altijd even langs en vraag of je eerder gemaakte jurken mag zien het liefst in real life want die foto’s bewerken ze tegenwoordig met photoshop dan ziet de jurk er vaak veel mooier uit dan het werkelijk is.

 

#4 Voorbeeldjurk

Zoek wat jurken online uit en print deze uit en neem het mee naar de afspraak. Kijk echt goed wat welke type jurk bij je figuur past. Ook de kleur van een bruidsjurk is erg belangrijk. Je moet niet te dik lijken in een bruidsjurk. Draag je een bril?, kijk dan ook goed welke type jurk erbij pas. Dit gaat vaak was lastiger maar het kan zeker goed aflopen als je er goed naar kijkt. Vaak is dat gebeurd de bruidsjurk was ineens dikmakend en dat is niet mooi. Laat de jurk ruim van te voren maken. Of pas de ideale jurk ruim van te voren. Als je zeker weet dat dat je jurk is dan heb je nog twee stappen te doorlopen.

 

#5 houd rekening met locatie en mogelijke religieuze overtuigingen

Nadat alles rond is je hebt je jurk al gezien, je hebt de ontwerpster al benaderd, je prijs is oke moet je echt kijken of de locatie waar je die jurk aandoet geschikt is voor het type jurk dat je aandoet. Een jurk met een lange slee doe je niet aan op een beachparty bruiloft dan wordt hij vies. Of je moet er iets onder aan vastbinden maar goed er kan alsnog zand ik komen. Ook dien je rekening te houden met mogelijke geloofsovertuigingen draag niet te bloot en overdreven sexy als je publiek en de familie waarmee je trouwt echt conservatief is dat wordt vaak niet gewaardeerd. Heel vaak zijn bruiloften echt verkeerd geëindigd omdat dit niet vooraf werd besproken. De bruiden hadden zich te bloot gekleed en dit werd niet gewaardeerd noch besproken. We hebben zelfs verhalen gehad dat bruiloften niet meer doorgingen hierdoor.  Bespreek dus goed met elkaar wat past bij de locatie en het publiek

 

#6 Voorpassen en make-up ronde

Als je jurk al klaar is dan dien je ook echt te kijken welke type make-up erbij past. Dit moet je ruim van te voren checken. Doe proef make*up sessie en pas de jurk nog een keer. Kijk of het totaalplaatje goed is. IS het goed dan is je missie volbracht, ben je niet tevreden pas je make-up aan op je bruidsjurk en je dag. Wedden dat je dan je droomjurk hebt gevonden?

 

Zij jullie getrouwd zo ja, waar lette je op bij het kiezen van deze jurk?

4 gedachten over “6 tips om je droom trouwjurk te vinden

  1. Ik ben al jaren gelukkig getrouwd dus voor mij is het niet echt van toepassing maar de tips zijn wel handig voor mensen met trouwplannen. De jurk is uiteraard heel belangrijk!

  2. De tijd gaat zo hard, wij zijn in 2017 getrouwd. Ik had een super goedkope jurk gescoord via Nelly. Als we het nog een keer opnieuw doen dan wil ik ook de hele ervaring meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.